Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Брат надумав брати нового ПК, бюджет 6к грн (системник+монітор) поки зупинились на такій конфігурації:

1 CPU AMD Athlon X2 240 Box AM3

2 MB GigaByte M720-US3 sAM2

3 DDR2 RAM 2*1Gb Kingston PC800

4 VC PALIT 9600GT 512Mb 256b PCI-E

5 DVD+/-RW LG GH-22LS50_Black SATA

6 Case ATX BTC H526 (350W) USB Black

7 UPS Mustek PowerMust 800 USB 70

8 TV/FM Tuner KWorld PVR-TV 7134(713X) Int

9 Monitor 22'' LG W2243T-PF Wide Black

10 WD WD5000AADS

варто щось міняти?

Опубліковано

AM3 майже той самий Ам2

Залежить від BIOS і ревізії плати..при виборі треба дивитися в список підтримуваних процесорів на офсайті виробника материнської плати.

Опубліковано

по самому системнику рекомендую таку конфігурацію (виходив з твоїх фінансових можливостей)

CPU AMD Athlon X2 250 Box AM3 2mb

DDR3 RAM 1Gb Kingston 1333 - 2 планки

MB GigaByte MA770T-UD3P sAM3 AMD770+SB710; ATX; 5200MHz;4*DDR3 1333 DCh; PCI-Ex16 2.0; 2PCI; 4*PCI-Ex1; 12*USB; 6 SATAII; 1 PATA; RAID; 8ch

VC ZOTAC 9800GT Eco 512MB DDR3, 256 bit, 550/1800, Fansink, Dual DVI, HDTV, Lite Pack

HDD 500Gb Seagate 7200.11 SATA2 16mb

DVD+/-RW LG GH-22LS50_Silver SATA

Case ATX Asus TAD52 BWB 400W, FSP,(USB2/BZ/120FAN/AD) 2*USB, FAN 120mm, PSU FSP ATX-350PNR

вона обійдеться десь у 4300-4500 грн. залежить від фірми де будеш брати. монітор і інше вже на вланий розсуд

Опубліковано
CPU на сокеті AM3, а мамка sAM2... :huh: воно сумісне хіба?

так, сумісне http://www.gigabyte.ua/products/mb/specs/ga-m720-us3_10.html

воно тобі треба? візьми мамку саме під AM3 і поставиш оперативку DDR3. бюджетний комплект 2*1024Мб обійдеться десь 60 баксів. а DDR2 2*1024Мб десь в 50 баксів. думаю варто переплатити 10 у.є. і мати потужнішу оперативку

Опубліковано
iamlegend - ти тої потужності/продуктивності можеш і не помітити.

вже краще ддр2 4Гб 1066

зараз можливо і ні, а ось у перспективі да, тому думаю варто купувати DDR3

Опубліковано

у перспективі все одно потрібно буде міняти і мамку, і проц, і пам'ять.

Хоча я б все ж рекомендував би Intel.

Опубліковано
Не став втручатися про інтел у темі про АМД.
інколи монтування відео....
- тут АМд курить нервово.. :)

стереотип, який сформувався з випуском досить невдалого попереднього покоління процесорів від АМД. бюджетний та середній клас нинішнього покоління 45нм проців від АМД явно випереджає Інтел і по ціні, і по потужностях, а про можливості розгону можна багато говорити (причому на боксових кулерах). якщо ж порівнювати топові процесори від АМД та Інтел, то останні потужніші, але але але і ще раз але різниця у ціні у 2, а інколи і у 3 рази робить придбання проців від Інтел просто необгрунтованою тратою немалих коштів. це вже буде фетіш, фанатизм чи називайте як хочете, але суть не зміниться.

