Перейти до змісту

Не грузиться комп

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ще вчора нормально працював... При загрузці видає довгий писк, приблизно раз у 20 сек., на моніторі нема зображення, тобто, навіть, завантаження БІОС не бачу. А ще останніх кілька днів при спробі перемотки wmv файла стабільно вилітав BSOD, я грішив на відео кодек, але можливо, це щось було пов"язано з відеокартою. Підкажіть, як протестувати, перевірити у чому може були поломка?

Опубліковано

Версія Біоса?

У них у всіх схожі звуки на помилки , але є відмінності. Пам'ять 90%.

В інший слот а о одну вийми.

Опубліковано

AWARD BIOS, якщо не помиляюсь. Встановлено 4 планки по 512 Мб, з них 2 брались б/у. Ввечері спробую виймати, міняти місцями. Тут пишуть, що якщо пам"ять, то "Зацикленный длинный - Неправильно установлена плата памяти". Зациклений, я так зрозумів, що він безперервний, чи 1 довгий, але періодично циклами?

Але хіба, якби були проблеми з пам"яттю, то навіть до завантаження БІОСа не доходило?

Опубліковано
AWARD BIOS, якщо не помиляюсь. Встановлено 4 планки по 512 Мб, з них 2 брались б/у. Ввечері спробую виймати, міняти місцями. Тут пишуть, що якщо пам"ять, то "Зацикленный длинный - Неправильно установлена плата памяти". Зациклений, я так зрозумів, що він безперервний, чи 1 довгий, але періодично циклами?

Але хіба, якби були проблеми з пам"яттю, то навіть до завантаження БІОСа не доходило?

Доходило би. Дивлячись яка планка збоїть.

Хоча здається мені що там не в памяті діло. Точніш не зовсім в ній. Але можу й помилятись.

Опубліковано

вийми всі, і вставляй по одній.

Так як Зевс рекомендував. (попередньо від мамки відключи ВСІ пристрої) - потім вставляй відео. Як варіант - ще відео може глючити.

Хоча схоже на пам'ять. Протри шкільною гумкою (ластиком) контакти на пам'яті. Вони окислюються і це спричиняє неполадки.

Опубліковано

Така річ ще буває, коли в біосі виставлені не ті параметри, наприклад можуть бути ті ж тайминги. Якщо все вище сказане не допоможе, спробуй скинути настройки біоса джампером кмос.

Опубліковано

Всім дякую за поради. Проблема, дійсно, виявилась у мертвій планці пам"яті (одна з тих, що брались б/у).

Відразу, по ходу, питання: як краще - 2 планки по 512 Мб у двоканальному режимі, чи 3 по 512 Мб у одноканальному?

Опубліковано
Всім дякую за поради. Проблема, дійсно, виявилась у мертвій планці пам"яті (одна з тих, що брались б/у).

Відразу, по ходу, питання: як краще - 2 планки по 512 Мб у двоканальному режимі, чи 3 по 512 Мб у одноканальному?

Залежить від того наскільки великий апетит у Ваших програм.

Однозначно ніхто відповіді не дасть.

Двоканальний режим в порівнянні з одноканальним такоїж ємкості дасть приріст 10-20% (цифри орієнтовні) Якщор неправий виправте.

А більший обєм зменьшить розмір свопа.

Потрібно проганяти тести і дивитися, що для Вас краще.

Опубліковано

Залежить від того наскільки великий апетит у Ваших програм.

Однозначно ніхто відповіді не дасть.

Двоканальний режим в порівнянні з одноканальним такоїж ємкості дасть приріст 10-20% (цифри орієнтовні) Якщор неправий виправте.

А більший обєм зменьшить розмір свопа.

Потрібно проганяти тести і дивитися, що для Вас краще.

Кашу маслом не испортиш (с) народ.

Памяти багато не буває. приріст від двух канального режиму роботи від 3 до 7 процентів , і то залежить від програм  ,так шо краще 3 по 512 , а ще краще 2 по 1 гігу. ;)

Опубліковано

На 1 Гб (2х512) відразу помітно, що збільшується своп, на 2 Гб (4х512) він, практично, не використовувався. Як в одноканальному буде (3х512) - хз, буде вільний час - спробую порівняти.

