Перейти до змісту

Intel оштрафовано на 1,06 млрд євро


b0rg

Рекомендовані повідомлення

Єврокомісія оштрафувала Intel на 1,06 млрд євро

Єврокомісія оштрафувала найбільшого у світі виробника мікросхем для ПК Intel Corp. на рекордні 1,06 млрд євро за несумлінну конкуренцію. Відповідно до оприлюдненої сьогодні заяви Єврокомісії, Intel завдав шкоди мільйонам європейських конкурентів за допомогою багаторічного навмисного витіснення конкурентів з ринку мікросхем для ПК, передає Reuters.

За даними Єврокомісії, компанія платила виробникам комп'ютерів за відстрочку або скасування планів щодо випуску продуктів, у яких використовуються мікросхеми конкуруючої компанії AMD, а також надавала для них таємні і незаконні знижки для того, щоб виробники ПК могли використовувати у своїй продукції тільки мікросхеми Intel.

Крім цього, Intel звинувачується у виплаті грошової винагороди найбільшим роздрібним мережам за те, щоб вони поставляли тільки ті комп'ютери, у яких установлені мікросхеми Intel. Крім штрафу, Єврокомісія наказала Intel негайно припинити надання незаконних знижок та інші незаконні дії.

Штраф у розмірі 1,06 млрд євро є рекордним штрафом Єврокомісії для окремо взятої компанії. До цього найбільший в історії штраф у розмірі 896 млн євро був накладений на виробника скла Saint-Gobain за цінову змову.

Нагадаємо, чистий прибуток Intel Corp. в I кварталі 2009 р. знизився на 55% і склав 647 млн дол. у порівнянні з 1,44 млрд дол. роком раніше. При цьому виторг компанії за звітний період знизився на 36,2% - до 7,1 млрд дол. проти 9,67 млрд дол. роком раніше.

PS і правильно. а пожаліли все таки - до останнього моменту сума штрафу називалась 3,8 млрд доларів... монополісти фігові...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

................. таємні і незаконні знижки

:eusa_clap::lol:

Але щось таки є у тому що перші нетбуки(які продаються у нас) оснащені в основному процами і чіпсетами Інтела. Краєм вуха чув про AMD Geode а пристроїв ще не бачив на йому..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Іntel подасть апеляцію на рішення Єврокомісії, яка оштрафувала компанію на 1,06 млрд євро за недобросовісну конкуренцію. Таку заяву зробив президент і головний виконавчий директор корпорації Intel Пів Отелліні у зв'язку з рішенням ЄК, що стосується методів бізнесу Intel, сказано в повідомленні компанії. "Ми категорично не згодні з цим рішенням. Ми вважаємо його невірним і таким, що не враховує сильну конкуренцію на сучасному ринку мікропроцесорів, що характеризується безперервною низкою інновацій, зростанням продуктивності і зниженням цін. Споживачам не було нанесено абсолютно ніякої шкоди. Intel подасть апеляцію", - заявив він.

"Ми переконані в тому, що наші прийоми ведення бізнесу не порушують європейське законодавство", - підкреслив П.Отелліні. Intel ніколи не продавала свою продукцію за ціною нижче за собівартість, cтверджує він. "Проте ми послідовно інвестували в інновації, виробництво і розробку лідируючих рішень. В результаті ми можемо надавати знижки на нашу продукцію, щоб змагатися на висококонкурентному ринку, даючи споживачам в усьому світі переваги, пов'язані з масовим виробництвом мікропроцесорів", - відзначив П.Отелліні.

Глава Intel також заявив, що компанія на час процедури апеляції має намір співробітничати з ЄК з тим, щоб виконувати її рішення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...
Я б не штрафував за таке, а примусово ділив на дрібніші компанії.

Базуючись на якому критерії? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Базуючись на тому, що мегакорпорації, керовані стадом жадібних акціонерів (з відповідною стадною психологією) взагалі не повинні існувати.

AMD в дуже невигідному становищі у цій війні, стараннями наших китайських братів, виробників дешевої периферії до дешевих проців.

Хоча все звичайно імхо :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене є бізнес - торгую сємками на базарі. Я їх купую і жарю, а кум Вася носить по рядам варшавки.

Таких як Вася в мене є декілька дистриб’юторів, але Вася всім розказує, що в мене самі кульні сємкі і за це я даю йому жменьку лузати для реклами (тай наїдається він за одно). В результаті такого симбіозу бізнес став процвітати. Я купив велику пательню, а Вася пакує сємкі в жовті пакетики і малює назву не нашими буквами.

