Перейти до змісту

Путівник / Путеводитель (2004)


_sergius

Рекомендовані повідомлення

IMG2694-1254343209.jpg

Назва: Путеводитель

Рік випуску: 2004

Виробництво: Украина, Лазаретти и 1+1

Режисер: Александр Шапиро (Aleksandr Shapiro)

Актори: Олексій Горбунов, Віталій Линецький, Володимир Горянський, Георгій Дрозд, Алла Сергійко, Євгенія Гладий, Костянтин Шафаренко, Володимир Ямненко.

Це другий фільм, знятий відомим, але вперто незалежним київським режисером Олександром Шапіро. Крім того, це один із самих вдалих продюсерських кінопроектів в незалежній Україні (виробництво фільма виконувала компанія "Лазаретті" в сумісництві з телеканалом "1+1").

"Путівник" - це 108 хвилин географії Києва, "парадної" і "підпільної", заправлений чорним і білим гумором. Це одинадцять коротких новел, які розкривають всі визначні пам'ятки української столиці та дають корисну інформацію про "міську кухню".

Уявіть, що кілька камер рушили від периферії до центру і захоплюють на своєму шляху найбільш цікаві та пізнавальні моменти міського життя в різних районах міста. Герої фільму - його глядачі: корінні кияни, провінціальні люди, які приїхали у пошуках щастя, туристи-капіталісти - одним словом, ті, завдяки кому життя в місті б'є ключем. Кожен день ми потрапляємо в самі різні ситуації і вирішуємо масу питань, починаючи від знімання квартири в центрі до пошуку нотаріуса на Новобелічах. Міські тенденції, смаки, ціни, пріоритети, маршрути, ринок праці та нерухомості, минуле - сьогодення - майбутнє - все це становить розважальну й інформативну канву "Путівника".

Філософію ж фільму можна визначити як пошук "серця міста" - того місця або складу, який кожен день привертає сюди незліченну кількість туристів і просто гостей, які приїжджають "потусоватися" або вирішити свої справи, залишитися на самоті або потрапити в гучне оточення, заробити щось або витратити все, написати книгу або спалити гроші.

P.S. От вирішив згадати один гарний фільм. Колись бачив його по ТБ, але частинами. Фільм неоднозначний, заставляє подумати. Якраз все те, що ми і полюбляємо в справжньому арт-хаузі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Залито. Лінк в першому пості. Клацаємо по картинці і качаєм.

Приємного перегляду!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...