Перейти до змісту

аукціон Ebay "за" і "проти"

kichkarivka

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хочу купити дещо на Ebay, цікавить доставка Standard Int'l Flat Rate Shipping, у деяких продавців тариф доставки на Україну нижче вдвічі ніж US Postal Service Express Mail, або взагалі Free.

Собсна питаннячко, хто отримував товар через Standard Int'l Flat Rate Shipping, вона чимось різниться від USPS? Таможня, час доставки і т.д...

• Відповідей 64
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

недавно вперше спробував купляти щось на аукціоні. Користувався допомогою посередника Rusbid , передачу посилки замовив через Meest, морем. Їх ціни (маються на увазі ціни саме Meest-a) найменші з того, що я бачив, 1.29 доллара за фунт (це морем, літаком дорожче), але довго трохи, 4-5 тижнів. На разі чекаю посилку (два тижні назад відправлена). Як отримаю - відпишуся, хоча про Мііст чув тіки хороше (теща регулярно отримує ними посилки від родичів з Америки)

Опубліковано
Собсна питаннячко, хто отримував товар через Standard Int'l Flat Rate Shipping, вона чимось різниться від USPS? Таможня, час доставки і т.д...

Відносно США - це одне і те саме. USPS - державна поштова служба.

Опубліковано

Трохи погугливши вияснив, що Standard Int'l Flat Rate Shipping - слабенька служба, часто гублять посилки :), сроки довгі і т.д.

USPS по словах друга, що постійно купує на Ebay - лиш позитивні враження.

Скористуюсь скоріше вього другою.

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Часто там купую. Дуже задоволена, адже такі товари можу знайти лише там. Навіть з пересилкою набагато вигідніше.

Як на мене то "проти" там взагалі немає :) Одні плюси. (Ну звичайно задоволення отримаєш лише тоді якщо купиш в нормального продавця з хорошим рейтингом + ще кілька різних нюансів, але о вже інша історія :) )

Опубліковано
Ну дк розкажи :)

через кого купуєш (яка фірма-посередник), які ще нюанси - народу ж цікаво :)

підтримую))

Опубліковано

Купую сама, без посередників. Розплачуюсь тільки "палкою" бо в разі чого можна буде привести докази проплати товару.

Перед покупкою завжди уважно продивляюся рейтинг продавця. Звісно якщо він 100% то спокійно можна брати, а якщо нижче то вивчаю хто і за що ставив негатив (є такі розумники які ліплять негатив без об"єктивних причин, або інколи конкуренти продавця - кілька разів натрапляла на таке).

Завжди уважно передивляюсь опис лоту, бо можна не дочитати щось дрібним шрифтом, а потім і претензій не пред"явити. Наприклад, коли читаєш опису лоту (за даними - прадавець з Америки), а знизу допис - товар буде відправлено протягом 24 годин з Азії - тут одразу все зрозуміло ^_^

Загалом при купівлі на Ібеї треба враховувати багато факторів - який товар, з якої країни відсилається, яким типом пошти, його ціна. Слід враховувати, що дорогі товари можуть затримати на таможні. Також це стосується великої партіїї однотипних товарів.

Ніколи не варто соромитися написати продавцю з тим чи іншим питанням. Наприклад, одного разу купувала однотипний товар, написала з питанням про знижку - і отримала її :D . І мені добре, бо зекономила, і продавцю - бо отримав позитивний відгук.

Там ще багато всіляких премудростей, сама до кінця всього не знаю :blush:

Опубліковано

угу. я наприклад купував купу всього.плачУ теж лише пейпелом. теж все було ок.

серед іншого купив в продавця з англії мобільний телефон. посилки немає вже 2й місяць, його пошта стверджує що посилка залишила англію (пішла до нас), наша шукати щось відмовляється, мотивуючи що пошук посилки ініціює і проводить сторона відправника. накатали ще один лист на роялмайл, взяли ще 30 днів на "інвестігейшн"...

