Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Приобрел я себе значит новенький телефон, Nokia 5630.

И сразу начну ругать.

XpressMusic в названии говорит само за себя. Вот и решил я заменить свой старенький КПК в плане проигрывателя на этот навороченный музыкофон.

И тут же меня обломали финские парни. Оказывается, нельзя просто закинуть десяток мелодий на карточку, надо их каким-то макаром перенести в "фонотеку".

Ну да ладно, перенесем! Но ту зарылась собака: способов переноса я так и не нашел. Вернее, в инструкции есть такая фича как Муз.проигрыватель>Функции>Обновить фонотеку.

Ага! В инструкции есть, но в самом телефоне - нет!

Через диспетчер файлов композиции можно только куда-то переместить, или единично воспроизвести, т.е. лезем в диспетчер, находим там папку, жмем название файла и слушаем композицию. В лучшем случае можно поставить ее на повтор - прослушать альбом или список - никак. Выходим из плейера, заходим опять в диспетчер, выбираем другой файл и опять слушаем. Просто прелесть. Вы видели mp3 плейер с таким функционалом? Я - нет!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Діма, щось ти не розібрався. Я давним-давно користуюсь смартами Nokia для відтворення музики. Без проблем заливаю на картку пам'яті любу музику в форматах mp3/wma (це тобі не iPhone) в режимі PC Suite або USB Storage (це тобі не iPhone) або просто через bluetooth (це тобі не iPhone) і роблю оновлення фонотеки. Після цього всі композиції в плеєрі доступні, навігація по тегах файлів -- по виконавцю, по альбому і т.д., легко можна створювати плейлісти. Грати можна окремі пісні, всі пісні з альбому, всі пісні виконавця, пісні певного жанру або певного композитора, просто всі пісні, або пісні з плейлістів. Плейлісти можна створювати прямо на телефоні, а можна разом з музикою закидати з компа, формат m3u (це тобі не iPhone). Крім того прямо в плеєрі можна редагувати теги в mp3 файлах, щоб плеєр не сприймав "Гребенщиков", "гребенщиков", "Борис Гребенщиков", "Гребенщиков Борис" і т.д. як різних виконавців -- це тобі не iPhone :)

Крім того існує добрий десяток хороших альтернативних плеєрів, які дозволяють сортувати музику не за тегами чи плейлістами, а за папками на картці (це тобі не iPhone) :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я погано відношусь до цього бренду за їхню цінову політику. Ну ду-у-уже велике завищення цін в порівнянні з іншими виробниками. Дерево є дерево :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чому дерево? хiба не гума?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я думаю ти просто не розібрався з функціями

навіть в нокіа 6233 можно було створювати плей листи

Можна про це детальніше? В приват звісно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я погано відношусь до цього бренду за їхню цінову політику. Ну ду-у-уже велике завищення цін в порівнянні з іншими виробниками. Дерево є дерево :D

Рішення просте: не подобається -- не їж. Або принаймні покажи мені який конкурент що може протиставити Nokia 5800 XM. Великий якісний сенсорний дисплей з великою роздільною здатністю, підтримка великої кількості мультимедіа-форматів, 8 гіг в комплекті, батарейка тримає більше доби відтворення mp3 або три доби середньо-навантаженого використання, підтримка флеш, java, акселерометер, GPS, 3G, непогані навушники з пультом в комплекті, повноцінна багатозадачність і ще багато-багато плюсів. І все це за менш як 350 доларів. Зі стороннім софтом з'являється можливість редагувати xls/doc файли, можливість читання книжок в форматі fb2 з обкладинками, картинками і повноцінною розміткою (заголовки, зміст, зноски і т.д.), купа цікавих ігр, повноцінний диктофон для запису розмов і автовідповідач, запартолений доступ до всього смарта або лише до вибраних програм і т.д.

Те ж з Nokia E51, Nokia E66 -- покажи мені їхніх конкурентів. Хоч якісь аналоги від інших виробників з таким же співвідношенням ціна/якість. Або Nokia N95/N82/N79 -- де СМАРТИ від конкурентів з такою ж камерою і ціною? Конкурента для E90 взагалі практично немає.

Ну а якщо тобі треба лише подзвонити або написати повідомлення, інколи ще музику послухати -- то да, конкурентів є багато, навіть "китай" за 300 грн таке вміє.

Скоро має вийти Nokia X6. От там з ціною є нюанси. В вартість смарта включили передплату на сервіс Come With Music, який дозволяє необмежено тягнути музику з нокієвського сервісу. Зарахунок цього ціна вискочила до $650 за 32-гігову модель. Дорого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

difoto, подивись у розділі плеєра "Опції" -> "Опції відтворення" -> "Джерело музики". Може, і в тебе є такі параметри...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чим по твоєму ця компанія займалась до випуску мобільних? Її основна спеціалізація?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чим по твоєму ця компанія займалась до випуску мобільних? Її основна спеціалізація?

