Перейти до змісту

Не стартує жорсткий диск.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Значить по-порядку.

Виникла така проблема. Підключив жорсткий диск - запустив систему - все нормально повизначалось. БІОС пікнув - пішла загрузка і визначення ІДЕ/САТА/ЮСБ пристроїв.

Тільки не глянув що вінт був в slave і відповідно конфліктнув з моїм ДВД.

Та суть не в тому - потушив комп, перекинув джампер - запустив.

Через 3-4 секунди запищав від перегрузки УПС і відключив все.

Я спочатку не зрозумів, а потім почув запах горілого.

Вінт не працює, а що згоріло - не знаю - електроніка вся схована всередину.

Так у мене питання до спеціалістів - від чого таке може бути?

Опубліковано

це випадково... швидше за все навіть якщо і вінт згорів то не через джампер (навіть якщо він не правильно виставлений). Швидше за все скочила напруга в мережі а УПС не втримав :( ІМХО

З.І. Н а майбутнє краще джампер вийняти і не вставляти вінт всеодно запуститься :)

Опубліковано
це випадково... швидше за все навіть якщо і вінт згорів то не через джампер (навіть якщо він не правильно виставлений). Швидше за все скочила напруга в мережі а УПС не втримав :( ІМХО

після УПС ще БЖ є. Скачків не помічав та і решта 2 жорстких диски чомусь не згоріли.

Я й не думав що через джампер - просто ще такого у мене не було от і виникло питання - чого це сталось?

Опубліковано

особо сильные товарисчи ухитрялись впихивать особо мягкие разъемы по питанию "вверх ногами".. особливо если не в сам хард (там пластмасса крепкая) а в переходнич0к на кулер для винта - вот там пластмаска попадается мягкая и весьма неустойчивая к человеческому фактору ..

Опубліковано

після УПС ще БЖ є. Скачків не помічав та і решта 2 жорстких диски чомусь не згоріли.

Я й не думав що через джампер - просто ще такого у мене не було от і виникло питання - чого це сталось?

ну і причому тут БЖ ? я вже штук 7 мамок викинув коли горіли а БЖ цілий :) і УПС не спас тоже :)

Бачив таке неодноразово вінти горять але ремонту піддаються.

а шо ж там ремонтувати ? електроніку намагатись замінити і то 30% що вийде :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...