Перейти до змісту

Хто якими китайцями користується?

Рекомендовані повідомлення

По форум розкидано крихти інформації, хочеться зібрати її до купи.

Цікавлять питання:

- які купували

- скільки користуєтесь

- що доробляли/переставляли, де обробляли напильником

- загальні враження від користування.

Є потреба в 2-хсімочному телефоні, планується щось типу еникула.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Брав в нас один з роботи, зовні дуже схожий на анікула, правда без TV.

Хороше - на зв"язок мінімум нарікань, звук - хоч дискотеку крути, вібра - хоч асфальт бий, досить зручно набирати на сенсорному, я б навіть сказав неочікувано зручно.

Погане - дешевий фарбований пластик обдирається миттєво і виглятає такий тел. як поюзана дитяча іграшка. Переклад меню - обпісятись можна, ну це й так всі знають.

Дуже погане - як в ньому зменшити гучність дзвінка або пустити "по наростаючій" ми так і не знайшли. Довелося вливати "оптимізовані" mp3 на мелодію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Користувався Fly B-700 Duo. Користувався 6 місяців. Через 4 місяці виключив телефон потім вруби і все..перестав бачити другу сімку. Заніс по гарантії зробили.прйшло 2 місяці і в один прекрасний день те саме тільки без виключення.Тупо не бачив другу сімку.Заніс чекав довго потім наїхав на магазин і З доплатою забрав Самсунг Д-780 Дуо

З переваг ФЛАЯ

1 класний дизайн і матеріал корпусу

2 звук бомба

3 відео прикольне

Недоліки

1 ламається падло

2 екран фуфєл тусклий навіть при максимальній яскравості

3 фото повна лажа

4 java ацтой

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Форумчанин sens професійно займається такими телефонами тут . Звернись до нього - може щось і підкаже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спробую відповісти (з власного досвіду)

- які купували

за 2 роки - тримав у руках більше 90 моделей. Майже усі 2 сімні, більше половини з них - з ТВ приймачем.

Присутнім на розбиранні був лише декількох...

Багато з тих телефонів уже може і не виробляються і не продаються в Гонг-Конзі.

- скільки користуєтесь

Клієнти користуються (близькі знайомі) вже 1,5 роки.

Проблеми як і у всіх - якщо є рухомі частини - то вони мають властивість через якусь ЕННу кількість відкривань (перекручувань) виходити з ладу. Цікавий момент - штекери кабелів підходять від SAMSUNG. А це зарядні пристрої та навушники-гарнітури.

Найбільша проблема з телефонами - це упереджене ставлення до "китайців". Тобто частина клієнтів шукає "глюки" і чимось не задоволена.

Але якби це була брендова модель, то ніхто б не зважав, а вважали що так зробив виробник.

Часто клієнти не зовсім розбираються (знайомі) з усіма настройками і функціями телефону. І можуть щось не те виключити.

Інструкцію можна зробити одну для всіх телефонів - функції у більшості ідентичні. Може взяти з FLY...? (подумаю :)

Головне зрозуміти - "китайські" телефони не ідеальні, але "жовті" удосконалюються. Навіть переклад меню на російську, з часом, стає майже ідеальним. Ну і перевіряти працездатність кожного телефона приходиться раз у раз - бувають приховані недоліки. Таке враження, що їх поверхнево перевіряють після виробництва, так як це було характерно для нашої (СНД) країни... :(

Не всі моделі сертифіковані в Китаї, тобто є й такі, що виробляють у підвалах. Як мені відомо, завод по виробництву телефонів сертифікує зазвичай лише 2-3 моделі, ніби то, так дешевше. А може такі правила (законодавство) - не знаю.

Є якісні заводські моделі, вони трохи дорожчі. Але це найкраще знають самі китайці-постачальники. Мені намагаються так і відбирати кращечке.

Візуально не завжди відрізниш. Але якість збирання має велике значення - щоб потім не прийшлось переприпаювати мікрофон, що тримався на "соплях" і відірвався поки прилетів в Україну. Хоча, це і не страшна поломка.

Телефон - не фотоапарат. Може у дорогих моделях хтось і цінує такі фото з телефону, але у "китайців" стоять 640х480. Буває 1.3мпкс, 2мпкс, навіть часом ставлять 3мпкс камери, але якість фотографій погана. Є підозра, що можуть виробники включати інтерполяцію, і арифметично збільшувати розмір картинки. А загалом, камери ставлять простеньки із-за однієї причини - зекономити (навіть кілька центів). Під замовлення - можуть поставити любу камеру.

Телевізор в телефоні - дуже класна річ. А це - безкоштовні дециметрові канали. Ловить скрізь, але на вулиці. Близьки будинки "розмивають" зображення, воно втрачає колір. А от якщо на більш-менш відкритому просторі або вище 5ого поверху - все нормально в кольорі, навіть у квартирі. Є функція навіть запису відеозображення з ТВ, але не у всіх моделях.