З Інтелом і АМД в принципі те ж саме, тільки суми визначаються цифрами з іншим коефіцієнтом. Доречі якщо є корпорації, які ведуть чесний бізнес і не давлять конкурентів на Україні, то хотілося б знати цих героїв :)

Ми ще промисловий шпіонаж не зачепили, а могли б ...

Я за конкуренцію, але всеодно це боротьба за домінування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні, трохи не так. Ти з кумом торгуєш сємками, а тут на ринку з'являється конкурент, у якого сємкі більші, смачніші, ще й Потап з Настей Камєнскіх їх порекламували :)

Мало того, базарна ціна на сємкі - 1 грн., і в твого конкурента прайс такий самий, але пацикі з району казали, що тим, хто їх жує постійно ще й відсипають по півстакана в карман на халяву, щоб тільки ніхто не бачив.

Це все називається демпінг, який особливо згубний для конкурентів, якщо почати його робити втиху. Згідний - а la guerre comme а la guerre, але... що може бути в результаті - так, залишиться тільки один, найсильніший. І що він далі буде робити? Правильно, нічого :)

Саме тому в природі вибудовані хитромудрі харчові ланцюжки, але завжди залишається "запасна ланка", яка може посісти домінуюче становище у випадку якогось катаклізму :smoke:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене з сємками не проканало, але як би не нова контора, то я б загнав під плінтус ті, що конкурували зі мною на варшавці, а тоді скинувшись з кумом сам би найняв Настю (без Потапа).

Демпінг - це звичайний елемент конкуренції і нічого дивного в цьому нема.

Я не буду розписувати пів підручника по економіці.

А от щодо чесних конкурентів на Україні ти приклади так і не привів :)

З.І. Якби АМД могло, то зробило б те ж саме з Інтелом :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Демпінг-так, елемент гри  боротьби, прихований демпінг - ні. Тому і пролунав "свисток арбітра" :)

А відносно чесні торгові марки на мій розсуд - Рошен, Венето, ОККО, Перша броварня.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Демпінг-так, елемент гри  боротьби, прихований демпінг - ні. Тому і пролунав "свисток арбітра" :)

А відносно чесні торгові марки на мій розсуд - Рошен, Венето, ОККО, Перша броварня.

Буга-го за "Окко". Пам*ятаю я цю чесну компанію по співпраці з Континіумом.

За решту можу поцікавитися, але 4 приклада для 50мільйонної країни ... ну не фонтан.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, Континіум також не ангел був у своїй "співпраці" з Мавексом. В умовах нашого бардака це все закономірно - в нас навіть той же арбітр не судить а грає за себе.

Але, харош офтопити, це все кидання інтелектуальним г-ном от-от перейде у особисту площину. Воно тобі треба? Мені-ні. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В умовах нашого бардака це все закономірно - в нас навіть той же арбітр не судить а грає за себе.

Підсумовуючи перефлуджене нами і з привязкою до постів 5 і 6 логічне питання: які критерії примусового поділу на дрібні компанії? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все просто - 1 технологія - 1 компанія. А там хай між собою домовляються, кому що продавати, і за скільки.

А вы с какой целью интересуетесь (с) :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А вы с какой целью интересуетесь (с) :D

Тому що це хибний шлях.

Уяви як би збирали автомобілі, роботи, ПК і багато багато іншного?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 5 місяців потому...

нє прашло і полгода :)

Intel заплатить AMD мільярд доларів

Intel зобов'язалася виплатити компанії AMD $1,25 млрд. і дотримуватися певних правил ведення бізнесу, в обмін на це AMD відмовиться від всіх поданих позовів, повідомляє Reuters.

Крім того, умови договору передбачають, що Intel і AMD обміняються авторськими правами на низку продуктів в рамках нової п'ятирічної угоди по крос-ліцензуванню.

Раніше на території ЄС Європейська комісія оштрафувала компанію Intel за порушення антимонопольного законодавства на 1,5 млрд доларів. Тоді експерти дійшли висновку, що в період з 2002 по 2007 роки Intel платила виробникам і продавцям за те, аби вони віддавали перевагу чіпам, вироблюваним саме цим виробником, а не AMD.

В 2005 році комісія зі справедливої торгівлі Японії встановила, що Intel порушила антимонопольні правила країни. У компанії порушень не визнали. Федеральна торговельна комісія США також проводить розслідування діяльності компанії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...