Перейти до змісту

Якість будівельних та монтажних робіт

lapiy

Рекомендовані повідомлення

Не думаю, що знайдеться хтось, кому б подобався непрофесіоналізм та недолугість, які прикриті "понтами" чи обіцянками "всьо буде в луччем відє".

Не можу сказати, що прямо всі поголовно будівельники і ремонтники, які в мене працювали такі, але сьогодні просто достали.

Вся суть в тому, що я зараз закінчую будівництво невеликого будинка для своєї сім'ї. Будівництво просувалося по різному, в залежності він наявності фінансового стимула.

Хочу розповісти тут про свої спостереження за працівниками, які в мене працювали.

1. Кожна нова бригада перед роботою оцінює об'єм для того щоб "визначитися" з ціною. Як правило вони користуються фразами:

"Ну тут нічого такого", "Це ми зробимо", "Ну тут не зовсім нам ясно, але.." і так далі. Коли діло доходить до реальної домовленості, то я завжди запитую (! не встановлюю, бо це взагалі не має сенсу) у них строки виконання робіт.

Як правило ці строки треба множити на два. І всі інші плани і домовленості з іншими бригадами відповідно треба переглядати.

Це непрофесійність.

Не підвели тільки бригади штукатурів і та, яка робила стяжку по хаті.

2. Після початку робіт кожна наступна бригада "знаходить" купу недоліків в роботі іншої (при тому вважається, що вони ж то роблять лишню роботу, виправляючи чужі недоліки). Хоча в п.1 вони повністю ознайомилися з об'єктом.

Тут починається і нерівність кутків (може різні кутники по різному міряють?) і неправильно вставлені вікна-двері і багато іншого.

Після чого починаються незрозумілі переговори типу "ну тут ми більше зробили, давай ти нам доплатиш за це".

Це непрофесійність.

3. Дуже часто, приїхавши в кінці дня подивитися на прогрес можна побачити якісь нові елементи, не передбачені ніякими кресленнями чи вказівками. Бо "ми тут подумали шо так буде краще", або "ну так же всі роблять".

Хоча як мені признався один з бригадирів "та ми просто провтикали, а розбирати вже не хотілося".

Це непрофесійність.

4. Провів на ділянку електрику. Обійшлося дуже дорого. З об'єктивних причин. Не про то мова. Мова про то, що згідно техумов у мене 3-фазне підключення.

Оскільки під час робіт, які проводилися останнім часом не потрібно було вмикати 3-фазне обладнання, користувався простою розеткою.

Сьогодні маю запускати в систему опалення воду і планую включити котла (електричний).

Вчора ввечері взяв тестера і переміряв чи все правильно підключено і т.д. Що виявилося? У мене підведено дві одноіменні фази. Ви спитаєте як? Та дуже просто, коли спускали кабель до мене, то переплутали провода на стовпі і підключили два провода, що йдуть до мене на одну фазу.

Хтось з електриків, к робили монтаж це перевіряв? Та ви що!

Це непрофесійність і безвідповідальність.

Якби я не переміряв і, припустім, включив би 3фазного мотора? І не встигнув би його бігом вимкнути, коли він почне гудіти?

Такщо, все в нас так. І в інших сферах - я просто впевнений. Люди! Давайте будемо чесні одні з одними! Давайте будемо чесно казати (от як люди, які в мене клали плитку) ми НЕ Є професійними плиточниками, але я вмію її класти. Тобі ж нас порекомендували?

А не писати оголошення типу "Роблю будь-які операції на мозку в домашніх умовах замовника"!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спокійно.. не треба так нервувати, я скільки живу то не бачив професійності нівчому.. але ж живу.. навіщо впадати в стан початкової депресії.. тратимо ж лише гроші, зато здоров'я залишається з нами.. так що не варто так гостро на все реагувати... ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нє, я не нервуюся :)

Просто думаю тим, хто планує будуватися варто знати з чим прийдеться стикнутися.

Хотілось би звичайно, щоб в нас щось виправилося в цьому відношенні, але не думаю, що це можливо.

Що варте наприклад таке:

Є суміш Церезіт для гідроізоляції. На ній чітко написані всі умови як її використовувати, як підготовити поверхню і так далі. Що робить дядько? Методом "сторого на глаз" сипе півмішка тої суміші, лиє воду, щоб отримати консистенцію, яка йому подобається і починає наносити. При цьому тільки і чути "Чого ж воно не то, чого ж воно не так, краще б пльонку під низ дав і всьо".

