tro Опубліковано 3 Травня, 2009 в 13:18 #1 Опубліковано 3 Травня, 2009 в 13:18 На сам ноут немає претензій. DEll Inspiron 1501 (лише з 160ГБ)Проробив трохи менше року. Батарея себе вела весь цей час гарно.Сталося все доволі раптово. При чому без сторонніх ніяких впливів.Помітив, шо коли живлення відбувається лише від батареї - ноут, мяко кажучи почав тормозити.Якшо ж живлення відбувалося від мережі (з витягнутою батареєю) - все гарно.[поясню ще раз: можливі три випадки 1. всунута батарея + мережа -вісне2. всунута батарея, без мережі -вісне3. без батареї, лише від мережі -працює, як молодий]Швидкодія з батареєю мене абсолютно не влаштовувала. Почав користуватися ноутом без батареї. Іноді вставляв батарею, й побачив, шо 1. вінда матюкається про низький заряд батареї2. батарея від сили стала тримати 7 хвилин.Наразі, батарею з іншого ноута так і не зміг випробувати на своєму.Ноутбук не з тої злополучної серії:На одной из конференций, проводившей в Японии, самовозгорелся один из ноутбуков от Dell, который к счастью своего владельца находился в это время на столе, а не на его коленях… Очевидцы события заявили, что компьютер продолжал гореть в течение пят...ВИСНОВКИ:1. Ноутбук працює, проте без батареї(яка в свою чергу тихо лежить в шафі)2. Хотілося б реанімувати батарею.3. Взагалі, може в кого які пропозиції?
mix_forever Опубліковано 3 Травня, 2009 в 18:12 #2 Опубліковано 3 Травня, 2009 в 18:12 1. Дивись в настройках енергоспоживання. Скоріш за все в тебе виставлений такий профіль живлення, при якому під час роботи від батареї ноут автоматом скидає частоту проца. Вирішується настройкою профілів живлення.2. Якшо батарея вже тривалий час лежить в шафі - можеш її викинути. Li-iOn батареї втрачають заряд навіть тоді, коли відключені від ноута. Скоріш за все твоя батарея вже напів-мертва, так як елементи засильно розрядились. Саме тому вона і тримає 7 хвилин. В принципі вирішується заміною батареї, або перепаковкою елементів в старій.
spqr Опубліковано 3 Травня, 2009 в 19:33 #3 Опубліковано 3 Травня, 2009 в 19:33 tro ти не один,в мене 1.3 року протянула,ось почітай нас багато http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=17:33612
Саня Опубліковано 3 Травня, 2009 в 19:58 #4 Опубліковано 3 Травня, 2009 в 19:58 Бувають випадки, що й на нових cвіжокуплених ноутах батарея ледве жива. Якщо акумулятор тривалий час не використовувався, зберігався без регулярних підзарядок, він виходить з ладу. Для Li-ion оптимально підтримувати 50% рівень зарядку. Сильний розряд та перезаряд для них шкідливі.Твою батарею варто перевірити на аналізаторі батарей, але шансів оживити її не багато.
MrSAGEM Опубліковано 3 Травня, 2009 в 20:27 #5 Опубліковано 3 Травня, 2009 в 20:27 Давно відома проблема з батареями на Dell Inspiron 1501 Ось тут наші "колеги" це обговорюють, і як видно перспектив ніяких Ноутбук не з тої злополучної серії: На щастя це інша проблема
tro Опубліковано 4 Травня, 2009 в 05:38 Автор #6 Опубліковано 4 Травня, 2009 в 05:38 1. Дивись в настройках енергоспоживання. Скоріш за все в тебе виставлений такий профіль живлення, при якому під час роботи від батареї ноут автоматом скидає частоту проца. Вирішується настройкою профілів живлення.От тут якраз і починається лажа. При вставленій батареї зайти в налаштунки енергозбереження - нереально. Повісає вікно енергозбереження.До речі, усі "побічні ефекти", що поисуються тут та отут в мене в ноуті також проглядалися.Обідно, шо по гарантії не зміг обміняти, й взагалі на сервісі сказали, шо вони дупля навіть не ріжуть, шо то таке.Я це й підозрював, що актуальнішим буде питання де купити нову батарею до Делл Інспірон 1501, і в скільки це обійдеться.Може хтось шось порадить?
