Перейти до змісту

Не стало ще одного відомого гандбольного тренера (видаліть будь ласка)


pay19

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні на 77 році життя в Горохові Волинської області помер відомий гандбольний фахівець Олександр Миколайович Баламут.

Олександр Баламут спершу добився значних успіхів як гандболіст, виступав за збірну СРСР, був срібним призером СРСР, брав участь у багатьох міжнародних турнірах.

Однак гандбольній громадськості Олександр Баламут більше відомий як блискучий тренер, що на своїй малій батьківщині Горохові зумів виховати цілу плеяду талановитих гандболісток. Зокрема двох з них - Анжелу Швайковську та Наталю Голдованську до свого знаменитого "Спартака" запросив великий Ігор Турчин, якого з Олександром Баламутов пов'язувала міцна дружба.

Олександр Баламут окрім свого професіоналізму відзначався також і принциповістю. В одному з інтерв'ю він розповів історію про те як і чому з нього зняли звання "Заслужений тренер": "Грають мої хлопці з луганчанами. Мають величезну перевагу, а суддя то порушення правил "вигадує", то гол не зараховує, то на дві хвилини незаслужено вилучає. Програли ми тоді, з очей гандболістів сльози котилися. Я в коридорі перестрів арбітра, а він ще й з посмішкою запитує: "Ну, як я вас "кинув"? Я йому й дав ляпаса. Той поскаржився. Міністерство освіти створило спеціальну комісію з розслідування інциденту. Мене тимчасово відлучили від тренерської роботи. А згодом розібрались, виправдали, навіть "потерпілий" визнав свою вину."

За цей тиждень це вже друга велика втрата для українського гандболу. 7 листопада пішов із житя ще один Заслужений тренер України, який останнім часом тренував запорізький "Мотор" Анатолій Невинський. А 16 років тому, теж 7 листопада не стало легендарного Ігоря Турчина.

Джерело: http://turnir.com.ua/gandbol/10112009-ne_s...o_gandbolnogo_t

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...