Перейти до змісту

Домофон

Mezodys

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ось така історія з домофоном.

В нас по будинку вже пару раз ходили люди з опитуванням чи хочем ми поставити домофон. Особито я, знаючи що це річ непотрібна (всеодно більшість часу двері будуть відкритими стояти), відмовився. Потім пришли мене вговорювати сусіди, які казали шо вже майже всі гроші здали. Я настояв на тому, що я не погоджуюсь.

Ну це все давно було, але сьгодні вертаючись додому побачів домофонні двері в процесі інсталяції. Наскільки я знаю, та є щомісячна плата, то я так зрозумів що ту трубку в нас в квартирі ставити не будуть. Я не розумію як я маю в будинок заходити: кожен раз до когось з сусідів дзвонити?

Цікавлять такі питаня:

1. Чи має компанія право встановлювати домофон без згоди хоча б одного з жителів під'їзду?

2. Куди звертатись з оскарженням дій?

3. Що можна вимагати від компанії? (деінсталяції дверей, встановлення домофону в нашу квартиру бесплатно, щось інше...)

Дуже дякую за вашу допомогу.

Опубліковано
В нас по будинку вже пару раз ходили люди з опитуванням чи хочем ми поставити домофон. Особито я, знаючи що це річ непотрібна (всеодно більшість часу двері будуть відкритими стояти), відмовився.

Чесно кажучи, пост мене обурив. Особисто я ще в жодному під'їзді не спостерігав весь час відкриті двері з домофоном. Ті люди, які скидалися на нього грошима - обов'язково закриватимуть за собою двері. Єдиний, хто цього не робитиме - це будете Ви. І гопніки, яким ніде буде посцяти вночі.

Цікавлять такі питаня:

1. Чи має компанія право встановлювати домофон без згоди хоча б одного з жителів під'їзду?

2. Куди звертатись з оскарженням дій?

3. Що можна вимагати від компанії? (деінсталяції дверей, встановлення домофону в нашу квартиру бесплатно, щось інше...)

Дуже дякую за вашу допомогу.

Хоч пост мене і обурив, але дам відповідь на всі питання по порядку.

1. Одна вшива вівця не повинна псувати все стадо. Так і одна людина не повинна стояти на перешкоді переважної більшості зробити добру справу.

2. В Липини.

3. Упаковку презервативів безкоштовно - щоб такі клієнти, як Ви, не розмножувалися.

А взагалі - перший пост яскравий приклад тезису "моя хата скраю", помноженому на всезагальний пофігізм... Випадок, я би сказав - клінічний.

Я нікого не хотів образити своїми відповідями, але думаю, що переважна більшість форумчан (і лучан) мене підтримають. Якщо топікстартер вважає, що його думка - істинно вірна - пропоную зробити голосування відносно користі домофонів.

Опубліковано
От вам і культурна відповідь носіїв закону в голові ))))))))

:P

Аби не в дупі..........

А якщо серйозно - ти теж вважаєш домофони непотрібством?

Опубліковано

Ні. Якраз навпаки. Очєнь даже за.

В мене стоїть домофон в під*їзді, вже 6-й рік.

Я в ПМ топікстартеру писала про плюси та мінус (один) домофонів. Сподіваюсь, він совю думку змінить.

Опубліковано
 Я не розумію як я маю в будинок заходити: кожен раз до когось з сусідів дзвонити?

дадуть тобі ключик і будеш ним відкривати двері

Опубліковано

я теж за домофон, набагато зручніше за кодовий замок (який стоїть у мене) ....двері з кодовим замком постійно відкриті для різних служб , коди підбираються з другої-третьої спроби, від гопоти\алкашні\бомжів\наркоманів\кидал\свідків Єгових ніякого захисту. А коли домофон - двері завжди закриті, бо людині завжди відчинить той, до кого вона прямує, а нема нікого вдома - нефіг шастать по чужому під"їзду.а в жильців ключик спеціательний. Красота та й годі.

Опубліковано

В моєї тітки вже 2 роки в під'їзді домофон. За ці два роки я двері бачив закритими ну може перші 2 тижня після встановлення. Далі - постійно відкриті навстіж. Зі слів тітки, вона шкодує, що витратила гроші фактично на ніщо. Моживо, я попав на поодинокий випадок, просто відмовлявся я на підставі цього досвіду. До речі, не я один зі всього будинку.

1. Одна вшива вівця не повинна псувати все стадо. Так і одна людина не повинна стояти на перешкоді переважної більшості зробити добру справу.

2. В Липини.

