Перейти до змісту

Проблема з батареєю в ноуті Dell Inspiron 1501

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

На сам ноут немає претензій.

DEll Inspiron 1501 (лише з 160ГБ)

Проробив трохи менше року. Батарея себе вела весь цей час гарно.

Сталося все доволі раптово. При чому без сторонніх ніяких впливів.

Помітив, шо коли живлення відбувається лише від батареї - ноут, мяко кажучи почав тормозити.

Якшо ж живлення відбувалося від мережі (з витягнутою батареєю) - все гарно.

[поясню ще раз: можливі три випадки

1. всунута батарея + мережа -вісне

2. всунута батарея, без мережі -вісне

3. без батареї, лише від мережі -працює, як молодий]

Швидкодія з батареєю мене абсолютно не влаштовувала. Почав користуватися ноутом без батареї.

Іноді вставляв батарею, й побачив, шо

1. вінда матюкається про низький заряд батареї

2. батарея від сили стала тримати 7 хвилин.

Наразі, батарею з іншого ноута так і не зміг випробувати на своєму.

Ноутбук не з тої злополучної серії:

На одной из конференций, проводившей в Японии, самовозгорелся один из ноутбуков от Dell, который к счастью своего владельца находился в это время на столе, а не на его коленях… Очевидцы события заявили, что компьютер продолжал гореть в течение пят...

ВИСНОВКИ:

1. Ноутбук працює, проте без батареї(яка в свою чергу тихо лежить в шафі)

2. Хотілося б реанімувати батарею.

3. Взагалі, може в кого які пропозиції?

Опубліковано

1. Дивись в настройках енергоспоживання. Скоріш за все в тебе виставлений такий профіль живлення, при якому під час роботи від батареї ноут автоматом скидає частоту проца. Вирішується настройкою профілів живлення.

2. Якшо батарея вже тривалий час лежить в шафі - можеш її викинути. Li-iOn батареї втрачають заряд навіть тоді, коли відключені від ноута. Скоріш за все твоя батарея вже напів-мертва, так як елементи засильно розрядились. Саме тому вона і тримає 7 хвилин. В принципі вирішується заміною батареї, або перепаковкою елементів в старій.

Опубліковано

Бувають випадки, що й на нових cвіжокуплених ноутах батарея ледве жива. Якщо акумулятор тривалий час не використовувався, зберігався без регулярних підзарядок, він виходить з ладу. Для Li-ion оптимально підтримувати 50% рівень зарядку. Сильний розряд та перезаряд для них шкідливі.

Твою батарею варто перевірити на аналізаторі батарей, але шансів оживити її не багато.

Опубліковано

Давно відома проблема з батареями на Dell Inspiron 1501

Ось тут наші "колеги" це обговорюють, і як видно перспектив ніяких :(

Ноутбук не з тої злополучної серії:

На щастя це інша проблема

Опубліковано
1. Дивись в настройках енергоспоживання. Скоріш за все в тебе виставлений такий профіль живлення, при якому під час роботи від батареї ноут автоматом скидає частоту проца. Вирішується настройкою профілів живлення.

От тут якраз і починається лажа. При вставленій батареї зайти в налаштунки енергозбереження - нереально. Повісає вікно енергозбереження.

До речі, усі "побічні ефекти", що поисуються тут та отут в мене в ноуті також проглядалися.

Обідно, шо по гарантії не зміг обміняти, й взагалі на сервісі сказали, шо вони дупля навіть не ріжуть, шо то таке.

Я це й підозрював, що актуальнішим буде питання де купити нову батарею до Делл Інспірон 1501, і в скільки це обійдеться.

Може хтось шось порадить?

Опубліковано

Подивись в біосі калібрування батареї може поможе в асусах точно є а в делах не памятаю.

Я реанімував так в асусі батарею справа правда довга займає трохи часу.

Через біос батарея спочатку розряжається а потім заряжається попросту калібрується.

Опубліковано

Толкова батарея буде коштувати як пів ноута(ну майже)250-300 баксюків і попробуй ще найди.

Опубліковано

Ще не факт, що з новою (оригінальною) батареєю не станеться те саме через рік <_<

А за ціну нової батареї можна купити більш-менш нормального б.у. ноутбука з аналогічними характеристиками і "живою" батареєю.

Опубліковано

От жеж, ітіть калатіть.

З приводу калібрування - шось чув подібне, та шось сумніваюся шо тут є така можливість (а сторонніми засобами це якось реально реаліхувати?).

В тому то ж і справа, шо ціни на батареї - ядучі.

Хз, шо робити.

Опубліковано

tro, ти не один такий ;)

В мене (і не тільки в мене) точно така ж проблема з"явилась ще з пів-року тому.

Частково проблему вирішив. Обговорення проводилося тут

Зараз сиджу з батареєю, але їй всеодно кришка - працює максимум 15 хв :(. Ноут не тормозить.

Опубліковано
tro, ти не один такий ;)

Частково проблему вирішив. Обговорення проводилося тут

Цей ресурс вже вказувався

Ось тут наші "колеги" це обговорюють, і як видно перспектив ніяких :(

Якщо ти маєш на увазі цю рекомендацію, то я також це пробував, особливої різниці не відчув :(

Итак, задержка клавиатуры (как у BACbOK) появилась после смены биоса на новый А16... последующая смена биоса на более старую версию, эффекта не дала.

Но зато если отключить "Батарея ACPI-совместимым управлением Microsoft" в "Диспетчер устройств"->"батарея", то мой бук, который и пяти минут не жил без сети, проработал с запущенным фильмом и максимальной подсветкой экрана - 35/40 минут!!! и после этого стал заряжаться намного дольше чем раньше!

напевно в мене ноут балуваний :D

• 3 тижня потому...
  • 3 тижня потому...
Опубліковано
ТУТціни на батареї на ebay,доставка вроді до 15 баксів.Треба шукати когось з акаунтом чі самому відкривати.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...