Перейти до змісту

Розбий Шибу об дорогу!

Plum

Рекомендовані повідомлення

Вам треба щоб влада платила регулярно гроші фірмі, яка зробить дорогу якісно і комплексно, а не слоненням заплює дирочки.

За це і голосуйте перед Міськрадою.

3.ЬІ. Зараз роблять так, що навіть якщо залатати до кінця року все, на кінець зими знову буде те саме. Технологію доріг міняти треба.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 268
  • Створено
  • Остання відповідь

я був шокований, коли побачив як в нас вміють ремонтувати дороги. Наводжу приклад. На вулиці йде немаленький дощ, дорога мокра, в ямках стоять калюжі. Їде вантажівка з асфальтом. Дядя Ваня (Вася, Коля, Пєтя -- яка різниця) бере лопатою асфальт з вантажівки, КИДАЄ В КАЛЮЖУ, зверху пристукує лопатою і йде далі, до наступної ямки (читай - калюжі).

Скільки часу протримається така "пломба"? Як називається такий ремонт? Це ВАНДАЛІЗМ! Це РОЗКРАДАННЯ коштів! От з таким "ремонтом" потрібно боротись!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не все так просто і не один Шиба тут виноватий, просто є люди які хочуть шоб цього самого мера викинули дуже швидко, знов стали до влади старі люди і все було так само. Як був Кривицький дороги по моєму так само робили ( технологія),а зараз вон Львівську зробили, 33 тій.

P.S. Я не захищаю Шибу, і тільки не пишіть в цю тему шо Кривицький такий добрий а Шиба поганий, це все відносні поняття і це буде флуд, є в нас розділ політика і там ми багато про це говорили. Дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не все так просто і не один Шиба тут виноватий, просто є люди які хочуть шоб цього самого мера викинули дуже швидко, знов стали до влади старі люди і все було так само. Як був Кривицький дороги по моєму так само робили ( технологія),а зараз вон Львівську зробили, 33 тій.

P.S. Я не захищаю Шибу, і тільки не пишіть в цю тему шо Кривицький такий добрий а Шиба поганий, це все відносні поняття і це буде флуд, є в нас розділ політика і там ми багато про це говорили. Дякую

І Шиба і Кривицкий були вибрані людьми на посаду мера для виконання певних функцій по догляду за інфраструктурою міста, стан доріг тут займає одну з перших позицій! Якщо вони свою роботу не виконують, то у нас до них є претензії! Будь то Шиба, Кривицький чи Главацький...ПРи Кривицькому було різне, але такого аварійного стану доріг я з часів розвалу СРСР не пригадаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Снайт якраз біля твого будинку такі ямиська )) так що Соборності зроблена на половину. тільки що бачив.. а біля зупинки 26 школа так взагалі )))

ще я розумію тут дуже просту схему розкрадання коштів..

в держави немає цих машин.. проте в кума владновладця є такі машини.. отой що при власті плотить 3 ні тарифи свому куму.. ніби як наймаючи його фірму для ремонту доріг.. .

сам злий сиджу тра башлять якраз цей податок дорожній чи як його... ЗА ЩО ..

з цим тра щось робитии

от тільки чи допоможе :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

33 тікі на половину зробили, я з вами також згідний дороги в жахливому стані, це вже так надоїло, от мене дуже радує думка шо живеш в такому мусці, де людям не всеріно шо і як, і де в їхніх силах шось змінити, буде весело якшо шось таке вийде і нас десь по 1+1 покажуть :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

33 тікі на половину зробили, я з вами також згідний дороги в жахливому стані, це вже так надоїло, от мене дуже радує думка шо живеш в такому мусці, де людям не всеріно шо і як, і де в їхніх силах шось змінити, буде весело якшо шось таке вийде і нас десь по 1+1 покажуть :)

Ага і відразу даїшники на фару пасуться :(

А другу половину в наступному році з такими темпами робити будуть :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Машини не маю, але прйти підтримати форумчан - діло святе! І ще одне...... чи не здається вам, що цей форум читають довірені особи і тд? ше якісь заходи приймуть......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можна наприклад на 24 число організувати

Я думаю багато людей підтримає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще одне, в чому проблема з 1+1? на сайті находиш їх мило і милиш туда новину, типа приїжайте подивіться на повстання громадян проти безділля влади!, аюо щось в такому роді!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

або навіть краще подзвонити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По питанню скільки платиться: найсвіжіші цифри, оформляв на себе авто-Податок з власників транспортних засобів 140грн. (Об"єм двигуна до 2л),Сертифікат відповідності 420грн.,техогляд, нові номери, податок на дороги около 1000грн! Це тільки з одного автомобіля, а скільки платять великі транспортні підприємства-тисячі грн в місяць! І що маємо? Куди ідуть ці гроші?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Машини не маю, але прйти підтримати форумчан - діло святе! І ще одне...... чи не здається вам, що цей форум читають довірені особи і тд? ше якісь заходи приймуть......

Невже за ніч дороги відремонтують :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТА нє, маю на увазі заходи, що унеможливлять акцію! міліція, огорожі, несподіваний ремонт.........

або навіть краще подзвонити

А навіть і так! Інші новини зявляються таким самим чином!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ТА нє, маю на увазі заходи, що унеможливлять акцію! міліція, огорожі, несподіваний ремонт.........

якщо вони це читають -- НЕХАЙ БОЯТЬСЯ І РОБЛЯТЬ ВИСНОВКИ!

