Перейти до змісту

У Закарпатті рятувальник МНС виніс із вогню трьох дітей


BARAKUDA

Рекомендовані повідомлення

Удень 20-го листопада у селищі Буштино Тячівського району Закарпаття, в житловому будинку виникла пожежа. На той час нікого з дорослих не було вдома, а в хаті залишалися трійко дітей, 1999, 2001 та 2008 років народження. Сусіди, котрі виявили пожежу, негайно зателефонували «101»...

Командир відділення МНС Василь Галай кинувся у палаючу домівку. В одній із кімнат, де вже обвалилася стеля, на ліжку він виявив непритомну однорічну Діану, виніс її назовні та передав колегам, а сам повернувся назад, де, за словами сусідів, перебували ще восьмирічний Юрій та десятирічний Іван.

Посеред густого диму рятувальник знайшов і цих хлопців. Юрко вже знепритомнів. За мить усі опинилися на свіжому повітрі. Вогнеборці привели до тями Іванка. А сестричку доправили до лікарні, в неї термічні опіки обличчя, рук та ніг 2-го ступеня важкості...

Начальник ГУМНС генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Бодак вважає: вчинок Василя Галая заслуговує на подання для участі у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року».

Прес-служба ГУМНС у Закарпатській області

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пару років назад дивився документальне кіно про зіткнення двух підводних човнів (США та Радянського Союзу) в Атлантиці. Пошкодження обидва отримали значніі, але радянський човен серйозніші. Командири обох кораблів довели їх на рідні бази в доки базування. Саме цікаве було пізніше. В двох державах розпочалось слідство цієї події і правомірність дій капітанів човнів. Але ще до початку слідства в Америці їхньому командиру екіпажу вручили медаль, грамоту, дали звання почесний житель його рідного міста, дуже велику грошову премію і ще кучу всякого добра за те ЩО ВІН ЗУМІВ ДОВЕСТИ ЧОВЕН ДО БАЗИ І ТИМ САМИМ СПАСТИ ЖИТТЯ СОТНІ ПІДВОДНИКІВ. Він став тоді в Америці ГЕРОЄМ.

В Радянському Союзі нічого подібного не було з своїм командиром. Почалась дуже довга та принизлива перевірка типу "для чого ти держмайно пошкодив". Ще перевірка не завершилась, а командиру човна (також ГЕРОЮ на мою думку) сказали - "Якщо не посадять - рахуй що крупно повезло".

Цей МЧСник також ГЕРОЙ і про нього повинна знати вся держава з відповідними в даній ситуації висновками.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може грубо прозвучить, але це його робота - рятувати людей. Хоча в будь-якому випадку йому великий ріспект

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...