Перейти до змісту

Незапускається вінт сеагат 80гб, на мамці "asus p2-99".

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Проблема!!! Допоможіть!!! Не запускається вінт сеагат 80гб, на мамці "asus p2-99".При купівлі нового вінта перепрошив біос, бо мамка бачила лише 38 гб., раніше все працювало. А зараз вінт бачить на першому мастері, але видає , ще такі речи LBA, UDMA 2. І далі вінт зупиняється, і все.

До речи, зі старого вінта на 20гб. запускається все добре.

post-6336-1241677932.jpg

Опубліковано

Може твоя мамка не бачить багатогігових вінтів (хоча що таке 80 гіг).От в настройках цього LBA є таек щоб мать бачила великі вінти в мене колись так було з 250-ю вінтом.Бачило лише 160.Але що до чого вже не пам"ятаю

Опубліковано

колись мамка справді не бачила повністю цього вінта. Але, коли я прошив біос, то все пішло нормально. А зараз чистив комп, перебрав запчасті, встановив і не іде. До речи в біосі я поставив Load Bios Default. Мені навіть здалося, що може він назад на стару версію біоса перейшов. Але ні, бо він би запускався на 38 гб, і версія біоса писалася б інакша.

Може твоя мамка не бачить багатогігових вінтів (хоча що таке 80 гіг).От в настройках цього LBA є таек щоб мать бачила великі вінти в мене колись так було з 250-ю вінтом.Бачило лише 160.Але що до чого вже не пам"ятаю

А ти не памятаєш, як цей LBA настроїти. В Біосі про нього нічого не пише

Опубліковано

Може мені, ще раз прошити біос? Але з цими дискетами гарантія прошивки, майже нульова. Чи є можливість прошити з флешки???

Опубліковано
Може мені, ще раз прошити біос? Але з цими дискетами гарантія прошивки, майже нульова. Чи є можливість прошити з флешки???

не спіши. шлейф 80 чи 40 жильний?

Опубліковано

Якщо мамка дозволяє, то можна і з флешки :) Вінт більш-менш старий, може вручну в біосі треба вказати параметри (звичайно на вінчестері їх пишуть)?

Опубліковано

Тобто шлейф IDE? Як що це, то раніше стояв старий 40жильний. поставив новий асувський на 80 жил. Але я вже назад теж міняв шлейфи. не помагає

Опубліковано
Якщо мамка дозволяє, то можна і з флешки :) Вінт більш-менш старий, може вручну в біосі треба вказати параметри (звичайно на вінчестері їх пишуть)?

А де вказувати в біосі.? я пробував через HDD detektion шось робити. але комп завісає одразу. А в авто то він бачить вінт, але потім видає таку штуку

post-6336-1241685466.jpg

Опубліковано

Тобто шлейф IDE? Як що це, то раніше стояв старий 40жильний. поставив новий асувський на 80 жил. Але я вже назад теж міняв шлейфи. не помагає

тобто з 40 жильним - така сама біда? В мене було схожа проблема - вилікувалась саме заміною шлейфа. Другий варіант який я не використовував - в SeaTools обмежити режим роботи вінта до максимального який сприймає материнка (UDMA2,3,4)/

Опубліковано

тобто з 40 жильним - така сама біда? В мене було схожа проблема - вилікувалась саме заміною шлейфа. Другий варіант який я не використовував - в SeaTools обмежити режим роботи вінта до максимального який сприймає материнка (UDMA2,3,4)/

Тобто ти замінив 3 40 жильного на 80 жиьний?

Опубліковано
...А де вказувати в біосі.? я пробував через HDD detektion шось робити. але комп завісає одразу. А в авто то він бачить вінт, але потім видає таку штуку

Має бути щось типу "Manual" Set Up... в іншому розділі біосу.

З CD чи DVD комп загружається? Як там диск виглядає?

Опубліковано

Та робоча двадцятка зараз є в наявності? Вішай її на перший канал мастером. Заходь в BIOS, детекть вінта. Зберігай параметри. На 2-4 вінти став None. Вішай 80-ку на другий канал і завантажуй систему. Має статанути. Потім перевір чи бачить вінда вінчестер. Про результати відпишись.

Опубліковано
...А де вказувати в біосі.? я пробував через HDD detektion шось робити. але комп завісає одразу. А в авто то він бачить вінт, але потім видає таку штуку

Має бути щось типу "Manual" Set Up... в іншому розділі біосу.

З CD чи DVD комп загружається? Як там диск виглядає?

з CD не загружаэться. Вилазить це выконечко, що я показував

Та робоча двадцятка зараз є в наявності? Вішай її на перший канал мастером. Заходь в BIOS, детекть вінта. Зберігай параметри. На 2-4 вінти став None. Вішай 80-ку на другий канал і завантажуй систему. Має статанути. Потім перевір чи бачить вінда вінчестер. Про результати відпишись.

Спробую

Опубліковано

Дякую за пораду як ти розписував. з двадцятки вндовс побачила вінт.

Опубліковано

Проблема вирішена!!! Розписую: на вінті 80 гб в мене колись стояв шлейф на 40 жил, і на вінті стояла перемичка, яка відповідає за мастер або слейв. При заміні шлейфа на 80 жил потрібно перемички на вінті взагалі прибрати. Вінт автоматично на чоному кінцю шлейфа мастер, а на сірому слейв. За цієї перемички в мене вінт не запускався.

Всім велике дякую!!! Тему можна закривати. :rolleyes:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...