Перейти до змісту

Облом Росії в Брюсселі

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Деталі тут:

http://pravda.com.ua/news/2009/3/24/91881.htm

Основна суть: в Брюсселі українській делегації несподівано вдалося отримати дипломатичну перемогу. Розклади виявилися такими, що Росію фактично відсторонили від участі в модернізації нашої газотранспортної системи, а Європа навпаки погодилася в це вкладати чималі кошти.

Обурена делегація Росії покинула конференцію і зараз займається чорним піаром щодо України.

Фактично як не дивно, Ющенко і Тимошенко продемонтували спільну позицію, завдяки якій шанси Росії загребти наші газопроводи зменшилися

Коротше, приємна несподіванка на фоні мишиної возні в нашій політиці...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

как по мне Европа поступила розумно, ибо ей нужно что бы была стабильность с поствках газа не зависищая от месячных циклов товарисча Путина, а стабильность эту можно обеспечить (окромя альтернативных источникоы гаха такого же объёма) возможностью запасти газ, а запасти его можно в хранилищах, которые есть на територии Украины в близи границ с Европой

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як казав Че Гевара, бути під русскіми нічим не краще ніж бути під грінго, екстраполюй цей мудрий висновок на Україну

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

діти чесслово. і україна і єс. обговорювати питання модернізації гтс, себто і питання реконструкцій самої гтс для збільшення її пропускної здатності - без участі сторони яка і буде цей газ давати для гтс - це цирк. на мою скромну думку росія вчинила правильно.

це тіпа я домовлюсь з продавцем комп.заліза про модернізацію свого компа для встановлення собі 10 гігабітної сєтєвухи щоб в мене був 10-гігабітний інтернет. а з своїм датагруп про це домовлятись не буду :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

штука в том том что ЕС не нужно БОЛЬШЕ газа, им нужены СТАБИЛЬНЫЕ поставки

а стабильность можно обеспечить запасами (хранилищами)

как показала зима - мы на запасах продержались

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

обговорювати питання модернізації гтс, себто і питання реконструкцій самої гтс для збільшення її пропускної здатності - без участі сторони яка і буде цей газ давати для гтс - це цирк

справді, про збільшення не йшлось, а от про той же контроль - коли на українській стороні будуть встановлені лічильні станції, які зараз є на російській - якраз мову вели.

ситуацію можна змоделювати трохи по-іншому:

я купую з провайдера канал 10мегабіт, і продаю його 10-м людям. проходить конференція, на якій я і мої користувачі домовляємось, що ставимо на вході до мене приблуду, яка показує швидкість на каналі, щоб провайдер не кричав, що внього все гут і нет є, а користувачі від мене нічого не отримують :)

якщо облишити політику, то росії невигідно непродавати газ - це прямий збиток для неї, без варіантів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а ми теж, блін, якісь монополісти! чого завжди на Росію оглядатися? не хочуть нашим газопроводом - хай літаками перевозять, поки в обхід збудують

я вважаю, що це дійсно важлива подія для України, не знаю тільки чи наші політики зможуть з неї отримати користь

Росія будь-яким шляхом хоче загребти нашу ГТС, а тут така халепа, а зараз є угода, якщо хочуть, можуть ПРИЄДНАТИСЯ до ЄС, але тут вже не вони єдиноначально будуть все контролювати, а і хлопці з Європи, які зацікавлені в тому щоб рахувати правильно

а Росія хай піднімає прес-конференції, їй же треба свій імідж підтримувати, треба ж народу пояснити, що це був не облом, а хитрі витівки України

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не хочуть нашим газопроводом - хай літаками перевозять, поки в обхід збудують

зазопровод то построить можно, хоть два, а вот хранилища не построиш

а что бы поддерживать "стабильное давление" и "постоянный сервис" нужны офигенные хралилища

и никаких 2 газопровода не зашитят ЕС то "месячных цыклов"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

діти чесслово. і україна і єс. обговорювати питання модернізації гтс, себто і питання реконструкцій самої гтс для збільшення її пропускної здатності - без участі сторони яка і буде цей газ давати для гтс - це цирк. на мою скромну думку росія вчинила правильно.