Опубліковано
Не став втручатися про інтел у темі про АМД.
інколи монтування відео....
- тут АМд курить нервово.. :)

стереотип, який сформувався з випуском досить невдалого попереднього покоління процесорів від АМД. бюджетний та середній клас нинішнього покоління 45нм проців від АМД явно випереджає Інтел і по ціні, і по потужностях, а про можливості розгону можна багато говорити (причому на боксових кулерах). якщо ж порівнювати топові процесори від АМД та Інтел, то останні потужніші, але але але і ще раз але різниця у ціні у 2, а інколи і у 3 рази робить придбання проців від Інтел просто необгрунтованою тратою немалих коштів. це вже буде фетіш, фанатизм чи називайте як хочете, але суть не зміниться.

от і в тебе фанатизм до AMD, а при монтажі відео я із Zheny@ цілком згідний що AMD віддихає.

Intel Core 2 Quad Q8300 BOX

ASUS P5Q

TEAM 2 GB (2x1GB) DDR2 1066

WD WD5000AAKS

ZOTAC 9800GT Eco 512MB DDR3

привід Optiarc AD-7200S

Codegen 3341 450W

монік Samsung SyncMaster 933SN

так як бюджеш у тебе троха маловатий то прийшлось економити на проці

Опубліковано

Теж думав про складання ПК на базі Інтел, але, як написав iamlegend, це буде дорожче з такою ж продуктивністю...

Материнку і пам'ять - напевно, візьму ті що в 6 пості, різниця в ціні мінімальна. ББЖ тре полюбому - світло іноді пропадає...

Опубліковано

ASUS P5Q

TEAM 2 GB (2x1GB) DDR2 1066

WD WD5000AAKS

ZOTAC 9800GT Eco 512MB DDR3

привід Optiarc AD-7200S

Codegen 3341 450W

монік Samsung SyncMaster 933SN

так як бюджеш у тебе троха маловатий то прийшлось економити на проці

Вінчестер краще такий, як я писав - WD WD5000AADS - там одна пластина і кеш 32мб

Монітор потрібен від 21,5"

На рахунок монтування відео - то це буде рідко...

Опубліковано

Один із форумчан також купував собі АМД. Але зайнявся 3Д моделюванням в 3Д максі. ЗМУШЕНИЙ був перейти на Інтел, оскільки АМД (не слабої моделі (не брехатиму, бо не помню) ) захлинався на Рендерінгу.

Це не стереотип - а жорстока дійсність. АМД завжди ледь встигав за Інтелом. (Да я фанат Інтела) ..

Монітор - від 22" (21,5") ну і 1080р (в перспективі).

Опубліковано

я не фанат АМД. просто висловлюю свою думку.

у такому випадку можна взяти AMD Athlon II X4 630 майже такий самий по потужності і дешевший на баксів 20-30. до того проц добре розганяється

Опубліковано

в друга такий Intel Core 2 Quad Q8300 BOX спокійно розігнав його до 3ггц на штатному кулері. так шо у процесорів Intel теж хороший потенціал до розгонів

Опубліковано

Нещодавно склав комп (для дому):

CPU Phenom II X3 720 Black Edition

Память Kingston KVR1333D3N9/2G

Материнская плата ASUS M4A78T-E

Видеокарта Radeon HD 4870/512M

Блок живлення point of view Black Diamond 500Watt

Вінт WD WD5000AAKS

Мало чим поступається компу (що в мене на роботі) на базі проца Intel Q6600.

В свій час за цей системник відвалили 1400 $

Опубліковано

Да як же не зрозуміло. Те, що на перший погляд здається таким самим - таким не являється!

І взагалі як можна порівнювати зовсім різні архітектури і конструкції.

Це теж саме, що намагатися порівняти Tiyita Land Cruiser та Chery Tiggo - обидва джипи. Обидва 4х4. І обидва їздять. І у всіх однакові навороти і Чері дешевший і доступніший. Але...

Інтел - буде Тойотою...

Опубліковано

Вот реальний тест проців...

А потім ціни порівняйте... навіть говорити нема про що!

Всі 45нм АМД працюють на одному рівні з Інтел і навіть швидше!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...