А якщо перекриють одну вулицю, то мітингуватимемо на іншій -- всі не перекриють :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Plum я правда забув тебе спитати але думаю можна, я створив таку саму тема на streetracing.lutsk.ua, з посиланням сюди, завтра чи після, побачим коменти рейсерів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Plum я правда забув тебе спитати але думаю можна, я створив таку саму тема на streetracing.lutsk.ua, з посиланням сюди, завтра чи після, побачим коменти рейсерів...

Не тільки можна, а й ПОТРІБНО! Потрібно зробити цю тему якомога доступнішою для всіх автомобілістів Луцька. Чим більше людей знатимуть, чим більше нас підтримають, тим, сподіваюсь, кращий результат буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я також згоден з вами... але конкретної дати мітинга немає... Готуватися до нього можна місяцями, і в той час покращень не буде... То все-таки необхідно визначити конкретний час...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щодо дати то краще 23/08, що в міській що в обласній раді зранку нарада буде (чиновники будуть звітуватись щодо підготовки до св"яткування), ми точно всіх кого треба тоді застанемо, але треба це робити зранку (хтоб сказав коли в них нарада)....

Ну і якщо по всім правилам протестів то треба підготовити претензії на папері і це вручити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не тільки можна, а й ПОТРІБНО! Потрібно зробити цю тему якомога доступнішою для всіх автомобілістів Луцька. Чим більше людей знатимуть, чим більше нас підтримають, тим, сподіваюсь, кращий результат буде.

Можно еще и профком таксистов известить.

Думаю они нас поддержат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ОК. Перекриємо рух. Накличемо журналістів. Прославимося на всю Україну. Погудимо на славу. І все...

Хтось із заступників мера вийде, пообіцяє, що все буде добре, що скличуть позачергову нараду, вирішать питання. Ми розійдемося в надії на краще - і заглохне. А пікетувати, поки скрізь дороги не зроблять, ніхто не зможе. Хіба що візьмемо заручників, і вбиватимемо по одному за непроведений ремонт на вулиці.

Як на мене - то вже набити морду набагато ефективніше. А ще краще - тих керівників автодору, які на краденому собі хатинки побудували, в асфальт по шию закатати на кожному перехресті.

Треба усвідомити кілька факторів:

1. Немає в Шиби/міськради стільки бабла, щоб провести ремонт (в усякому випадку, так кажуть). А ремонт робить не Шиба, а спеціалізовані підприємства.

2. Міськрада ремонт доріг не робить. Роблять його інші організації.

3. Не вміють (або не хочуть) Луцькі дорожно-будівні підприємства робити якісне дорожне покриття. "Луцькавтодор" - це не комунальне підприємство, це вже ЗАТ. І територіальна громада вже ніяк на нього не вплине.

Мені здається, що треба зробити так:

1. Вибрати півтора-два десятки ініціативних людей, які не злякаються взяття на себе громадських обов'язків.

2. Провести пікет (перекриття дороги, дудки-сигнали і т.д.).

3. Під час переговорів пікетувальників і міськради добитися включення ініціативних людей у склад тих відділів міської ради, які відають дорогами, а також бюджетами на дороги.

4. Провести аудиторську перевірку стану міськради - скільки грошей є на ремонт доріг.

5. Скласти план ремонту доріг (або переглянути існуючий). Я розумію, що майже всі дороги в поганому стані. Але є першочергові завдання, а є другорядні. Не зможе вся техніка за один день охопити весь Луцьк.

6. Переглянути умови договорів, які укладалися з дорожніми підприємствами - чи є можливість десь домахатися до неякісних робіт, і зобов'язати підрядників переробити так, як вимагають державні стандарти. Якщо відмовляться - організувати акції протесту, не давати дорожнім підприємствам працювати, заробляти гроші, блокувати їх техніку.

7. Ввести в договори з підрядниками відповідальність за неякісну роботу. Встановити контроль за веденням робіт (щоб не було такого, як дядя Коля в яму з дощем асфальт кидає).

8. Залучати підрядників на конкурсних засадах. Я б рекомендував привезти з Турції зо дві сотні турків-дорожників, які в себе роблять шикарні дороги, і дати їм на кілька місяців техніку й матеріали. Головне - щоб над ними було поменше наших, українських начальників, або начальників виберемо самі.

Зібратися, погудіти-покричати ми всі можемо. А долучитися до реального управління справами міста - слабо?

І ще одне.

За моєї пам'яті було виграно судовий спір, коли в автомобіля полетіла підвіска від удару колеса об яму. Крім компенсації вартості ремонту, було стягнуто моральну шкоду.

Було також по одній кримінальній справі, де сталося ДТП зі смертельною травмою доказано, що причиною ДТП стало неякісне дорожнє покриття. Шкоду стягували з дорожніх організацій.

Інвалід по зору провалився у відкритий каналізаційний люк. "Луцькводоканал", коли його приперли до стінки, виплатив компенсацію матеріальних збитків (зіпсований костюм, ліки) та моральну шкоду.

Хто хоче, той добивається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

плюс підключити ДАІ - вони мають впливати на автодор за стан доріг.

якби у нас було як в москві, де їх ДАЙ наклало штраф на дорожників за поганий стан доріг. відразу стали ремонтувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Відчувається юридична освіта. :)

Це все класно.

Але зробити таке ніхто не дасть.

Добре відомо яким макаром і за які хабарі Луцьк автодор виграв тендер на ремонт доріг.

Якщо копнути в умови договорів і суми виплат на ремонт.

То можна стільки викопати що на нові дороги хватить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Відчувається юридична освіта. :)

Правда? Особливо в частині закатування автодорівців в асфальт, і там де про вбивство заручників... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Це кардинальні рішення.

Ці слова я сприйняв як жарт. :)

Хоча деколи хочеться так зробити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...