Перейти до змісту

День Батяра


laska

Рекомендовані повідомлення

"Батярство" – чи не найбільш «львівське» явище з усіх відомих львівських явищ. З власним лексиконом, кодексом честі, стилем життя – батяри надійно закріпили свою суб культуру у свідомості львів’ян. Навіть і тепер, коли справжніх батярів майже не залишилось, мірилом багатьох стандартів у Львові є саме їхні мірки – висота піни у пиві, краса львівських пань, гонор місцевих штукарів, ба, навіть величина почуття до рідного міста. Спроби торкнутись секретів батярства, їхнього вміння з гумором дивитись на життєві кривди не полишають усіх, хто традиційно 1 травня святкує у Львові день Батяра.

Жарти, співи, традиційні батярські забави – цього дня для усіх, хто не полишає надії стрітись у Львові зі справжнім «галицьким фацетом» - батяром, якого не сплутаєш ні з ким іншим – за сміливим словом, щирим сміхом, а зустрівши, вже ніколи не забудеш.

У рамках цього свята пройде концерт батярських колективів міста, конкурси, частунки для гостей. Виступити на концерті до Дня батяра вже зголосилися безліч музикантів, зокрема, до Львова приїде Віктор Морозов, батяр-бенд «Галичина», театри «Серце батяра» та «Леополіс». Також під час свята відбудуться конкурси та вікторини для дітей за участю Левка-Дурка.

www.batyar.lviv.ua

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...