3. Упаковку презервативів безкоштовно - щоб такі клієнти, як Ви, не розмножувалися.

За такі обгрунтовані "юридичні" відповіді просто безмежно вдячний.

Випадок, я би сказав - клінічний.

Я нікого не хотів образити своїми відповідями

Особиста образа з непрямим умислом.

За такою логікою - в клінічному стані вся нація.

Так і одна людина не повинна стояти на перешкоді переважної більшості зробити добру справу

Я ж не збираюсь виламувати двері чи привязувати себе до них. Питання не в тому, що домофон - зло чи не зло.

Просто цікаво чи були порушені мої права на проінформованість і якщо так, то як їх захистити.

І взагалі, я неприємно вражений відповіддю Yarchikа. Дозволю собі порадити звернути увагу на юридичну деонтологію. Адже,

Розділ форуму створений з метою обговорення правових питань та проблем, які постали перед форумчанами.
а не особистих і узагальнено-особистих образ.
Опубліковано
я теж за домофон, набагато зручніше за кодовий замок (який стоїть у мене) ....двері з кодовим замком постійно відкриті для різних служб , коди підбираються з другої-третьої спроби, від гопоти\алкашні\бомжів\наркоманів\кидал\свідків Єгових ніякого захисту.

ну..щоб не було штунд в під*їзді бродячих -- там необов*язково домофон ставити -- достатньо мене поселити в під*їзді :lol: .

мінус - коли вимикають світло - домофон не працює. як результат - допікатися до адресата проблема

Опубліковано
Випадок, я би сказав - клінічний.
Я нікого не хотів образити своїми відповідями

Особиста образа з непрямим умислом.

За такою логікою - в клінічному стані вся нація.

Не вся, але дууууууже багато...

І взагалі, я неприємно вражений відповіддю Yarchikа. Дозволю собі порадити звернути увагу на юридичну деонтологію. Адже,
Розділ форуму створений з метою обговорення правових питань та проблем, які постали перед форумчанами.
а не особистих і узагальнено-особистих образ.

Та я сам афігєл...

Просто на твої питання хай дасть відповіді хтось той, хто проникнеться твоєю проблемою. А я ж вважаю (як і більшість) - що домофон - це мінімальний засіб безпеки. І радити тобі, як діяти наперекір більшості тверезомислячих жильців не маю жодного бажання.

А своїй тітці і її сусідам порадь поставити штуку, яка називається "доводчиком", і сама закриває двері - як-от в магазинчиках. Тоді проблема "відкритих дверей" відпаде.

Опубліковано

ІМХО:

Кодовий замок краще (дешевше при тому ж ефекті), чим його відсутність (або домофон) для під'їзду (56 квартир), де я живу. Стояли у нас двері з хорошого матеріалу пристойної товщини з кодовим замком, але він зламався. Декілька років були без замка. Так як куплено це все один раз і нікому нічого не винен, то за ті 5 грн в місяць, якій йдуть на обслуговування домофона можна регулярно купувати новий замок і новий код придумати, встановлення може освоїти і виконувати один житель будинку за певну винагороду.

Що ми маємо з домофоном? Срач )))) міжповерхові площадки як були обдристані, так і залишились. Навряд до 5 чи до 7 поверху хтось спецом біжить щоб занести сміття з вулиці в торбі. Ініціативні люди спочатку збирають гроші на нову цяцю (двері з гіршого матеріалу, з спецільним склом для провокування гопоти, пропихнули "панацею", що домофон без персональних кодів на квартиру, а лише з самим щупом непроходіма штука і тд), потім єгови щотижня ходять і завіряють, що православ'я виникло від того, що сатана поділив церкву і я не знаю правду, говорити з Фоксом Малдером вони відмовляються, з'являються оголошення від ініціативних людей про те, що від собак буває "гамно" на поверсі проживання цих ініціаторів. Проблему фекалій на 9 поверсі біля ліфтової було вирішено шляхом того, що бомжі вмерли/пропали безвісти (самі по собі, ми їх не чіпали) і те, що засікли малечу, яка любить катаццо ліфтом і справляти нужду біля мотора :angry: , і добряче налякали правоохоронні органи. Закрились ми під'їздом і доказали цим фактом, що або самі собі гадим або єгови приносять сміття і курять недозволені речовини. Подібно було з кодовим замком, не побоюсь сказати краще аж до того моменту, коли гопота взнала код і він зіпсувався, але ж можна було б міняти. Нема чіткого вектора і напрямок його задають вельми грамотні люди.

