Перейти до змісту

Драники


ursa

Рекомендовані повідомлення

Вопрос.

Как пожарить драники (они же деруны), чтобы на выходе готовое блюдо имело красивый золотистый цвет? Такой, который они имеют, когда их переворачиваешь на другую сторону или только-только снимаешь со сковородки. Почему-то когда они остывают, становятся тусклыми и не такими аппетитными...

Есть ли какой-то способ?

Может, зависит от ингридиентов? Или какой-то специальный способ жарки применять нужно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фсьо просто

деруни "становятся тусклыми и не такими аппетитными..." тому що зазвичай після готовки їх складають в певну ємність (миска, кастрюлька і т.д.) де вони помалу відпарюються, так як туди попадають гарячими.

спробуй після пательні дерунчики викладувати на складену вдвічі-тричі серветку, і вже за хвилини 3-5 да велику плоску тарілку і не накривати (відпаряться)! крім того що це вбере зайвий жир (здоровя №1 йопта! :) ), думаю це і вирішить твою проблему

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще варіант - додай в деруни троха моркви тертої на дрібну тертку (так зявиться золотистий колір). Я ще люблю додавати троха голандського тертого сиру - тоді вони пишніші і симпатичніші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись давно чула, щоб не темніли, то після того як натерти, злити картопляний сік, а замість нього додати молока.

Сама не пробувала, в мене з"їдають так, що ледь встигаю жарити :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

є ще один провірений спосіб їх реанімувати: ще раз на петельню і гарненько прожарити, стають як нові ну і здоровіші :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я люблю деруни з підливкою.

Смажу деруни, викладаю в горщики, заливаю підливкою (з мясом, чи грибами), трішки зелені, і в духовку.

В цьому репті колір дерунів не має значення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажуть, щоб не темніли додають дрібнотерту цибулю або ложку-дві сметани. Я додаю і те і друге + моркви трошки ( дає теж гарний колір) і виходять гарні на вигляд і смачні )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажуть, щоб не темніли додають дрібнотерту цибулю

а хтось готує деруни без цибулі? :blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажуть, щоб не темніли додають дрібнотерту цибулю

а хтось готує деруни без цибулі? :blink:

Да, вегетаріанці точно :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кажуть, щоб не темніли додають дрібнотерту цибулю

а хтось готує деруни без цибулі? :blink:

Да, вегетаріанці точно :)

в який вид тварин вони класифікують цибулю? :blink::blink:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скажіть, а чи існують механічні натиралки картоплі для дерунів?

Єдине що приходить на розум це електромясорубка з крупною насадкою, бо соковижималка не катить. Є ще варанти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ох і насмішили :D

А я ще полюбляю і часничок додавати. Ням-ням.

ursa, а що в Севастополі сезон молодої картоплі не почався?

З молодої картоплі деруни несмачні, імхо.

Скажіть, а чи існують механічні натиралки картоплі для дерунів?

В сучасних комбайнах є спеціальні диски-тертки. Для мене це спасіння, страшенно не люблю користуватися ручною терткою. В мене отакого плану.  p21420-0mw.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а хтось готує деруни без цибулі? :blink:

Представь себе, я готовлю :) Никогда не добавлял её. И у меня в семье никто не добавлял. И в семье жены тоже никто. Причём, несколько поколений не использовали лук в качестве ингридиента.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

імхо практично будь-який кух.комбайн має функції натирання. в нашому мулінексі ще й декілька тих терток (по розміру).

але власноруч натерті чомусь смачніші :)

а хтось готує деруни без цибулі? :blink:

Представь себе, я готовлю :) Никогда не добавлял её. И у меня в семье никто не добавлял. И в семье жены тоже никто. Причём, несколько поколений не использовали лук в качестве ингридиента.

жах :wacko:

ти спробуй паралельно - тут деруни без цибулі, тут з втертими у тісто однією-двома більшими цибулинами. готовий продукт поливаєш сметанкою/накладаєш шкварочки, пробуєш, робиш висновки, в думках про велике і вічне ще раз згадуєш як любиш неньку Україну... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а хтось готує деруни без цибулі? :blink:

Представь себе, я готовлю :) Никогда не добавлял её. И у меня в семье никто не добавлял. И в семье жены тоже никто. Причём, несколько поколений не использовали лук в качестве ингридиента.

І дарма  ;) Варто спробувати.

b0rg, ручна праця є ручна праця :) Ах! Як смачно описав!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а хтось готує деруни без цибулі? :blink:

Представь себе, я готовлю :) Никогда не добавлял её. И у меня в семье никто не добавлял. И в семье жены тоже никто. Причём, несколько поколений не использовали лук в качестве ингридиента.

Так весь смак же дає саме цибуля так само натерта, як і картопля, я то ще й зелень часом добавляю, дивлячись з чим деруни готую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

виправте назву теми будь-ласка, "дранікі" - це щось страшне... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

виправте назву теми будь-ласка, "дранікі" - це щось страшне... :)

:D  це перше, що мені спало на думку. Теж не люблю цього слова, напрошується анекдот з пивом. Але ж це російський, пардон, білоруський варіант назви. Хоча ми вже пересвідчувались, що ursa здатен на дива :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

For your information

Драники - это национальное белорусское блюдо. И в оригинале называется оно именно так, как я его назвал. А нравится вам слово или нет - ... мне, увы, пардон :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напрошується висновок: драники - це білоруський варіант дерунів без цибулі :_37:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

о! Ursa, в тебе в фамільному дереві скільки білорусів? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дранікі, бецики, деруни, хто як хоче так і каже, я чула ще кілька варіантів, але зараз і не згадаю...

Мій рецепт:

Картоплю натерти, додати натерту цибульку, покришено дрібно укріп (багато), додати кілька яєць, додати ще курячого фаршу, і часничку. Посолити поперчити. Випікати. А потім полити грибною підливкою, або сметаною.... ням-ням-ням, за вуха не відтягнеш.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напрошується висновок: драники - це білоруський варіант дерунів без цибулі :_37:

Нет. Это деруны являются извращенным вариантом драников, причём пожаренных не в растительном масле, а на сале.

Лук добавляется. Просто никто особо этим не заморачивался или же я не всё помню из детства :) А сейчас не добавляю лук, потому что привык готовить без него, но готов пересмотреть свой вариант рецепта.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

маньяки! А те шо люди тут на слину зходять читаючи рецепти до уваги ніхто не бере? :D

мені вже аж пахне дирунами....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки людей - стільки рецептів. Я яйця не додаю ЗОВСІМ. Від них вони стають неніжними))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...