А в інструкції чітко написано - 4-5 кг на 1 м.кв. Він же на тих 2 метри переводить її 13 кілограм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За непрофесійність потрібно знімати зарплату і про це відразу попереджати буд. бригаду в перший же день обговорення обсягу робіт!!! Для чужих працівників завжди існує фраза - "Ай, пайдет - це ж не собі..." Контроль, контроль і ще раз контроль!!! його забагато не буває. Якщо роботодавець чітко(конкретно) дає зрозуміти що саме потрібно і що за неякісну роботу не буде оплати - старанність і якість роботи працівників зростає. В іншому випадку робиться як-небуть - аби ЗП отримать і "слинять". Такий в нас народ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справді, контроль рулить, відступи від проекту узгоджувати до робіт, інакше вони не оплачуються, неправильно виконані роботи не оплачувати. Взагалі, взяти за правило оплату пост-фактум, після перевірки потрібних параметрів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І основне наймати людей по рекомендації від людини, якій довіряєш. Найкраще якогось свого товариша, можна і від бригади, робота якої тобі сподобалася і які будуть пізніше ще щось робити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Головне не давати гроші наперед, бо якщо неякісно зроблять - потім фіг вернуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Додам - досвід з роботи в клінінгу: варто розраховуватися з оздоблювальниками лише тоді, як зроблено прибирання, під шаром будівельного пилу можуть бути замасковані подряпини, плями фарби чи шпатлівки що довго і нудно віддираються лише парогенератором, а ляпи цементу, які по-свіжому можна було видалити одним рухом, на деяких видах темної рельєфної плитки залишають сірі плями назавжди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не думаю, що знайдеться хтось, кому б подобався непрофесіоналізм та недолугість, які прикриті "понтами" чи обіцянками "всьо буде в луччем відє".

Не можу сказати, що прямо всі поголовно будівельники і ремонтники, які в мене працювали такі, але сьогодні просто достали.

Вся суть в тому, що я зараз закінчую будівництво невеликого будинка для своєї сім'ї. Будівництво просувалося по різному, в залежності він наявності фінансового стимула.

Хочу розповісти тут про свої спостереження за працівниками, які в мене працювали.

1. Кожна нова бригада перед роботою оцінює об'єм для того щоб "визначитися" з ціною. Як правило вони користуються фразами:

"Ну тут нічого такого", "Це ми зробимо", "Ну тут не зовсім нам ясно, але.." і так далі. Коли діло доходить до реальної домовленості, то я завжди запитую (! не встановлюю, бо це взагалі не має сенсу) у них строки виконання робіт.

Як правило ці строки треба множити на два. І всі інші плани і домовленості з іншими бригадами відповідно треба переглядати.

Це непрофесійність.

Не підвели тільки бригади штукатурів і та, яка робила стяжку по хаті.

2. Після початку робіт кожна наступна бригада "знаходить" купу недоліків в роботі іншої (при тому вважається, що вони ж то роблять лишню роботу, виправляючи чужі недоліки). Хоча в п.1 вони повністю ознайомилися з об'єктом.

Тут починається і нерівність кутків (може різні кутники по різному міряють?) і неправильно вставлені вікна-двері і багато іншого.

Після чого починаються незрозумілі переговори типу "ну тут ми більше зробили, давай ти нам доплатиш за це".

Це непрофесійність.

3. Дуже часто, приїхавши в кінці дня подивитися на прогрес можна побачити якісь нові елементи, не передбачені ніякими кресленнями чи вказівками. Бо "ми тут подумали шо так буде краще", або "ну так же всі роблять".

Хоча як мені признався один з бригадирів "та ми просто провтикали, а розбирати вже не хотілося".

Це непрофесійність.

4. Провів на ділянку електрику. Обійшлося дуже дорого. З об'єктивних причин. Не про то мова. Мова про то, що згідно техумов у мене 3-фазне підключення.

Оскільки під час робіт, які проводилися останнім часом не потрібно було вмикати 3-фазне обладнання, користувався простою розеткою.

Сьогодні маю запускати в систему опалення воду і планую включити котла (електричний).

Вчора ввечері взяв тестера і переміряв чи все правильно підключено і т.д. Що виявилося? У мене підведено дві одноіменні фази. Ви спитаєте як? Та дуже просто, коли спускали кабель до мене, то переплутали провода на стовпі і підключили два провода, що йдуть до мене на одну фазу.

Хтось з електриків, к робили монтаж це перевіряв? Та ви що!

Це непрофесійність і безвідповідальність.

Якби я не переміряв і, припустім, включив би 3фазного мотора? І не встигнув би його бігом вимкнути, коли він почне гудіти?

Такщо, все в нас так. І в інших сферах - я просто впевнений. Люди! Давайте будемо чесні одні з одними! Давайте будемо чесно казати (от як люди, які в мене клали плитку) ми НЕ Є професійними плиточниками, але я вмію її класти. Тобі ж нас порекомендували?