Nokia була заснована в 1865 році, коли про електроніку ще ніхто навіть не мріяв. Тоді вони займались деревообробкою. А кількома роками пізніше з'явилось ще одне підприємство Finnish Rubber Works Ltd., яке виготовляло гуму, а ще одна фірма займалась виготовленням провідникової продукції. В 1967 році ці фірми об'єднались, утворивши Nokia Corporation. Так що Nokia з однаковим успіхом можна назвати дерев'яною, гумовою або кабельною фірмою. Але яке відношення один вид діяльності має до іншого? Подивись, скільки всього робить той самий Philips -- там взагалі повний набір, і це не заважає їм виготовляти якісні речі. Те ж і з Nokia. Ніщо не забороняє паралельно мати 3-5-8 різноманітних напрямків діяльності. Між іншим, Nokia більш ніж вдвічі дорожча і більша корпорація, ніж Apple.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nokiavale.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В совдеповські часи основним постачальником резинових виробів (галоши, чоботи) та туалетного паперу були саме НокІа.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

сам довго не міг вкурити де оновлюється фонотека (якщо заливати вручну на флешку. Через пс сьют - воно по ідеї само якось розгрібається). так як в інструкції написано - ну не було такого пункту в меню. фішка в чому:

при запущеному плеєрі треба натиснути "назад" (раз або кілька - в залежності звідки ти запускав плеєра: чи з меню, чи кнопкою "плей") поки не побачиш "музика"і "подкасти". курсором стаєш на "музика" і тоді в "опции" і "обновить"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та я уже вроде разгребся, уже чуть-чуть нравиццо начинает :) Особенно синхронизация медиа по Wi-Fi.

Вот думаю перепрошиваться, говорят, что убран глюк с подвисаниями в медиаплеере, но пока стремно. Курю мануалы по Phoenix'у.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чого саме фенікс? моя 95 теж підвисала часто, то я через рідне "nokia software update" перепрошив і нормально.

а про синхронізацію медіа по WiFi можна детальніше? (або мій тел цього не вміє, або я не знаю що він ще й таке вміє)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та я уже вроде разгребся, уже чуть-чуть нравиццо начинает :) Особенно синхронизация медиа по Wi-Fi.

Вот думаю перепрошиваться, говорят, что убран глюк с подвисаниями в медиаплеере, но пока стремно. Курю мануалы по Phoenix'у.

Вопрос: а в чём выражаеццо глюк с подвисанием?

Просто у меня время от времени при прослушивании песен как бы глотаются секунды две-три песни (особенно если жирную тему поставить).

Только проблема, по-моему, не в темах.

difoto, если перепрошивка поможет, отпишись здесь пожалуйста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Подвисания:

может играть с затыками/краткими прерываниями, может просто зависнть и через 10 сек. уйти в ребут.

А синхронизация

Меню>Дом. медиа> Обзор серверов(это после того как настроил синхронизацию)

И тт первый раз я офигел просто: выбрал синхронизацию музыки, телефон сначала минут 5 сканил мой комп, а после этого выдал мне список, по выбору:

ВСЕ исполнители на компе, ВСЕ альбомы, ВСЁ по жанрам и т.д.!!! Я просто офигел, когда нашел давно забытые альбомы, которые при перестановках винды еще пар лет назад уходили куда-то в далёкую папку на далеком диске.

Берем, допустим, исполнителей: например выбрали Blues CO-OP>ALBUM#8>список композиций

Функции>Скопировать

Через минуту альбом на телефоне :)

Круто, ведь да?

ЗЫ еще одно заметил: Виндоус7 и Нокиа 5630 как будто заточены одна под другую - те же библиотеки, те же функции синхронизации, причем все делается БЕЗ PC Suite!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наскільки я розумію, це завдяки підтримці uPnP в Windows7 і в смарті.

А перепрошити можна через Nokia Software Update або через JAF. Я шию через JAF. Phoenix іноді без попередження міняє продукт код, а це не є гуд.

І взагалі, форум на www.allnokia.ru рулить :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я нокію шию через вай-фай, просто ОТА. Через ОТА прошивки раніше появляються, ніж через NSU.

Ді, якщо нокія сертифікована, і є вай-фай - то це найпростіший спосіб: вибрати в меню "Оновлення ПЗ телефону", чи якось так, вказати точку доступу, і піти пити каву. Через певний час телефон сам прошиється, і, як правило, навіть дані на ньому не втратяться (особисто в мене на Н73 після прошивки видалялися дані і настройки, а на Н85 - контакти, СМСки, настройки зберігаються).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щоб не шукати довго по меню, краще набрати *#0000# і тоді просто Опції-Шукати Оновлення. Але не завжди в ОТА прошивки раніше з'являються (на 5800 через JAF я шився за тижня два до того, як прошивка з'явилась на ОТА).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви забули уточнити, що тільки в нових смартах є така підтримка, смарти старіших версій не шиються напряму через телефон. Написав щоб не було потім багато запитань "Чому я не можу прошити свій телефон не підключаючись до комп'ютера?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По Вай-Фаю все работает, но обновлений нет, а на allnokia.ru уже есть, где косяк?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

и, плиз, в дольнейшем прошу писать хотя бы ОТА

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А це їм так і треба - за зализані, нецікаві, глянцеві корпуси...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хм, а як на мене -- в N86, N97, N900, 5530 корпуси досить цікаві.

Зате от синхронізації через WiFi (uPnP) в N97 немає. І це називається гордим словом ФЛАГМАН :(

Народ чекає що в 20 прошивці добавлять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...