Цим всім я хотів сказати, що домофон не є чимось революційним і колоду перш за все шукати в своїх очах треба, а ті скалки які приносить гопота можуть і не дойти.

P.S.

на рахунок єговів, то скоріше всього вони гадять і укурююццо, бо такий маразм виплітають.

Опубліковано
А взагалі - перший пост яскравий приклад тезису "моя хата скраю", помноженому на всезагальний пофігізм... Випадок, я би сказав - клінічний.

Я нікого не хотів образити своїми відповідями, але думаю, що переважна більшість форумчан (і лучан) мене підтримають. Якщо топікстартер вважає, що його думка - істинно вірна - пропоную зробити голосування відносно користі домофонів.

Озвучу свою ситуацію

Живу на 9-му поверсі, будинок відносно не новий, але дах почав сильно протікати. Ми зібрали сусідів по під*їзду і запропонували відремонтувати дах загальним коштом, причому витрачені кошти врахувалися в квартплату і не потрібно було платити за утримування будинку певний час. З 36 квартир погодилося буквально 4 і то по пару гривень скинутися, але при таких раскаладах ЖЕК не враховував ці кошти в квартплату). В кінці кінців ми самі відремонутвали дах (за рахунок 9-го поверху) і витратили на це не мало не багато - 8000 грн всього. Через 3 місяці сусіди вирішили встановлювати домофон, мол холодно їм на першому поверсі, двері ніхто не закриває, притому що замок стоїть кодовий. Двері поставити ми відмовилися до тієї пори поки всі не скинуться і не вернуть нам за дах. Тепер жильці першого поверху збираються на нові труби в підвал, бо їх затоплює.... І так всю дорогу.....

В такому випадку пане юристе, що ви скажете???

Просто на твої питання хай дасть відповіді хтось той, хто проникнеться твоєю проблемою. А я ж вважаю (як і більшість) - що домофон - це мінімальний засіб безпеки. І радити тобі, як діяти наперекір більшості тверезомислячих жильців не маю жодного бажання.

А це пане юристе зовсім непрофесійно з вашої сторони. А оскільки ви є модератором даного розділу, то ви ще й порушуїте правила (причому абсолютно безнаказано). Користувач правильно створив топік і надіявся на допомогу.

Опубліковано
Чесно кажучи, пост мене обурив. Особисто я ще в жодному під'їзді не спостерігав весь час відкриті двері з домофоном.

хе,

ну заедь в гости - увидиш

двери то закрыты НО.... замок поломан постоянно

конструкция такая, первый год активно рементировали - потом смерились :(

Опубліковано

Озвучу свою ситуацію

Живу на 9-му поверсі, будинок відносно не новий, але дах почав сильно протікати. Ми зібрали сусідів по під*їзду і запропонували відремонтувати дах загальним коштом, причому витрачені кошти врахувалися в квартплату і не потрібно було платити за утримування будинку певний час. З 36 квартир погодилося буквально 4 і то по пару гривень скинутися, але при таких раскаладах ЖЕК не враховував ці кошти в квартплату). В кінці кінців ми самі відремонутвали дах (за рахунок 9-го поверху) і витратили на це не мало не багато - 8000 грн всього. Через 3 місяці сусіди вирішили встановлювати домофон, мол холодно їм на першому поверсі, двері ніхто не закриває, притому що замок стоїть кодовий. Двері поставити ми відмовилися до тієї пори поки всі не скинуться і не вернуть нам за дах. Тепер жильці першого поверху збираються на нові труби в підвал, бо їх затоплює.... І так всю дорогу.....

В такому випадку пане юристе, що ви скажете???

Для тих, хто в танку - повторю ще раз: яскравий приклад тезису "моя хата скраю", помноженому на всезагальний пофігізм... вашим сусідам знизу пофіг ваш дах, вам пофіг проблеми сусідів. Хіба не так? І попрошу утриматися від фраз з броньовика на кшталт "В такому випадку пане юристе, що ви скажете???" Навчіться спочатку читати те, що пишуть інші, а потім зовсім не в тему виливати свою душу.

А це пане юристе зовсім непрофесійно з вашої сторони. А оскільки ви є модератором даного розділу, то ви ще й порушуїте правила (причому абсолютно безнаказано). Користувач правильно створив топік і надіявся на допомогу.

