Перейти до змісту

Моем цепь качественно.

Рекомендовані повідомлення

ВАЖНО! Цепь должна сниматься, иначе говоря в ней обязательно должен быть замок. Или же выжимка у Вас. Если у Вас дешёвая семирековая цепь или не семериковая, но марки KMZ - поставте замочек KMZ. Если у вас цепь 8 или 9 - ставьте SRAM небоясь, даже если у вас цепь Shimano.

Нам понадябятся:

Растворитель 646 (или 647, 650 - любой)

Бутылка пластиковая (полтора литра)

Стиральный порошок (любой)

Снимаем цепь и кидаем её в бутылку.

Заливаем (около 50 грамм) растворитель.

Болтаем бутылку минут 5.

Сливаем растворитель (можно использовать повторно поскольку используется не для чистки, а для размягчения грязи и пока он будет стоять то вся дрянь оседает и он становится опять прозрачным).

Заливаем миллилитров 300 хорошо-тёплой (градусов 70) воды.

Кидаем полторы чайных ложки стирального порошка.

Болтаем бутылку минут 5.

Сливаем воду.

Повторяем пункты 5, 6, 7, 8 по необходимости (кому хочется).

В ванночке (обрезаная пластиковая бутылочка) с водой+порошок кистью для покраски промываем сначала одну сторону цепи (не боковую), затем другую - кому хочется. Хотя я никогда этого не делаю.

Сливаем грязную воду из бутылки и промываем цепь водой (можно прямо в этой же бутылке).

Разрезаем бутылку - извлекаем кристально чистую цепь.

Сушим её на батарее или феном или на горячей камфорке электроплиты (но не раскалённой) или в другом тёплом месте (чтобы выгнать воду во избежание ржавления).

Ставим на место цепь и... смазываем, катаемся, пачкаем и всё сначала...

Я ещё снаружи протираю цепь промасленной тряпочкой (в масле для швейных машинок) - исключительно чтобы предотвратить коррозию.

© откуда-то с инета

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ursa

Ты бы хоть копирайты ставил, а? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так і роблю, тільки без порошку. Просто розчинником 4-5 заходів - підсохнути - змазати і в дорогу :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ursa

Ты бы хоть копирайты ставил, а? ;)

Хм, на какой из десятка сайтов? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм, на какой из десятка сайтов? :)

Ну хотя бы на тот, с какого копировал...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не хочу встрявати в перепалку про копірайти але хочу висловити свою думку на рахунок промивки цепа і зірочок касети і т. д.

Використовувати 647 або 646 розчинник не бажано бо вони сильно сушать для цього я використовую Уайспіріт, по перше він дешевший і жирніший.

Для промивки я використовував промивочну машинку з 3 ма коліщатками щіточками (є не Велозоні ціна в межах 68 -70 грн, можна позичити є у наших велолосів), промивав машинкою теж до чистоти.

В проміжках між промивками витирав насухо ганчірками цепа і зірочки, поки суміш не була прозорою - результат промита вся система + вимите болото з внутрішніх частин цепа, все залежить від терпіння :), в пластиковій пляшечці так не промиєш.

Після промивки промазував шприцом кожну ланку цепа маленькими крапельками масла Michelin Oli Z-45, прокрутивши пару разів промазав ще раз і витер насухо ззовні цеп. Прокатавшись 30 - 40 км знову витер цепа насухо і перемазав ще 2 рази - в результаті цеп ходить вже 3500 км стан відмінний і цепа знімати не потрібно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я скільки не мив тою машинкою - все рівно все було брудне, і цеп, і машинка, і я. Так і лежить без діла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я до цього часу мив так само як jeck - уайт-спіритом та машинкою.

Виходить досить чисто, проте часу забирає багато. Та і робити то краще не у приміщенні.

Є один мінус - розчинник вимиває ВСЕ масло. Тому змазувати потім приходиться детально і декілька разів.

При мийці миючими засобами частина старого масла лишається.

Для зовсім гурманів - можна мити кожну ланку окремо, розчинничком та звернутим у трубочку бинтиком :lol:. Роботи - десь на пів дня...

Зараз все таки хочу поставити на цеп замочки та мити у пляшці.

Ну і плюс кругова заміна цепів ;).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а хіба не правильніше замість розчинника в даному випадку використовувати бензин?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба мити розчинником... все правильно... На ньому не має бути нічого ..... ланцюг має бути сухим, бо лишній жир збирає пилюку дуже швидко..... а це дуже не подобається роликам і зірками касети і ситеми.

А потім мазати маслом саме для велоланцюгів... в кожну ланку по крапельці...

Масло береться в залежності від погоди. На дощ густіше, на суху погоду, відповідно рідше.

Я як мию ланцюг.... то завжди прозріваю скільки з нього вимивається всякого мотлоху.. і це при тому, що ланцюг і взагалі ходова в мене, в основному, доглянуті.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба мити розчинником... все правильно... На ньому не має бути нічого ..... ланцюг має бути сухим, бо лишній жир збирає пилюку дуже швидко....

Так в тому і справа, що бензин дуже добре знежирює і вимиває старе масло і інший бруд (окрім смол і лакоподібних речовин). Після висихання не лишає після себе нічого, деталь лишається абсолютно сухою і чистою. Це ж не жирна солярка, після якої лишається масляниста плівка.

Ну, вам видніше :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Повір.. якби бензин давав такий жеж результат як розчинник.... всі мили б бензином.....

Ним можна мити.. нема питань... але прополоскати треба все-таки в розчиннику. Бо якщо цього не зробити налипне пилюка дуже швидко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Ось так виглядає цеп Sram PC 991 Вимитий за допомогою 1.5 літра пластикової пляшки і розчинника, і дуже ретельно протертий тряпкою.

post-1-1249917074.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...