Kleo Опубліковано 14 Травня, 2009 в 08:25 #1 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 08:25 Вчора вперше в житті готувала солянку (раніше їла її тільки в Кораблику), порилися трохи в інтернеті з чоловіком і знайшли безліч рецептів, кожен робить її по-своєму (в наших сім"ях її ніхто не готує ). З усіх знайдених рецептів ми взяли всього по трохи і ось що в нас получилось. Солянка: 300г. телятини; 200г. свинини; 150г. курячого філе; 5-6шт. сердець курячих; 150-200г. вітчини та московської ковбаси (разом) 2 цибулини; 4 печериці; 100г. маслин; 3 квашених огірка і пів кружки розсолу; 1ст.л. томатної пасти "Чумак"; 1 лимон. Сіль, перець та зелень. Нарізаємо м"ясо дрібними шматочками і ковбасу соломкою (все в окремі тарілки або окремими кучками). Варимо спочатку бульйон на телятині, вкинувши туди 1 очищену невеличку цибулину (для любителів можна ще додати корінь петрушки або селери). Коли телятина відвариться - її виймаємо і вкидаємо в бульйон свинину (таку ж саму процедуру проробляємо і з серцями та курячим філе). Коли ж останнє м"ясо вже доварюється, нарізаємо кубиками цибулю і піджарюємо її до золотистого кольору, потім добавляємо ложку томатної пасти і ще трішки прожарюємо. Нарізаємо оргірки соломкою і додаєм до цибулі з томатом - пасеруємо це все ще декілька хв. і вливаємо в бульйон (попередньо з якого вибираємо м"ясо). Поки наш бульйон з огірками та цибулею вариться. нарізаємо печериці і піджарюємо їх на сковорідці, доки не вижариться вся водичка, яку вони пустять, і тоді вкидаємо їх в наш бульйон. Далі на ту ж сковорідку вкидаємо наше відварене м"ясо та вже порізану соломкою ковбасу і трішки піджарюємо, після цього вкидаємо в каструльку з наваром, в яку ще вливаємо розсіл. Далі нарізаємо маслини і також вкидаєм в каструлю, додаємо сіль, перець та зелень за смаком і варим це все хв. 7-10. Перед споживанням вкиньте кільце лимона в тарілку - усім смачного!!! З.І. Щоб солянка вийшла ще смачніша залучіть до приготування чоловіка/нареченого.
foxx77 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 08:44 #2 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 08:44 а де картинки як в майонезі, так не цікаво
Kleo Опубліковано 14 Травня, 2009 в 08:46 Автор #3 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 08:46 а де картинки як в майонезі, так не цікаво Готувала вчора пізно ввечері, якось про фото і не подумала, можу хіба готовий продукт в тарілці сфоткати
killabee Опубліковано 14 Травня, 2009 в 10:35 #4 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 10:35 ех... нагнала апетит
laska Опубліковано 14 Травня, 2009 в 10:56 #5 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 10:56 А я ніколи не їла солянку...
Andreyka Опубліковано 14 Травня, 2009 в 11:27 #6 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 11:27 Попробуй, не пошкодуєш. Мене вмовляли декілька років попробувати, нарешті наважився і...... СПОДОБАЛАСЯ.
b0rg Опубліковано 14 Травня, 2009 в 12:25 #7 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 12:25 в мене дружина готує теж дуууже смачну солянку. але на бульйоні з телячого язика. і з м'ясів туди йде сам язик різаний соломкою і з пів-кіло мисливських ковбасок (бажано подорожче). мммм....
Zheny@ Опубліковано 14 Травня, 2009 в 12:46 #8 Опубліковано 14 Травня, 2009 в 12:46 в мене від солянки малоприємні спогади. чомусь.. бо після неї (я так підозрюю, я отруївся.) Після того не їм її ніде. До того їв, було смачно досить.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.