так що ризики є, повірте

Опубліковано

а я купляю через посередника. До плюсів відношу:

1) не треба ні з ким, ні про шо домовлятися, все робить посередник (відповідно не тре згадувати\морочитися з англійським)

2) доставку посередник робить по вигідним тарифам, так як він "заточений" спеціально під Україну, можна купити декілька товарів і відправити однією посилкою

3) посередник перевіряє на місті (в штатах) відповідність товару до його опису і якщо щось не так - я нічого не втрачаю

4) оплату роблю вебманями, швидко і зручно

до мінусів відноситься:

1) з кожної покупки 15 баксів - комісія посереднику (10 процентів від суми,15 баксів мінімум)

2) пересилку по штатам оплачую теж я

Опубліковано
угу. я наприклад купував купу всього.плачУ теж лише пейпелом. теж все було ок.

серед іншого купив в продавця з англії мобільний телефон. посилки немає вже 2й місяць, його пошта стверджує що посилка залишила англію (пішла до нас), наша шукати щось відмовляється, мотивуючи що пошук посилки ініціює і проводить сторона відправника. накатали ще один лист на роялмайл, взяли ще 30 днів на "інвестігейшн"...

так що ризики є, повірте

Та я не кажу що ризику нема. В нас така пошта що можуть спіонерити.

Відкривайте на 43 день з дня оплати диспут про неотримання лоту. Удачи!

• 1 місяць потому...
Опубліковано

а можна в когось отримати повну інструкцію щодо користування цим диво-аукціоном? :)

ну от: я (повний нуль в цих справах) побачив якусь річ на ebay і мені дуже захотілось її придбати. Що для цього треба зробити? По пунктам

Опубліковано

А як щодо розмитнення? Якщо мені не зраджує пам'ять, еквівалент 200 євро проходить без митних зборів, але не більше, так?

Наприклад, якщо я хочу замовити зі США дзеркалку, митницю вона "на халяву" не пройде? Чи відправляюча сторона оформить її як подарунок, щоб (теоретично) пройшла? Чи як взагалі? Які там нюанси?

PS. На eBay ще поки нічого не купував, а загалом купував за кордоном 8 разів з оплатою через PayPal.

Опубліковано

Наша таможня не така дурна як ви думаєте ;)

Ніяка помітка "gift" не врятує посилку від розпатрошування та переоцінки, якщо на таможні запідозрять щось цінне. Швидше навіть навпаки - більшу увагу в них привертають великогабаритні ящики-"подарунки", аніж скромні посилки з нормальними інвойсами.

Я купував дзеркалку на eBay (щоправда у Великобританії, а не в США). То провсяк випадок просив продавця вислати двома окремими посилками тушку та об'єктив. Плюс написати в декларації "used" (вживаний).

Пройшли без проблем ^_^

• 6 місяців потому...
Опубліковано

И все же, время идет, ситуация вокруг меняется. Я перелопатил уже тьму информации относительно Ибэя, но всюду мало конкретики, а лишь размытые кусочки.

Пожалуйста, знающие люди, помогите мне найти ответы на не совсем однозначные вопросы :)

Итак

1) Для осуществления платежей на eBay необходимо зарегистрироваться в PayPal.

Внимание, вопрос: карточки какого типа (Visa, Visa Electron, Mastercard, также я читал, что есть для таких случаев какие-то специальные виртуальные карточки, на которые, к примеру, через Приват24 можно переводить деньги с обычной регулярно используемой карты) подходят для данной операции, услугами какого банка лучше пользоваться?

2) Американский eBay меня не очень привлекает, в силу высокой стоимости пересылки и большого количества нюансов, а вот британский и немецкий заинтересовали.

Внимание, вопрос: Что там с пересылкой (приведенные выше аббревиатуры и прочее абсолютно не ясны)? Как она осуществляется и как ее лучше осуществлять?

Вроде пока все. Остальные нюансы мне более-менее понятны благодаря опыту использования Allegro.pl.

