Samhayne Опубліковано 28 Травня, 2009 в 11:25 Поділитися #1 Опубліковано 28 Травня, 2009 в 11:25 О-да!За віконцем весна розквітала Небо повнилось першим дощем. Я стояв і нарізував сало Величезним кухонним ножем Ніж ходив у руках методично І чомусь пригадалось мені Безневинне таке й симпатичне Ніжне тіло тієї свині Пролетіло життя мов хвилина Добрим словом ніхто не зігрів, Що ти бачила, бідна скотина, Лиш корито та засраний хлів. І тоді, мов обрікши на муки, Хтось встромив в твоє серце ножа Ти збагнула, що люди тварюки, І твоя відлетіла душа. Ти далеко тепер, моя бджілко, У своїм, у свинячім раю, Я ж на кухні сиджу, П'ю горілку І тебе потихеньку жую. Я не злодій, не кат, не злочинець. В мене друзі, робота, сім'я, Та який же я, бля, українець Якщо сала не їстиму я. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
laska Опубліковано 13 Липня, 2009 в 10:47 Поділитися #2 Опубліковано 13 Липня, 2009 в 10:47 О ти, що на ймення і прізвище Сало! О ти, що недавно ще бігло й скакало! О ти, що ще вчора і рохкало й рило, Що хвостиком куцим бездумно крутило! О ти, що іменник середнього роду! О ти, що в харчах не утратило моду! О ти, на долоню або на п’ять пальців,О ти, що міняєшся в шкварках і в смальці! Ти вуджене димом, топлене вогнем,І шкіркою вкрите неначе брилем!О ти, без паперу білюський пломбір!О ти, що на тобі зриває кіт зір!Ти купане в солі, ти щедро солене!О ти, поперчене і почасничене!О ти, дуже давнє і вічно класичне!О ти, найрідніше і патріотичне!О ти, що спокійно лягаєш під ніж!О ти, що людина від тебе сильніш!Хтось бреше, що ти в нас є холестеринне,Ти, бідне, у наших хворобах не винне!О ти, що кохають тебе хлібороби,Прем’єри й поети, свої і заброди!O ти, що мені тебе мало і мало! О, сало, мене ти навіки зассало!Де Ленін стояв на міцнім п’єдесталі — Поставимо, браття, шмат сала на салі.I хто Президентом Вкраїни не стане — Народ сало їстоньки не перестане!Микола Савчук.Сиджу я за столом (робочим, звісно) і пишу. На краєчку стола, вільного від паперів-книжок-дискет-газет-дисків-зошитів-листів-рахунків-папок-ручок-маркерів-ножиць-конвертів-скотчів-коректорів-олівців-стейплерів... на таці стоїть джазва із гарячою чорнезно-солодкою кавою, мініатюрне горнятко і така ж мініатюрна тарілочка. А на ній — світло очей моїх, радість шлунку мого, пісня надхнення мого — сало! Воно таке ніжно-біле і тоненьке, що крізь нього можна розгледіти дірочки на чорному житньому хлібі під сподом. Воно має такі делікатні рум’янці по собі, що крізь них можна дивитися на Канаду чи Америку, і бачити Україну. Воно дивовижним чином уміє перетворюватися із фізичної поживи на духовну. Особливо, якщо з цибулькою...Скільки чули ми, українці, в Україні і не в Україні сущі, кпинів та єхидних знущань над нашим національним продуктом — салом! Але нашу любов до сала ніхто не перекреслить. Самі їмо, друзів пригощаємо, сусідам даємо і ворогам рекомендуємо. Бо в чому ж сила? В салі сила! Чим більше у нас сала, тим легше нам пережити знегоди!Сало копчене, солене, мариноване, запечене і варене, свіжісіньке чи добре просолене й вистояне, з перцем і часником, з паприкою чи тміном... А як неповторно увінчують гору вареників чи галушок у полумиску ароматні, рум’яні та хрумкі шкварочки! Вже від самої уяви починається, по науковому висловлюючись, салівація (себто слиновиділення).Оксана Соколик (Сидорчук) Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.