Перейти до змісту

Інтерв'ю зі starex`ом


Dimas

Рекомендовані повідомлення

До вашої уваги інтерв’ю із головним винуватцем Луцької кібер-спортивної ліги Counter-Strike Андрієм “starex” Іщуком.

5068d0e60376.jpg

kmz: Привіт, скажи як з’явилась ідея створення цієї ліги?

starex: Ідея створення ліги міста вже давно назріла, десь близько року тому, але за певних проблем її проведення було неможливим. Приймаючи участь на різних турнірах, мені завжди було прикро за те, що Луцьк ніколи не пишався різноманітністю чито команд чито просто мас культурою кіберспорту. Саме тому і було завжди на думці провести хоча б показовий турнір саме у нашому місті, аби трохи підняти загальний рівень кіберспорту Луцька.

kmz: Чи є для тебе ліга комерційним проектом?

starex: Взагалі перша мета ідея ліги - це підвищення середнього рівня команд міста по кс. Звісно без деякого вливання грошей тут не обійтись, тому я б не проти, щоб ліга була і комерційною. Хоча з іншої сторони, за тих умов, за яких відбувається ліга тепер, проголосити її комерційною я б не взявся).

kmz: Безперечно, результат реєстрації перевершив усі сподівання, як ти це прокоментуєш?

starex: Так, результат досить несподіваний і приємний. Думаю, що вплинуло на це доступний інтернет, що дав змогу знову взятися за миші новим та старим гравцям, а також той ненаситний "голод" турнірного адреналіну, що вже давно кипів у хедах гравців).

kmz: Виникло багато питань з приводу анкетування кожного учасника, для чого ці заходи?

starex: Анкети - це та незамінна складова, де організатори хочуть ще раз наголосити про всю відповідальність та серйозність справи. Під час турніру все зрозумієте самі. У кожному ділі варто приділяти дрібницям дуже важливу увагу, бо саме вони роблять діло несподівано приємним та цікавим. Як у кожному спорті, ми повинні знати і поважати кожного, хто приймає участь. У нашому сьогоденні дуже багато зла та ненависті, і тому краплина поваги до вашої особистості з нашого боку не завадить, що ви не забули про мораль та звичайну людську гідність. Бо нажаль на серверах тіки і чути, ей ті бідла і таке інше, що просто унеможливлює розвиток цієї дисципліни як різновиду спорту.

kmz: Чи є в тебе плани на майбутне, пов’язані із розвитком КС в Луцьку?

starex: Плани є. Аби не давати можливості пліткувати, просто скажу аби дав Бог здоровя та віри в діло - і Луцьк буде досить насиченим на різноманітні події у кіберспортивному житті.

kmz: Повернемось до твоєї, тепер вже колишньої, команди aR, чи задоволений ти тімплеєм команди?

starex: Задоволений на всі 100%. Потрібен час та терпіння і все прийде, аби просто в цей час вони не пересварислись без мене. А взагалі думаю, що це буде досить сильний склад молодої команди із Луцька - і Києву таки прийдеться про них заговорити. Львів вже це зрозумів, що плани та обіцянки команди на початку року 2008 були таки виправданими. Все приходить поступово і це дуже радує.

kmz: На яких турнірах aR планує брати участь в недалекому майбутьому?

starex: Першим серйозним турніром для оновлених аР буде Airbytes Open, що здається відбудеться наприкінці місяця.

kmz:Як складається взаєморозуміння під час гри із новачком команди act1ve?

starex: Спілкуються за допомогою вентріло. Впринципі він досить здібний, але відчувається ще поки відсутність досвіду гри у команді.

kmz: І знову про Лігу, які поради ти можеш дати початківцям, на що звертати увагу?

starex: Ну перше за все, це вміти пережити поразку. Бо з цього все і почнеться. Дехто буде сваритись, дехто буде закидати грати, дехто просто "гнати" під час гри. Це все смішно звучить, але це факт. Виживає сильніший. Ті хто це переживуть на перших парах, думаю зможуть отримати той незамінний досвід гри на турнірах, ту загартованість, яка нажаль відсутня практично у всіх наших команд. Помилки початківців це перш за все вміння володіти мишою, стріляти і намагатись одночасно думати. Тому хотів би наголосити всім підбирати реальні сенси, при яких не буде труситись приціл і заодно контролювати свою паніку. Стріляти одним словом потрібно плавно та спокійно, аби патрони летіли кучно та в ціль)

kmz: Які команди із зареєстрованих ти можеш виділити? Можливо когось із гравців?

starex: Виділити, ну хіба що славнозвісних neXus, для яких це просто свято аби накінець за рік зібратись разом. Можливо ще малих із aR-junior, які стараються, задрачують та пробують розвиватись. Виділив би і інших, але нажаль тіки зара починаю зі всіма знайомитись).

kmz: Чи планується номінація "Кращий гравець"?

starex: Я як судя буду намагатись спостерігати за кожною грою, можливо хтось і виділиться. В ході турніру думаю ще будуть зміни та доповнення, тому ніхто не буде в тіні.

kmz: Маєш якісь прохання до учасників? Побажання?

starex: Поки не маю, точніше ще є декілька днів аби їх, ці побажання, викреслити. Тому лише одне - play hard go PRO). Це не лозунг для всіх, але для початківців це влучне прислівя - бо почавши зараз - маєте прекрасну можливість досягнути до повноліття того, що не досягли наші теперішні ПАПКИ кс.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...