А не писати оголошення типу "Роблю будь-які операції на мозку в домашніх умовах замовника"!

100% правда!

lapiy а знаєш чого воно так?

томущо нанімають вроді різноробочих..... за зарплату домовляються! а як до роботи то ти не тількі будеш вибивати виносити мішати(роствори), підносити і тд! а будеш докладать плитку, зашпаклоьвувати стіни, міняти перебиту проводку яка була проложена "супер елетриком!"

Це я не видумую.... просто трохі часу робив підсопником ..... повірь я стількі всього навчівся шо пппц:)

а шо саме головне то гроші платять то тим хто "робить"!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я немного далёк от строек, но могу вам сказать вот что. Знаю я одну бригаду :D её бригадир не очень далёкий родственник. Так вот. Он всю жизнь в деревне коровам хвосты крутил, потом поработал каким то копарём на стройке, продал свой ржавый москвичь и организовал БРИГАДУ с названием ""УХ"- работаем до двух, спим до десяти, бухаем до пяти! " . Теперь он БРИГАДИР :D . Ну что можно ожидать от такой бригады если у бригадира образование 3 класа. О каком профессионализме может идти речь :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я немного далёк от строек, но могу вам сказать вот что. Знаю я одну бригаду её бригадир не очень далёкий родственник. Так вот. Он всю жизнь в деревне коровам хвосты крутил, потом поработал каким то копарём на стройке, продал свой ржавый москвичь и организовал БРИГАДУ с названием ""УХ"- работаем до двух, спим до десяти, бухаем до пяти! " . Теперь он БРИГАДИР . Ну что можно ожидать от такой бригады если у бригадира образование 3 класа. О каком профессионализме может идти речь
ну це не завжди так як ти написав, але в 60% це правда:)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Абсолютно погоджуюсь з топікстартером. Поки читав перший пост черговий раз пригадав всі негаразди роботи з непрофесійними будівельниками.

Особливо тонко підмічено те, що кожна наступна бригата ефектно хєрить попередню.

Від себе додам.

1. Ціни, які вони виставляють, абсолютно не диференціюються за вмінням, навичками, професіоналнізмом. Питаю, а чому так дорого? Відповідь: бо такі ціни. І в принципі неважливо чи ти муляр 15-го розряду чи ти випускник третього класу - ціна однакова... бо такі ціни.

2. Не вміють грамотно організувати роботу. Господар будинку мусить 90% часу витрачати на обслуговування бригади. Все починається дуже гарно і ти вже починаєш думати: ну нехай, я їм заплачу дорого, але хоч вони все зроблять і мені не треба паритись.... Треба. То їм раптом кусок арматурини треба, то доску 25-ку, то шмат залізяки якоїсь, то їм відра не вистачає. Бігаєш за ними цілими днями.

Кілька підтверджень того, що будівельникам насрать яка в тебе буде хата і як ти її побудуєш:

1. Грошей мало, я кажу, що все треба робити мінімально. Вони кажуть: "та канєшно". Складають кошторис будматеріалів і в ньому стоїть пункт "машина щебню". Я запитую, навіщо? Вони кажуть, що треба відро щебню для перемички. Мені цікаво: так все-таки треба відро чи машину щебню? Вони кажуть: "так пригодиться ще колись". Їм пояснюєш, що якщо я куплю зараз машину щебню, то мені може не вистачити грошей щоб накрити споруду до зими... а їм в принципі насрати.

2. Через два тижні після того як накрили хату - зірвало весь шифер.

Треба контроль, погоджуюсь. Поясність, який? Якщо ти з людьми не вкладаєш договорів чи інших офіційних паперів? Пі..дити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А есть ли у нас профессиональные строители с которыми можно заключить договор? Если есть насколько они дороже ШАБАШНИКОВ. Если на процентов 30 - 40 то может имеет смысл нанять законно, чтобы потом законно их е..ть если что не так. Ведь шабашники всё равно на 20% схалтурят и на 30% спиз..т.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на рахунок фірм...

Ну не всі звичайно, але ДУЖЕ багато - це ті самі бригади, які просто влаштувалися на роботу до фірми. Тепер фірма гордо каже "Виконуємо всі бідівельні роботи". А роблять в 60-70% все ті ж люди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на рахунок фірм...

Ну не всі звичайно, але ДУЖЕ багато - це ті самі бригади, які просто влаштувалися на роботу до фірми. Тепер фірма гордо каже "Виконуємо всі бідівельні роботи". А роблять в 60-70% все ті ж люди.