Jack Опубліковано 4 Травня, 2009 в 07:56 #7 Опубліковано 4 Травня, 2009 в 07:56 Подивись в біосі калібрування батареї може поможе в асусах точно є а в делах не памятаю. Я реанімував так в асусі батарею справа правда довга займає трохи часу.Через біос батарея спочатку розряжається а потім заряжається попросту калібрується.
spqr Опубліковано 4 Травня, 2009 в 08:41 #8 Опубліковано 4 Травня, 2009 в 08:41 Толкова батарея буде коштувати як пів ноута(ну майже)250-300 баксюків і попробуй ще найди.
MrSAGEM Опубліковано 4 Травня, 2009 в 09:52 #9 Опубліковано 4 Травня, 2009 в 09:52 Ще не факт, що з новою (оригінальною) батареєю не станеться те саме через рік А за ціну нової батареї можна купити більш-менш нормального б.у. ноутбука з аналогічними характеристиками і "живою" батареєю.
mix_forever Опубліковано 4 Травня, 2009 в 11:14 #10 Опубліковано 4 Травня, 2009 в 11:14 В деяких ноутах зустрічав опцію в біосі, яка дозволяє задати режим роботи процесора. Спробуй глянути там.
tro Опубліковано 4 Травня, 2009 в 12:08 Автор #11 Опубліковано 4 Травня, 2009 в 12:08 От жеж, ітіть калатіть.З приводу калібрування - шось чув подібне, та шось сумніваюся шо тут є така можливість (а сторонніми засобами це якось реально реаліхувати?).В тому то ж і справа, шо ціни на батареї - ядучі. Хз, шо робити.
BACbOK Опубліковано 5 Травня, 2009 в 09:51 #12 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 09:51 tro, ти не один такий В мене (і не тільки в мене) точно така ж проблема з"явилась ще з пів-року тому. Частково проблему вирішив. Обговорення проводилося тут Зараз сиджу з батареєю, але їй всеодно кришка - працює максимум 15 хв . Ноут не тормозить.
MrSAGEM Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:23 #13 Опубліковано 5 Травня, 2009 в 12:23 tro, ти не один такий Частково проблему вирішив. Обговорення проводилося тут Цей ресурс вже вказувався Ось тут наші "колеги" це обговорюють, і як видно перспектив ніяких Якщо ти маєш на увазі цю рекомендацію, то я також це пробував, особливої різниці не відчув Итак, задержка клавиатуры (как у BACbOK) появилась после смены биоса на новый А16... последующая смена биоса на более старую версию, эффекта не дала. Но зато если отключить "Батарея ACPI-совместимым управлением Microsoft" в "Диспетчер устройств"->"батарея", то мой бук, который и пяти минут не жил без сети, проработал с запущенным фильмом и максимальной подсветкой экрана - 35/40 минут!!! и после этого стал заряжаться намного дольше чем раньше! напевно в мене ноут балуваний
pay19 Опубліковано 20 Травня, 2009 в 20:10 #14 Опубліковано 20 Травня, 2009 в 20:10 +1 аналогічний діагноз щось тут цікаве пишуть http://www.akku.com.ua/phpBB/viewtopic.php?t=408
spqr Опубліковано 7 Червня, 2009 в 10:46 #15 Опубліковано 7 Червня, 2009 в 10:46 ТУТціни на батареї на ebay,доставка вроді до 15 баксів.Треба шукати когось з акаунтом чі самому відкривати.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.