це тіпа я домовлюсь з продавцем комп.заліза про модернізацію свого компа для встановлення собі 10 гігабітної сєтєвухи щоб в мене був 10-гігабітний інтернет. а з своїм датагруп про це домовлятись не буду :)

Ти забув, що в тебе є контрактик з Датагрупп на пару терабайт трафа ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а что бы поддерживать "стабильное давление" и "постоянный сервис" нужны офигенные хралилища

Завжди було цікаво а ЩО ЯВЛЯЮТЬ СОБОЮ ГАЗОВІ СХОВИЩА? Тобто це якісь шахти, бункери.... ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Завжди було цікаво а ЩО ЯВЛЯЮТЬ СОБОЮ ГАЗОВІ СХОВИЩА? Тобто це якісь шахти, бункери.... ?

нето и не другое :)

для больших газовых хранилищ используются природные емкости

тоесть было когдато газовое местрождение его выработали (давно) и было пусто, потом придумали туда закачивать газ

вот так и работает,

с нуля такое не построиш, или если построиш то будет ограмное и дорогое

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нічого там Росія не програла, просто отрима шанс "Громко хлопнути дверима", а тепер дивиться з насолодою як всі їй обясняються, а ще й тепер отримала шанс жостко поводитись. Їх взагалі треба гладити за шерстю і робити своє діло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Догнали у Європі що по Балтиці не дешево трубу ложити,там бомб і брухту купа,якщо щось не так під воду у шторм не просто залізти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я думаю ці події україні ще "аукнуться". росія явно образилась, а образ вони не прощають.

як завжди ми між молотом та наковальнею.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хлопці з Європи

Эти хлопці з Європи доли в своих ГТС продали "ГАЗПРОМУ", теперь у них и долгосрочные контракты на газ есть, и бабло на содержание своих ГТС получают. А для Украины, как всегда, - особистий шлях ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Икспєрд, нє? :_07:

Шановні, ви вірите в те, що эвропейці (Бацьку не щітаєм ;) ) настільки ДУРНІ, що віддадуть злобним карликам хоть болтик з своїх ГТС?

Ссылу давай, ато в воду пукать - всі кремляді - мастера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хлопці з Європи

Эти хлопці з Європи доли в своих ГТС продали "ГАЗПРОМУ", теперь у них и долгосрочные контракты на газ есть, и бабло на содержание своих ГТС получают. А для Украины, как всегда, - особистий шлях ...

О, це щось новеньке! Давай нам ще про *вєлікій южний пАток і поставки газу  танкерами* заспівай :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я думаю ці події україні ще "аукнуться". росія явно образилась, а образ вони не прощають.

як завжди ми між молотом та наковальнею.

уже обижались,

и Путинчег и Медвед по ТВ

и обесчали что скоро "вся Сибирь по украински заговорит"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Медвєд и Ко, де ссыла?

Чо, не дысыс? А как дысал, как дысал... :0016:

ПыСы. Дирижаба по-ночам не давит? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А чи не здається вам, що цей "кабалістичний" обряд проведений для вокресіння покійного РЕЙТИНГА Юлія Капітельмановича?

http://www.pravda.com.ua/news/2009/3/24/91929.htm

Російські заяви, що лунали цілий день 23 березня – спочатку в Брюсселі, а потім у Москві – вражають уже починаючи з того моменту, що в Брюсселі взагалі не повинно було бути ніяких росіян. Причому туди вони не хотіли самі.

Принаймні, про це ще напередодні повідомляв впливовий (і завжди лояльний до "Гапзрому") російський "КоммерсантЪ". З посиланням на анонімного урядовця газета писала, що на конференцію в Бельгії не збираються ні представники російського Мінпаливенерго, ні керівники "Газпрому".