Якщо замовити фірму і скласти з нею договір, то в кінці роботи її представник зобов'язаний надати тобі Акт виконаних робіт. З чітким описом всіх робіт, що були проведені. Згідно законодавства є гарантійні зобов'язання на перелік робіт. Тобто - поклали плитку, а вона через місяць відклеїлась ти ідеш і на них в суд подаєш...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

В мене 2 роки тому хлопчина клав плитку у ванні. Знайомі порекомендували. Я не думав що так хтось робить. Він відразу назвав ціну, прийшов геть зі всім своїм інструментом, відра, навіть тряпки. Бувало він по декілька разів перепитував, як саме я хочу щоб було в тому чи іншому місці. Виконав дуже швидко і якісно. Правда довелось чекати своєї черги 3 місяці. Хлопчина самоучка, займається тільки плиткою. Заплатив стандартну ціну. Бувають такі майстри, тільки потрібно розпитувати у людей, а не вірити оголошенням. Справжні майстри можуть надати адреси де виконували роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

paviva, контакты этого мастера не остались?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

paviva, контакты этого мастера не остались?

пошукаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Друзі, можливо хтось має координати добросовісних шпаклювальників.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зробив один цікавий висновок. Якщо під час першої зустрічі з потенційним "майстром" останній метушний, гарячкуватий - краще не наймати таку людину. Власний гіркий досвід свідчить, що з таким "спеціалістом" буде страшна "гонка" роботи і "нульова" якість.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене на офісі майстер вже пів року робить ремонт (два поверхи) - придертись нема до чого. Все старанно, акуратно і головне - не бухає ) Плитку на сходи клав тиждень. Але на неї тепер любо подивитись. Хороші майстри є, тре знати де шукати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2. Не вміють грамотно організувати роботу. Господар будинку мусить 90% часу витрачати на обслуговування бригади. Все починається дуже гарно і ти вже починаєш думати: ну нехай, я їм заплачу дорого, але хоч вони все зроблять і мені не треба паритись.... Треба. То їм раптом кусок арматурини треба, то доску 25-ку, то шмат залізяки якоїсь, то їм відра не вистачає. Бігаєш за ними цілими днями.

100% достовірно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Будівельники є і хороші, і непрофесійні - як в принципі, і будь де. Ми теж зараз закінчуємо один з великих етапів будівництва невеликого будинку. То можу сказати, що в принципі, нам повезло. І повезло, перш за все, не з бригадою, а з прорабом. Він досить самостійний і досить самокритичний - де треба, своїх хлопців ставить, де не вистачає кваліфікації власних працівників - то сам знаходить підрядчиків і їх контролює...

Правда, як завжди, не без нюансів. Ось що помітила, це те, що будівельники страшенні "противники" усього нового. Теплоізоляційна штукатурка їм не підходить, бо вони її в очі не бачили і дивитись не хочуть.... Є Церезіт для газобетону, який по параметрам ефективніший - так ні, вони хочуть пінопласт і клей, бо так всі роблять, і т.д. Ось це мене здивувало...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Друзі, можливо хтось має координати добросовісних шпаклювальників.

0939184609 Петро (Старший дядько, в основному працює з сином та дружиною, зі всіма видами шпатлівки, якісно, мають дуже багато досвіду, головне щоб були не зайняті)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну по перше ви всі (ті шо скаржились) проживаєте в Гондурасі(якщо ви цього не знали).

Де в нас ви бачили професіоналів(будь в чому).Навіть якщо такі є то працюють не за копійки.

А чому "будівельники" мають робити свою роботу якісно? спекулянти наживаються , в владі корупція, лікарі не лікують а добивають і т.д., "будівельники" роблять халтуру.

Хіба ви не хочете дешево й сердито?

Цитата

100% достовірно

якщо найняв людину без "прораба" ну то і обслуговуй її , або наймай людину яка буде обслуговувати(або доплачуй за самообслуговування).

не передбачені ніякими кресленнями чи вказівками. Бо "ми тут подумали шо так буде краще", або "ну так же всі роблять".
саме більше добиває те що в нас все робиться через одне місце (вибачте).Спочатку роблять потім переробляють.

Побудували будівельники будинок . Прийшов "хазяїн" , каже на другому поверсі повино бути вікно, видовбали вікно. НІ краще балкон , видовбали . ні не гарно . Замурували.А зробіть мені "отаково вот"

Наймайте дизайнера.(хоча найти такого що розбирається а не просто картинки малює важко (див. 3 речення), хоча є, бачив ,але не всі потянуть$)

Ну і для прикладу(про якість):

Зараз виконуємо один об'єкт, там людина захотіла зробити собі якісне опалення(мені так здалось) і не наймала наших "спеців" , фірм і т.д.. Опалення , водопостачання виконували поляки(на шабашників не подібні). це найкраще з того що я бачив. Про розцінки не питав але думаю :) не дешево обійдеться.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...