Хочу довести до відома горіка, і йому подібних. Давати поради на форумі - моє право, а не обов'язок. Тому я не зобов'язаний підказувати всім підряд, як і де і що робити. Крім того, ще раз наголошую - не збираюся консультувати особу, яка хоче діяти наперекір очевидної більшості мешканців. Я не потер топіка, як модератор, хоча топік і позиція топікстартера суперечать моїм поглядам. Хто поділяє позицію топікстартера - будь-ласка, дайте відповідь на поставлені ним запитання, я нічого не маю проти.

В однієї моєї знайомої в під'їзді живе тітка, яка тримає кілька десятків котів у квартирі, і створюється враження, що в той під'їзд ходить справляти нужду весь луцький зоопарк. А коли жильці спробували наїхати на тут жінку - вона знайшла якусь юристку, яка взялася всім жильцям затикати рота, і розказувати, що в своїй квартирі кожен сам собі хазяїн.

Я не хочу уподоблятися таким юристам, і тому й не збираюся консультувати тих, хто виступає проти здорового глузду, безпеки і порядку.

І якщо в цій темі далі будуть підніматися питання на зразок: "ну шо ж ти не помагаєш!" - то я почну користуватися своїм правом модератора, і вживати відповідних заходів до обурених юзерів. Хочете допомогти топікстартеру - допможіть йому. Хочете висловити претензії до мене - ласкаво прошу в приват.

Опубліковано

Ми поставили домофон і залишились задоволеними.

Хто тобі сказав, що двері будуть постійно відкриті. Є двері які йдуть із самодоводчиком. Тобто їх зачиняти не потрібно, вони самі зачиняються.

Ті хто не проводить домофон, купує собі ключ від дверей. В нас він коштував 14 грн.

І замість того, щоб створювати подібні теми, потрібно було розпитати в сусідів про гарантії і умови які надає фірма. Або пошукати теми, я таку створювала.

В нас підписаний офіційний договір про встановлення обладнання і його сервісне обслуговування.

За яким вони зобов"язуються ремонтувати навіть акти вандалізму. Так і є, коли ломили доводчик, в той же день по дзвінку проблему ліквідовували.

Не раз спостерігала сцену, коли алкоголіки не могли потрапити в під"їзд і йши геть. І жителі стали свідоміші, бо коли пускають когось то запитують до кого.

Звісно, що це не 100% безпека, але чистіше і безпечніше стало, то це точно.

А кодові замки себе не виправдовують, бо інформація про комбінацію цифр стає з часом відома широкому колу, та і кнопки стираються. До того ж цей замок іде з підсвіткою і не замерзає в холодну пору.

З.І. Коли вимикають світло двері автоматично розблоковуються.

Опубліковано

Також підтримую встановлення дверей з домофоном. В моєму під'їзді двері з кодом, то вони дійсно не закриваються, бо ті що ставили не допрацювали і двері при закритті так грюкають, що чути мабуть до 9-го поверху, тому їх ніхто і не закриває. І за час користування, їх всетаки іноді закривають, почало "клинити" кнопки, то тепер коли двері закриті відкрити їх важкувато, доводиться хвилину і більше тикати по кнопках щоб спрацювали :(

Код звичайно знає половина Луцька, бо особливого розуму не потрібно щоб підібрати двозначний код, а зважаючи, що коди використовуються одинакові в багатьох будинках, то толку з цього ніякого.

І якби зара поступила пропозиція встановити двері з домофоном, то підтримав би її перший. Можливо навіть сам організую встановлення, бо вже задовбало те, що двері постійно відкриті і лазять коти, собаки...

Опубліковано

В нас будинок здавався вже з встановленим домофоном. Так, перші пів року двері не завжди були зачиненими. Але потім скинулись на доводчик. Коштує недорого. А все незручності закривання дверей при максимальній загруженості рук звелися до 0. Правда з'явилась проблема двері ті відчинити (двері металічні, тяжкі+доводчик). Але це не проблема в порівнянні з можливістю зустрітися у під'їзді з гопотою, алкашнею, бомжами, мєнтами, які відбувають своє чергування у тепленькому під'їзді і до речі також полюбляють сємки. А взагалі всі будинкові питання вирішуються на зборах. Я, наприклад завжди вношу гроші (за виключенням дитячої площадки в дворі), хоча квартиру знімаю. Не настільки великі суми, а зручності видно. 

Опубліковано

2 Shura

к сожалению срем почти в буквальном смысле. На счет всех жителей нашей квартиры, включая собаку, "срем" в положенных местах. А своим долгим высказыванием хотел сказать, что дом, где дверь не закрывается (приблизительно каждые 5 минут открывают) и жители гадят еще до выхода - немец с пулеметом не помощь, разве что гопников не пустит.