JAVA і 2сімний телефон - речі несумісні. По крайній мірі, все що мені пропонували постачальники - це ЯВА + 2 сімний телефона, але сімки працюють по черзі. Тобто, треба переключатись в меню. Таке враження, що не вистачає памяті в телефоні для "прошивки" ЯВА+2карти.

Вважаю за потрібне теж сказати про роботу 2сімних телефонів.

1,5 роки тому усі телефони були з "2 антенами". Я маю на увазі те, що дзвінки на кожну карту поступали одночасно, незалежно, і можна було вести розмови по двох картах одночасно, переключаючись між розмовами, як ми це робимо на звичайних 1сімних телефонах з функцією УДЕРЖАНИЕ (не знаю як на українській буде це поняття) чи КОНФЕРЕНЦ-ЗВЯЗОК.

Зараз, виробники хитрують. А саме, ставлять "1 антену". Внаслідок цього вхідні звінки фіксуються на телефоні одночасно, але як тільки підняти трубку з одніє картки, інша відразу "відбивається" і стає "абонент недоступний". Після закінчення розмови - 2 картки знову на звязку.

З однієї сторони - це не повноцінна одночасна робота карток. З іншої - не часто трапляється обидва одночасні дзвінки на різні картки. Хіба, якщо користувач полюбляє довго розмовляти.

2 батареї у комплекті - дуже потрібна річ. По перше - склалось враження, що батареї менше зношуються. Так як ними користуватись найкраще по черзі. Відповідно, термін життя батарей ніби стає довшим.

По друге - "завжди на звязку". Друга батарея займає менше місця, ніж кабель з зарядним пристроєм.

Часто телефони мають зовнішню окрему зарядку для батареї. Це дозволяє заряджати батарею окремо від телефону.

Щодо надписів на батареях, вважаю, брехнею. Перевірити не мав змоги, але часто цифри занадто високі, як для розмірів.

Батареї рідше 1800 мАг , 2400мАг, 3600 мАг, 8800мАг (дуже велика батарея). Що цікаво, ця 8800 мАг спочатку писалась як 16800 :).

Тобто, якщо поділити заявлену кількість на 2, то вийде більш правдива інформація.

Щодо заряду-роботи.

В режимі розмов: якщо в межах міста (хороший сигнал), при 60хв в день повинно вистачати на 3 дні.

Якщо дивитись ТВ - то 4 години лише. Слухати радіо - теж садить батарею, але не засік час.

Щоб на довше вистачало батареї - потрібно включати режим економії вдома. Це зменшує підсвітку екрану, клавіш, відключає якісь зайві звукові ефекти, може ще щось. А також, у всіх телефонах є функція відключення та включення телефону за розкладом. Тобто, на ніч, скажімо о 00:00) телефон може виключатись самостійно, а в 07:00 автономно теж включатись.

Загалом, якщо на вихідних менше звінків, в режимі економ та з відключенням на ніч телефон СЕСТ а200 (користуюсь постійно) легко витримує 5 днів на 1 батареї.

Ну і відповідно, якщо менше клацати екран (щоб він не включався) - це дуже допомагає зекономити заряд.

Великий екран (краще ніж малий) для перегляду ТВ, жінок (особливо з довгим манікюром), старших людей (якщо проблеми з зором).

Екрани майже завджи сенсорні. На сонці видно погано, це правда.

- що доробляли/переставляли, де обробляли напильником

Доробляти можна лише переклад МЕНЮ.

З Китаю російська майже завжди "смішна".

До речі, недавно попросили зробити українську екранну клавіатуру (букви) - не складно.

Вийняти музику та картинки з прошивки теж можна. Замінити на свої - ще не мав часу.

Це не складно, хто любить декодування та аналіз файлів :)

Програми по прошивці в основному платні (до них "бокси" додаються), але мені було цікавіше розробити свої. Інформації мало - приходиться здогадуватись, шукати "пісчинки", перекладати "китайську" :)

- загальні враження від користування.

Хтось бере для "понтів" - такі телефони довго не служать. Бо "понти" зазвичай закінчуються падінням телефону з пяних рук на землю, а від того, екран тріскається, чи якісь виступаючі елементи (камера з видвижним приводом, верхня половина телефону в "розкладушці").

Ті хто беруть лише для роботи - як телефон - користуються по цей день.

FLY - останнім часом використовує ті самі "китайські" процесори MTK.

Тобто, программи сихнронізації з ПК повністю підходять. А також методи перепрошивки, русифікації та українізації.

На розборці FLY не мав, але думаю, начинка і зборка аналогічна тим, що я мав в руках.

Може щось не згадав - питайте, напишу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З написаного вище можу 100 пудово підтвердити те, що меню йде 1 в1 як у флая.Я своїм коли користувався друг купив собі китаєйця 2х сімочного і не міг нічого зрозуміти, я взяв в руки і йома-йо все як у флая.Дав йому свою інструкцію і він за день все навчився

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання до sens.

Скільки буде коштувати простенький китайський двухкарточник?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

також цікавить китайський телефон, тільки з підтримкою UMTS

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...