Перейти до змісту

Фото

kotykS

Рекомендовані повідомлення

Листопад 1920. Луцьк. Катастрофа розвідувального літака Bristol F2B. 1 загинув, 1 поранений.

post-3831-1233171142.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...
  • Відповідей 199
  • Створено
  • Остання відповідь

Австрійські зенітники на позиції

post-1719-1234351379.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найкращий ас Першої Світової війни здобув свою першу офіційну повітряну перемогу саме біля Луцька

Казаков Александр Александрович

На его счету 19 достоверных побед и 32 - с вероятно сбитыми. Награждён орденами: Св. Георгия 4-й класса, Св. Владимира 3-й и 4-й степеней, Св. Анны 2-й и 3-й степеней, Св. Станислава 2-й и 3-й степеней ( Россия ); "За отличную боевую службу", Военный Крест, Крест "За лётные боевые заслуги" ( Англия ); Военный Крест с пальмой и орден "Почётного Легиона" ( Франция ).

Свою первую официальную победу в рядах авиагруппы он одержал 21 Декабря 1916 года у Луцка. В одиночку атаковав 2 вражеских "Бранденбурга Ц.1" из 10-й авиароты, лихой истребитель сумел сбить один из бомбардировщиков. Австрийский пилот Иохан Кольби был убит в воздухе двумя пулями, которые попали ему в голову. Наблюдатель - оберлейтенант Франц Вейгель попытался самостоятельно управлять машиной и получил серьёзные травмы при посадке. Казаков за эту победу получил орден Св. Георгия 4-го класса.

kazakov6.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тримайте ще книгу видану для фінансової підтримки будівництва костьолу в с. Сокіль Рожищенського р-ну, в книзі є розділ про Луцьк - http://www.polona.pl/dlibra/doccontent2?id...s=1〈=pl

Знахідка дня !

post-1719-1234602917.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На аукціоні зараз продається супер книга від 1919 року, постараюсь придбати...

post-1719-1234776974.jpg

post-1719-1234776983.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а про що книга?

а ось що написав продавець :

"Чудова книга, в якій описуються і зображаються бойові дії на святих землях Луцька. В кінці книжки є спеціальный карман з 25 картами воєнниї операцій із регіона Луцька, а також 10 фотографій стратегічних місць, а також 2 великих табеля ( ????) . Книжка - 362 сторінки, вим. 21 на 14,5 см. Видавництво Віен унд Леіпзіг - Вильгельм Браумуллер 1919 год. Прекрасний стан збереження, без пошкоджень, розривів та подряпин."

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Bitwa z Rosjanami pod Łuckiem

5b46f47e19b7.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Допомагайте встановити місце

post-1719-1237369412.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

схоже на Данила Галицького(нахил дороги і будинки на протилежній стороні вулиці, схожі на магазин металопрофілю сучасний)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я гадаю що це вигляд з Лесі Українки на Данила Галицького, вправо поворот на Ковельську

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Минутку! А если картинку зеркально отобразить?

Тогда подводы начнут двигаться так, как принято у нас, а не Англии ;)

post-419-1237372387.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тогда подводы начнут двигаться так, как принято у нас, а не Англии ;)

Версия хорошая но в Луцке принято было ездить как в Англии )))

post-1719-1237380986.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А здесь почему не как в Англии? ;)

post-419-1237383409.jpg post-419-1237383803.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А здесь почему не как в Англии? ;)

Потому как "по англицки" ездят австрийские солдаты а на вашей фотке наши волынские извозчики.

Вот так вижу я

post-1719-1237384974.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[

На фото площадь Воссоединения - такие же фото нужно узнавать

виходить, я вгадав. що це данила галицького, спуск вниз.і фото братського моста підтверджує

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

виходить, я вгадав. що це данила галицького, спуск вниз.і фото братського моста підтверджує

так, це сто пудоФФФ вигляд на Братський міст з Лесі Українки !

-ще раз привожу наглядні фото докази.

Доречі цікаве фото надане моїм добрим знайомим паном Сергієм з Тернополя.

7e801b5fcc70.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спочатку я сам сумнівався і саме збивав мене з толку Братський монастир - там видно чотири дверей (вікон) , а глянувши на монастир сьогодні побачимо тільки два ... Лише сьогодні уважно роздивившись старі фото прозрів що вправо впритул до монастиру була ще одна будова !

25bc0b4ddcab.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Панорама з дзвінниці кафедрального собору - по центрі вулиця Братковського, ліворуч чудово видно вулицю Данила Галицького, праворуч ще тіче Глушець - 1916 рік

78e2246ddc02.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Ще одне фото Кафедральної. І також австрійський період. Там само стоїть вартовий. Видно, бідняга, не для одного фотографа позував.

post-3831-1245521401.jpg

Пожежна каланча за школою №5. Міжвоєнний період.

post-3831-1245521444.jpg

Якась вулиця Старого міста.

post-3831-1245521515.jpg

і зовсім невідома вулиця.

post-3831-1245521535.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви будете сміятись але я не можу зрозуміти де зроблена ця широко відома фота

fc5d9fedc439.jpg

Ха! Сьогодні помітив одну цікаву штуку. Ось фотографія скверику, де зараз стоїть Рожевий слоник. Справа - теперішній Краєзнавчий музей. А зліва-то там у глибині кварталу щось дуже-дуже схоже на Гімназію ім. Костюшки з написом зверху будинка! :) Це тільки підтверджує місцезнаходження гімназії.

Дійсно чудово видно !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви будете сміятись але я не можу зрозуміти де зроблена ця широко відома фота

fc5d9fedc439.jpg

неймовірно! А я щойно хотів цю ж поштівку прикріпити і спитати, може хто знає про оті Крайскоманди, бо за виглядом неможливо знайти)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

неймовірно! А я щойно хотів цю ж поштівку прикріпити і спитати, може хто знає про оті Крайскоманди, бо за виглядом неможливо знайти)))

"Рыбак рыбака видит издалека" :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Kreiskomanda - це щось типу районної управи, будиночки суперові як на той час, явно не окраїна міста...

доречі korpskommando (командування корпусу) знаходилось на Лесі

3153b0e06213.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Через треті руки я запитав у пана Пясецького про це фото - відповідь вулиця Словацького....

ну не знаю... я і сам там рік тому кругами ходив , видивлювався...

fc5d9fedc439.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...