Перейти до змісту

Тросики & рубашки

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Така справа - вчора взявся міняти манетки.

З манетками ніби розібрався - шо як і кудою виколупується/заправляється...

Зняти то я їх зняв, а от заправити нормально назад тросик в рубашку не виходить :(

"Розлохматив" один тросик :angry:. Тра йти за новым.

Але ж порадьте - як його правильно заправляти в рубашку, та особливо - в ковпачки!

З.Ы. І які тросики перекидок кращі? Чи не паритися і брати звичайну "нержавійку"?

Сподіваюся, знадобиться не тільки мені ;)

Опубліковано

Прокручивай их, когда вставляешь. В ту сторону, когда они не будут естественным путём расплетатся :)

"Убитый" тросик можешь попробовать вернуть в исходное или близкое к нему состояние при помощи плоскогубцев... Но лучше возьми новый.

Опубліковано

И прокручивал, и смазывал...

Первый колпачек прохожу нормально, рубашка - нормально. Во втором колпачке одна жилка обязательно за что-то цепляется... И все - приехали...

Кстати - чем откусывать - кусачками?

Опубліковано

Ага, кусачками. Модными ;)

Сними колпачок с рубашки, продень аккуратно тросик и одень колпачок обратно ;)

Ну если они там намертво зажаты/запаяны - возьми новые рубашки.

Опубліковано

Колпачки снимал.

Получается, что жилка тросика цепляется за металическое кольцо внутри колпачка. Дальше при прокручивании это еще усугубляется, жилка действует как пружинка - и пару сантиметров тросика тю-тю...

Шо за модные кусачки?

Как воопче осуществляется продевание тросиков "в промышленных масштабах"? Должна же быть какая-то технология...

Или пойти поискать тросики с тефлоновым покрытием? Может те лучше будут заправляться?

Опубліковано

Закрути и хорошо прижми раасплетённые концы тросика.

Модные кусачки - это типа для модных дорогих рубашек :)

В промышленности тросики идут новые с хорошо обжатыми кончиками, поэтому продеть их сквозь рубашки не представляется особо сложным процессом :)

Опубліковано

Ітого - пішов і купив нові тросики перекидок. Нержавійка.

Без проблем продів через усі манєтки, рубашки, ковпачки, перекидки.

По ходу справи запитував у майстерні - казали, що б/в тросики продіти важко.

Шкода...

Опубліковано

Вставлю і свої пять копійок.

Кінчики тросика потрібно просто пропаяти і все буде пучком.

Можливо комусь в пригоді стане такий спосіб продовження життя старого тросика. :)

Опубліковано

навіщо? це ж розхідні матеріали

так можна і до відновлення гальмівних колодок дійти. але чи можна буде довіряти тоді таким гальмам?

Опубліковано

Розхідні матеріали, то воно може і так...

Але у моєму випадку тросики були майже нові - проїхали може зо 150 км.

Так шо необхідності їх заміну не було.

А так прийшлося віддати 34 грн за пару тросиків і кінцевиків :(.

А колодки до речі, теж відновлюють - бачив на Велокиєві десь об.явку.

Щодо надійності не знаю, але їздять же люди на відновлених автомобільних колодках ;).

Опубліковано
навіщо? це ж розхідні матеріали

так можна і до відновлення гальмівних колодок дійти. але чи можна буде довіряти тоді таким гальмам?

Навіщо впадати в крайнощі.

Троси це троси, колодки це трішки інше.

В мене троси на ровері вже кілька тисяч км пройшли.

І невідомо скільки км у попереднього власника.

Ну розтягуються з часом, так підтягнув і далі їздиш.

А щоб порвати трос, це треба постаратися.

Опубліковано

S30, а ти поміняй, а потім поділись з нами враженнями про легкість, швидкість та приємність в перемиканні ;) а тоді поговоримо

Опубліковано
S30, а ти поміняй, а потім поділись з нами враженнями про легкість, швидкість та приємність в перемиканні ;) а тоді поговоримо

1.Мене абсолютно влаштовує легкість, швидкість і приємність тих які в мене є. ;)

2.Якщо ти рахуєш, що я непробував міняти, то помиляєшся. Міняв, ніц незмінилося. Було це коли придбав ровера і перебирав його по-гвинтику.

Коплект нових тросів лежить прозапас.

3.Непотрібно доводити рубашки з тросами до такого стану, що трос гальмується в рубашці із-за срані яка в неї набилася.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...