Опубліковано
Як на мене - суттєвої (візуальної) різниці ти не помітиш.

100% Для більшості ПЗ що двоканальний, що одноканальний. Невідчутно.

А з другої сторони потрібно знати конфігурацію і з чим працюєте.

А то виходить що мова про щось абстрактне.

А ля скільки чортів розміститься на кінчику голки. І як вигідніше їх розмітити в один ряд чи попарно? :)

То SunSeth.

Про своп я вам вище казав. А Rock про те щоб не парились і ставили 3 по 512. В любому випадку для Вас, ккомпютера, а зокрема ХДД 3х512 кращий варіант.

Хоча якщо є бажання ще раз перевірити це на практиці - вперед. ;)

Опубліковано

Я б рекомендував ставити лише в двоканальний режим. Швидкість читання-запис збільшується приблизно на 80%. Проте це залежить від багатьох чинників.

Знову ж таки, так впевнено можна стверджувати, якщо в системі стоїть 2 гб оперативи і більше. Якщо ж буде стояти 2*512, то в даному випадку може бути критичним саме обєм, оскільки дуже активно буде тоді використовуватись файл підкачки.

Опубліковано
Я б рекомендував ставити лише в двоканальний режим. Швидкість читання-запис збільшується приблизно на 80%. Проте це залежить від багатьох чинників.

...

А можна ссилочку де таку ахінею пишуть :D .Збав  на порядок.

В мене процесор AMD покоління К10 , так в материнці там зявився параметр ,який дозволяє вручну виставляти одно , або двох канальний режим роботи памяті, так в одноканальному на пару процентів приріст , но  це особливості покоління К10 , а на поколіні К8 я пробував знімати 1 плану 2гб ,і залишав 1 на 2гб , в двух канальному режимі скоріше на 3-7% .І то в сентетичних тестах які не мають нічого спільного з реальністью .(сандра ,еверест).В інтела десь так само працює.

Опубліковано

Спочатку наведу кілька тестів, зроблених нашвидкоруч.

память - OSZ Platinum 1066

материнка - ASUS P5K Premium Wi-Fi Black Pearl Edition (P35)

проц - Intel Core2Duo 7200 [email protected] GHz

Single (RAM overclock)

IMG4483-1243974978.jpg

Dual (RAM overclock)

IMG4483-1243975164.jpg

Память в розгоні. Множник 1:1

Приріст читання - 23,5%, запису - 34,7%

Single (RAM)

IMG4483-1243975290.jpg

Dual (RAM)

IMG4483-1243975418.jpg

Память без розгону. Множник 1:1

Приріст читання - 22,2%, запису - 34,7%

А тепер про отримані результати. Звичайно це не 80%. Але я писав, що це залежить від багатьох чинників.

По-перше, в мене оверська память, більш швидша 1066. Якщо взяти звичайну 800-ту, то приріст буде більшим.

По-друге, зараз на інтелах не можна ставити понижаючі множники, тобто мінімум 1:1. Якщо б можна було таке робити, то знову ж таки приріст би був значно більшим.

Тобто при певних умовах і бажанні можна досягнути 80% в ідеалі. Але знову ж таки, як показують мої тести, приріст аж ніяк не 3-7%, а набагато більший. Очевидно, що сенс ставити двоканал є.

Теоретичне обгрунтування встновлення двоканальної памяті можна знайти через гугл.

Опубліковано

И в том же Гугле можно найти, что все эти двухканальные режимы - до одного места. А точнее - до системной шины или контроллера памяти. И ещё - даже в играх прирост составляет до 10% (далеко не во всех). Почитай лабораторные тесты, а не болтовню в форумах :)

Опубліковано

Я ж спеціально провів тести, які наведено вище. По них видно, що приріст доходить до 35%. Тести проводились в номіналі і в розгоні. До того ж таки, в мене не оптимальне залізо для демонстрації переваги двоканального режиму памяті.

Причому це реальні факти, реальні результати. Це не статті з інета і не балаканина на форумах, це мої власні лабораторні тести, які є підтвердженням моїх слів. Знову ж таки, чому ви всі наголошуєте на прирості максимум в 10%, якщо факти демонструють приріст 35%. Якби я мав відповідне залізо, я б довів цей показник до ще вищого рівня.

Опубліковано

О каких фактах речь?

