Перейти до змісту

"Варто відвідати" в Криму


Altmer

Рекомендовані повідомлення

На прохання vampirich :)

Дійсно, місць повалятися на пляжі в Криму предостатньо. І ще одне, щоб було цікаво пропоную відпочинок типу "зняв квартиру, а сам поїду" :) Наперед визначитися, які місця хочемо побачити, а тоді поїхати зняти житло в якомусь невеликому і не розкрученому селищі типу Николаевки чи ще чогось (дешевші ціни і менше туристів), а головне щоб недалеко від основних пунктів які хочемо відвідати.

Побачити у Криму вистачає чого, від печер та архітектурних споруд до дельфінаріїв, зоопарків та "поляни казок" - де буде цікаво не тільки дітям.

Я особисто колись відпочивав у Гурзуфі (але зараз кажуть, що там море народу та високі ціни). Із цікавих місць там є:

Гурзуфський парк, із статуями різних людей і тваринок

Скелі Адалари (Близнюки) - знаходяться в морі

Гора Аюдаг (Ведмідь гора) - знаходиться між Партенітом та Гурзуфом

Варто відвідати Нікітський ботанічний сад, Ластівчине Гніздо (недалеко від Ялти), Лівадійський, Воронцовський та Масандрівський палаци.

Кого цікавить велика риба :), може подивитися на виступи дельфінів та різних морських звірюшок у Ялтинському дельфінарії (знаходиться у м. Ялта, біля готелю "Ялта") та у Партеніті (де знаходиться не знаю, тільки чув що є)

Також недалеко від Ялти є "Поляна Казок" поряд розташований зоопарк "Казка", а ще там можна побачити водоспад Учан-Су, найвищий в Україні (правда водоспадом його можна назвати взимку та весною, або, як кажуть місцеві, після сильних дощів)

Також неабиякі враження будуть від відвідування гори Ай-Петрі. Раджу там побувати та скуштувати справжнього плову і шашлик (якщо ще не розігнали усіх татар). А також підійматися канатною дорогою із Місхора, а не їхати маршруткою на вершину, втрачаючи незабутні враження та краєвиди. А ще не варто на цій вершині затримуватися, бажано все встигнути до закриття канатної дороги, або до останньої маршрутки, інакше таксисти здеруть із вас все що можна, або підете пішки :) (години 2, якщо бігти, то 1 година, я перевіряв :))

На цій горі також є печера "Синеглазка", у якій мабуть ніколи не тане сніг

Думаю не зайвим буде відвідання Херсонесу в Севастополі, та й саме місто подивитися (вражає кількість російських прапорів, аж не по-собі)

Дуже гарна є печера Емене-Баір-Хосар, одна із мармурових печер (рекомендую взяти теплий одяг). Замовити екскурсію можна у любому місті чи селищі. Також раджу відвідати і Червону печеру. Але найкраще буде відвідування червоної печери із аквалангами (екскурсія по сифонах печери), там в середині печери є водоспад :)

Нажаль не був, але чув багато хороших відкликів про місто Бахчисарай, Генуезьку фортецю в Судаку, селище Новый Свет, містечко Балаклава.

До всіх цих місць, крім печер, реально дістатися маршруткою з автостанції в Ялті (там маршрути так і називаються, наприклад "Ялта - Поляна Сказок" ну і т.п.)

За Крим та визначні місця непогано розписано тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Усім доброго дня! Ось і настала така бажана пора відпусок :lol: Проводиться набір усіх бажаюсих відпочити на морі, а саме: Ніколаєвка(між Севатополем і Євпаторією), Рибаче(між Алуштою і Судаком), Алушта, Гурзуф і Курортне(під Одесою). Умови проживання просто супер навіть для тих хто хоче просто побути з коханою людиною, або відпочити усією сім`єю. Деталі на сайті http://pama.at.ua/. Є можливість відвідати всі "достопрємічатєльності" самостійно, маршрутки відправляються що півгодини, пісказочки ;) : http://travels-ua.com/inform/avtobus.htm і ще http://www3.tour.crimea.com/NAVIGATOR/TRAN..._schedule.shtml Гарного усім відпочинку :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...