Такі "зливи", і в таких газетах, з добра-дива не з'являються.

Той же "КоммерсантЪ", до речі, оприлюднив і всі плани двох сторін, які готувались до підписання. І не помилився ні в чому.

Тим дивнішими виглядали два факти.

Перший: делегація з Москви на конференцію таки приїхала, і то в досить представницькому складі – на чолі з міністром паливенерго РФ Сергієм Шматком та заступником глави правління "Газпрому" Валерієм Голубєвим.

Другий: той-таки міністр Шматко заявив, що, тільки приїхавши до Брюсселю, "зі здивуванням" дізнався про плани українських та російських переговірників.

Один з коментарів під статтею:

Ай да Юля, ай да молодец. Кардинальные вопросы жизни и смерти она решать умеет. А путик покричит и успокоится, не впервой.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

почитати українські форуми - у них там облом за обломом -

і як вони тільки там до цих пір лямку тягнуть?

напевно про "обломи" просто не знають.

ты что, их утаивают, а хто кричать начинает - сразу расстреливают

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хлопці з Європи

О, це щось новеньке! Давай нам ще про *вєлікій южний пАток і поставки газу  танкерами* заспівай :D

В Молдове в компании "Молдоватрансгаз" ОАО "Газпром" обладает 51% акций

В Литве, в компании "Lietuvos dujos" ОАО "Газпром" имеет 34% акций

В Латвии, в компании "Latvijas Gaze" ОАО "Газпром" владеет 20,7% акций

В Эстонии, в компании "Eesti Gaas" 37% принадлежит ОАО "Газпром"

Чехия : Gas-Invest S.A. (37.5 %) Vemex s.r.o. (33 %)

Румыния: WIROM (25 %)

Польша: EuRoPol Gaz (48 %)

Греция: Prometheus Gaz (50 %)

Италия: Volta SpA (49 %) Promgas (50 %)

Венгрия: Panrusgas Rt (40 %) Borsodchem (25 %) TVK (13.5 %) DKG-EAST Co (38,1 %)

Финляндия: Gasum Oy (25 %) North Transgas Oy (100 %)

Австрия: GHW (50 %) ZMB Gasspeicher Holding GmbH (66,67 %)

и т.д.

"Газпром", RAG и WINGAS открыли подземное хранилища газа (ПХГ) "Хайдах" в районе Зальцбурга вместимостью 2,4 млрд. кубометров.

Это второе по величине ПХГ в Центральной Европе.

"Газпром" владеет долей и в крупнейшем в Западной Европе ПХГ "Реден" (4 млрд. куб. м.), расположенном в Германии.

ЗЫ. А танкерами "хлопцям з Азii" газ поставляют, с Сахалина

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

зате в Білорусії Бацька продав 51 % ГТС тіпа за боргри,

а тут в Україні не можуть прибрати до рук ГТС ото і видєлуються

- то газ перекривають на Новий Рік тіпа контракти закінчились

- то дверима хлопають дєйствуєт Враг народа против Расєї - не охото Україну відпускати в Європу віконце звужується

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ккого беруть, кого не беруть.

Пропоную медведю продати мені 51% своєї квартири, заодно я там зроблю ремонт і поставлю нову сантехзніку. Ох житуха в тебе начнеться кльова. Я хлопець надійний. Буде легше від сусідів відбиватися, в мене є знайомі (роми) підселим їх і тоді йцілому підїзду дамо по шапці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ккого беруть, кого не беруть.

Пропоную медведю продати мені 51% своєї квартири, заодно я там зроблю ремонт і поставлю нову сантехзніку. Ох житуха в тебе начнеться кльова. Я хлопець надійний. Буде легше від сусідів відбиватися, в мене є знайомі (роми) підселим їх і тоді йцілому підїзду дамо по шапці.

сравненице слегка не уместно, не кажется?

З.Ы. Про ЕС - надо нам забыть, лет на 20 минимум...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...