Заархивируй 500 файлов по 1-2 Мбайта в дуале и сингле - и выложи результат в секундах. Перекодируй полтора часа видео с ДВД в авишку (с теми же настройками декодера) - и выложи время. Конвертни фотографию в графическом редакторе, задав ей размер 60х90 см и выставив разрешение 1440 точек на дюйм - и дай результат.

Вот тогда и поговорим о реальном приросте ;)

Опубліковано
О каких фактах речь?

Заархивируй 500 файлов по 1-2 Мбайта в дуале и сингле - и выложи результат в секундах. Перекодируй полтора часа видео с ДВД в авишку (с теми же настройками декодера) - и выложи время. Конвертни фотографию в графическом редакторе, задав ей размер 60х90 см и выставив разрешение 1440 точек на дюйм - и дай результат.

Вот тогда и поговорим о реальном приросте ;)

По-перше, якщо чесно, я не знаю наскільки сінгл/дуал взагалі впливає на вище перераховані вами задачі.

По-друге, з таким же успіхом можна поставити задачу "Заархівуйте мені 500 файлів обємом 1-2 Мб на відеокарті Nvidia 8400GS і ATI Radeon 4870x2 в режимі Crossfire і викладіть результати часу в секундах". Я не здивуюсь, якщо час буде однаковим. Але це ж не привід прирівнювати Nvidia 8400GS і ATI Radeon 4870x2 в режимі Crossfire по швидкодії. Я веду до того: щоб оцінити правильно результат, потрібно використовувати відповідні тести.

Я писав про приріст в режимі читання-запис в режимах сінгл/дуал. Прога EVEREST Ultimate Edition дозволяє обєктивно оцінити і порівняти результати. Якщо ж завідомо вибирати тести, в яких немає різниці сінгл/дуал оперативної памяті, то про яку обєктивну і точну оцінку результату можна говорити.

Щодо вищеперерахованих задач. Наскільки я знаю швидкість процесів архівування і кодування відео дуже залежить від процесора: його чатоти, кількості ядер, кеша. Ми ж не говоримо про реальний приріст відеокарт, працюючи в офісних програмах.

Цікаво, а наприклад, швидкодію вінчестера (читання-запис) ви теж будете перевіряти методом архівування великої кількості дрібних файлів?

Опубліковано

До одного места все эти тесты. Мне нужна реальная производительность, а не эфемерные синтетические цифры. Да пусть они хоть 300% превосходства показывают - если в реальных задачах прирост не ощущается, то, извините, ложил я на все эти двух и трёхканальные режимы памяти :)

Какие программы работают эффективнее в двухканальном режиме? Эверест и ему подобные? Я ради них комп не собираю :)

Жизнь - это не тест. Ты правильно сказал: мы не говорим, про реальный прирост видеокарт, работая в офисных программах. Тогда почему ты утверждаешь, что можно говорить о реальном приросте в работе памяти, работая в тестовой программе? ;)

P.S. Предлагаю вынести обсуждения двухканальности в отдельную тему.

Опубліковано

Дійсно обговорення початкової проблеми зайшло не в те русло.

Я перед собою ставив завдання: продемонструвати приріст читання-запису памяті в режимах сінгл/дуал. Були проведені тести і отримані певні результати. Також було зроблено аналіз отриманих даних. А нехай вже читачі/коричтувачі вирішують про їх доцільність.

Звичайно, далеко не всі програми, які ми використовуємо в повсякденному житті критичні до дуал режиму. Тому більшість користувачів ніякого приросту не побачать.

Проте виникають тоді думки: навіщо вендори пропонують ДДР3 память і пропагують трьоканальний режим ДДР3, якщо по ваших словах немає жодного толку навіть від двоканального режиму; є ряд задач, які критичні до читання-запису в оперативну память.

Ящо я буду мати змогу (трохи більше заліза) і час (зараз здаю сесію), то обовязково проведу вищеназвані тести. Оскільки самому цікаво, наскільки критично впливає той чи інший показник на результати вцілому.

Наступне обговорення встановлення памяті в сінгл/дуал дійсно, мабуть, варто продовжувати в окремому топіку.

SunSeth, так в обох тестав фігурував однаковий обєм памяті. Дві планки по 1 Гб кожна.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...