Ну вот

Опубліковано

якщо хочете домофон то встановлюйте без місячної плати , це шукають лохів та здирають з них гроші кожен місяць

домофон обслуговувати не потрібно якщо щось поламається скинетесь раз і вам відремонтують або замінять

найчастіше ламається "доводчик" але за ті гроші що вони збирають (обслуговування) кожен місяць можна купувати новий

також ламається защіпка, тому потрібно встановлювати магнітний замок

нормальний домофон з можливістю кодового відкривання дверей (без ключа) це набагато зручніше(не для всіх),ті (не буду називати лохорозводчиків)що встановлюють без такої можливості, роблять це для того щоб ті хто що не захотіли встановлювати трубку потім(після декількох раз, як людина спуститься відкривати двері, для того хто до неї прийшов але не мав ключа)перехотіли і вже за дорожчу плату встановили

якщо ви хочете домофон ви повинні самі(мешканці будинку) зібратись та вирішити це питання(найти підприємство яке виконає ці роботи за нижчу плату, з нормальною якістю, без плати за обслуговування, "панель" з можливістю кодового набору. ), а неколи до вас прийдуть та запропонують.

ще раз кажу там немає що обслуговувати , ви за користуванням ліфтом платите менше (де є що обслуговувати)

Опубліковано
як діяти наперекір більшості тверезомислячих жильців не маю жодного бажання.
Yarchik

якщо з платою за "обслуговування" то тупомислячих

Опубліковано

Тупомислячою себе не вважаю, оскільки досвід ремонту показує, що ходити збирати гроші на ремонт ніхто не хоче, одні здають інші ні, + це забирає часу.

Плата за обслуговування є по бажанню. Тому люди самі для себе вирішують: платити щомісячно чи за конкретний ремонт.

Особисто мені легше заплатити щомісячну плату і не морочити собі голову, а при потребі набрати номер і забути про поломку. До того ж за роботу обладнання спитати є з кого.

Опубліковано

В мому під"їзді домофон давно. Дуже хороша річ.

Підлітки які постійно обтиралися в під"їзді зникли, в коридорах люди тепер підтримують чистоту.

Взимку в коридорі тепліше, і не гуляють сквозняки.

Двері з автодоводчиком, тому закриються самі - хочеш чи ні. Якийсь час якась свиня постійно підпирала двері цеглинкою. Але швидко перестала (мабуть вичислили хто це був :P ).

З усього під"їзду були одні сусіди які навідріз відмовилися ставити домофон. Поставили двері. Після кільканадцяти разів звоніння до їх сусідів людей, які приходили до Петренків (назвемо їх так), проблема швидко вирішилась. Звичайна річ що люди не витримали. Чого б це вони відкривати двері зовсім чужим людям.

Як на мене річ корисна. Порівнюючи до і після домофону можу сказати що після його появи є тільки +

Опубліковано

коли піднімають плату за комунальні послуги всі обурюються - за що

можливо платили б більше прибиральникам, двірникам і в підїзді було б чисто і на вулиці

вам встановлюють домофон він новий ви платите за обслуговування якого не має, фактично ви платите наперед за ремонт коли щось поламається , в домофоні (в це слово вкладаю :двері, трубки , все обладнання) ламається в перші роки тільки доводчик тобто ви оплачуєте не обслуговування домофону, а доводчика

і що саме головне якщо обладнання нове то що ? правильно повино бути на гарантії, отже обладнання окрім доводчика повинно при поломці замінено, ремонтуватись безкоштовно . Наскільки мені відомі закони : "продавець забовязується протягом гарантійного терміну виконувати безкоштовний ремонт або проводити заміну несправних комплектуючих "

Опубліковано
Наскільки мені відомі закони : "продавець забовязується протягом гарантійного терміну виконувати безкоштовний ремонт або проводити заміну несправних комплектуючих "

Вандалізм, механічні пошкодження, навмисно зламана техніка ніколи не була предметом гарантійного обслуговування. Якщо ж замок сам по собі почне глючити, чи згорить якась плата - тоді так.

• 3 місяця потому...
Опубліковано

На тижні у нас в під"їзді також представники фірми ТОВ "Домофон Сервіс Захід" зібрали збори і запропонували домофон. Більшість жителів "за", деякі думають, є й "щирі українці". Дана фірма робить тільки з чіпами, а дехто хоче ще й щоб був код, на кожну квартиру індивідуальний. Є такі фірми в Луцьку, що роблять з кодом?. Чи у нас тільки ТОВ "Домофон Сервіс Захід"?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...