Перейти до змісту

"Страх испытывать сильные эмоции" by Den Burkhaev


ursa

Рекомендовані повідомлення

Хм.

Немного покромсано спецсимволами.

icon_plus_1.gif1876 слов. Не уверен(а) в том, что осилишь - не открывай :)

Каково? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згоден. Не можу дивитися мильні опери, що жінка дивиться кожен день, хоч з хати тікай :)

Дійсно, за сильних емоцій здатен на неадикватні дії, котрі невідомо чим закінчаться :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм.

Немного покромсано спецсимволами.

icon_plus_1.gif1876 слов. Не уверен(а) в том, что осилишь - не открывай :)
Страх испытывать сильные эмоции возникает потому что человек не знает, что будет дальше. Сильные эмоции означают потерю контроля. Контроль бывает разный. Например, когда человек целеустремлён и достигает своей цели.

Но большинство нынешних людей сверхконтролируют, а не просто управляют. Можно провести аналогию с автомобилем. Они не управляют рулем или жмут на педали, они постоянно жмут на тормоз. Они тормозят, потому что страшно, потому что с одной стороны нужно бежать и нельзя стоять на месте, потому что смерть и надо что-то делать, а с другой стороны они жмут на тормоз потому что боятся, что события начнут происходить с бешеной скоростью и что с ними что-то произойдёт.

....

Каково? ;)

Є така хороша російська примовка - "Рожденный ползать летать не сможет". Всього 5 слів замість 1876 :)

Кожен сам визначає, де буде "такий як всі", а де - вільний. Звісно, спочатку стереотипи нав'язуються, а потім зазвичай - шляхом найменшого опору в напрямку до комфорту. Можливо, тому що не навчили вірити в себе. Можливо, тому, що не навчили боротись з труднощами. Можливо тому, що просто - страшно, інстинкт самозбережння працює. А ще є лінь і кайф нічєвонєдєланія :P В кожного своя клініка страху ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

это можно называть честностью перед самим собой, но в первую очередь это искренность перед самим собой, которая выражается именно в прямоте

трудно, но важно

стаття має дещо незакінчений вигляд. перескок з теми страху на тему смислу жизні. звичайно, взаємозв"язок мж ними є, але тут це іде як дві окоремі теми

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

это можно называть честностью перед самим собой, но в первую очередь это искренность перед самим собой, которая выражается именно в прямоте

Я ціню в людях прямоту, навіть в тих випадках коли буває не дуже приємно це чути, але в більшості випадків наші люди цього не те що не сприймають, але й не хочуть розуміти.

Коли ти дорослій людині пояснюєш сотий раз одне й те ж саме, а вона з виразом дибіла на обличчі дивиться на тебе і знову перепитує те ж саме, поневолі всеодно втрачаєш контроль і тоді ідуть сильні емоції і саме в той момент тобі кажуть, що ти хворий на голову, бо постійно на емоціях, що ти неконтрольована людина. Або ж коли тебе запитують про те, чи тобі подобається нове придбання або як виконана та чи інша робота і ти прямо і відверто висловлюєш думку яка абсолютно не підходить або не співпадає з думкою цієї людини, то на тебе обов"язково як мінімум образяться, тому перш ніж висловити свою думку прямо і відверто, треба задати одне запитання - а воно мені треба? Якщо так або ви знаєте що вашу думку приймуть до уваги, то вперед, якщо ні, то краще стримати в собі ці пориви.

Відкритість, прямота та ємоційність це добре для тебе, але не завжди добре для людей, які тебе оточують, не всі це зможуть зрозуміти та оцінити. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суть не в сюжетных линиях

в тому то і справа, що стаття почата з одної теми, а закінчилась іншою.

якщо сприйняти твоє питання в цілому до статті, то ніяк.

Сумбурний набір всього і потроху.

Якщо говорити по заголовку, то дуже мало народу боїться сильних емоцій, тим паче в тому вигляді, як це описано в статті. Ну не боїться людина щастя як такого, бо незнає що таке щастя для неї осбисто. Більшості завжди мало. Мало емоцій, мало грошей, мало всього... а тому хочеться більше.

Візьмемо приклади з тої ж статті:

дівчинка має хлопчика, оргазм, роботу від всього цього вона отримує емоційний сплеск на повну... але недовго, бо хочеться чогось нового, нових емоцій, нових речей, на які ЗП вже не вистачає і тд.

Про кризу через те, що хлопчик не мав щастя від роботи я взагалі промовчу, це вже більше до шаманства можна віднести.

Єдиний аспект страху перед почуттями на повну я спостерігаю в особистих відносинах. Люди часто не кидаються в пучину емоцій. Причому причина дуже тривіальна - бояться втратити те що мають. І чим важче вони цього добились, тим більше бояться, бо знають що дорога навіть до такої мети може бути терниста, не кажучи вже про вищу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відкритість, прямота та ємоційність це добре для тебе, але не завжди добре для людей, які тебе оточують, не всі це зможуть зрозуміти та оцінити

особливо це добре тоді коли така прямота спрямована на тебе (старалась ти, малювала картинку, подарувала знайомому, спитала як вона йому, а він і заявляє, що в порівнянні з Васнєцовим картинка - униле г**но, та і ти щось поправилась на пару лишніх кг і не молодшаєш з роками).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вот есть социальные фреймы: «Мы - Сталевары!» или «Мы - Пионеры!»...

этот абзац особо порадовал. Мне приходилось встречать таких людей - честных и хороших, были среди таких и академики и олигархи и простой пролетариат и истинно честный человек всегда говорит прямо и открыто - говорит то что думает, потому что думает он про всех хорошо и без корысти;

Но есть и второй вид - к ним подходит пословица: "Тот кто много говорит - много врет" и для далекого от темы слушателя второй человек на фоне первого будет выглядеть к сожалению умнее и шустрее;

Самыми опасными дураками следует считать дураков с высоким интеллектом; они думают, что они самые умные. (Валентин Домиль)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кстати, (не хотел отдельную тему создавать)

если кто интересуется психологией то рекомендую почитать Курпачева, я прочел несколько лет назад его книгу "Как избавиться от тревоги, депрессии и раздражительности", прочел по рекомендации девушки, которая заслуживает чтобы ее рекомендации воспринимали серьезно, заинтересовался я просто по предмету психологи - в депрессии не был =).

Автор очень хорошо описывает суть проблем людских и главное - доступно, для тех кто воспитывает детей и просто для всех желающих познать себя и окрущающих.

pdf версия доступна тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...