Опубліковано

Ну раз ніхто більш досвідчений не ділиться, то поділюсь я.

У мене до PayPal підвязана звичайна зарплатна картка Приватбанка. Ну і по логіці, наскільки я зрозумів, рахунок на PayPal буде автоматично поповнюватись з картки, коли треба щось оплатити. Тобто транзакція між зарплатною карткою і рахунком PayPal прозора для користувача. Але на практиці я ще не нічого не купляв. Це мені друг розповідав, який уже давно користується ібеєм.

Про пересилку толком не скажу, але, здається, загальна суть зводиться до того, що є звичайна пошта і є служби доставки типу FedEx і DHL. Якщо слова знайомі, то сам знаєш усі плюси і мінуси того і того. Ще там бачив їхні внутрішні поштові служби, які вони вказують при бажанні продати товар лише місцевим покупцяв, то, думаю, нас це не стосується.

Опубліковано

Не, я кроме курьера и почты ни с кем больше не знаком. FedEx і DHL - очень страшные матюки.

Я вообще читал, что можно типа открыть какую-то виртуальную карточку, куда, если надо вдруг расплатиться, можно перекинуть рубли с зарплатной, заплатить на ибэе, а потом сразу заблокировать виртуальную и так до следующей транзакции. Это снижает любые риски, если номер уведут. Но потом писали, чт овроде закрыли их. И вообще, что это за виртуальные карточки, фиг его знает. В банке бесполезно спрашивать, т.к. по опыту, они боятся слов вроде ПейПел и прочего.

Опубліковано

карточки - від віза класік. нормально привязуються до ПП. проблем з приватівськими не було. гроші списуються з карточки автоматично.

Федекс и ДХЛ - курєрські служби доставки.

товари вартістю до 200 евро (включно з пересилкою) не обкладаються ввізним митом і ПДВ. понад 200 еєвро - можуть зняти 20% ввізного мита і 20% ПДВ.

з британії через Royal Mail доходить за днів 6-14 на звичайну пошту. вартість доставки порівняно мала.

Опубліковано

В мене відкрита карта в Укрсоцбанку Visa Virtual (самої карти нема, тільки необхідна інформація про неї) в доларах. Відкриття безкоштовне, поповнення без коміссій, при розрахунках тією валютою в якій в тебе карта комісій немає. Дуже легко пркріпив до палки, при здійсненні будь-яких дій з грошима( поповнення, зняття) на телефон приходять смс з інформацією - безкоштовно.

Купляв десь в лютому на німецькому ібеї модем - прислали звичайною почтою вартість доставки 10 Евро (вага посилки не більше 2 кг). Тиждень назад на тому ж аукціоні придбав три електронні ваги, вартість доставки 35 Евро (DHL). Вартість доставки для мене була дорогою, я знайшов як можна переправити дешевше продавець відправив товар по Германії до офісу фірми МістХіл - 7 евро. Фірма МістХіл привезла мені їх додом за 12 Евро. В результаті доставка обійшлась у 19 евро проти 35.

З Корейського інтернет магазину недавно замовили з дружиною взуття. 4 пари - разом з доставкою обійшлися десь біля 100$. Відправляли EMS (доставка зайняла 2 тижні)

За все разраховувався PayPal

Опубліковано

Ібей - зручна штука.

Можна купити цікаві речі, причому по хорошим цінам.

Дехто, навіть повністю вдівається на Ібеї.

Для розрахунку PayPal.

На жаль, для українців не можна створювати повноцінні PayPal-акаунти.

Можна лише підключати інтернет-карточку до PayPal-акаунта і проплачувати по суті через карточку.

Підходить практично люба картка, яка дозволена для використання в інтернеті.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

В мене відкрита карта в Укрсоцбанку Visa Virtual (самої карти нема, тільки необхідна інформація про неї) в доларах. Відкриття безкоштовне, поповнення без коміссій, при розрахунках тією валютою в якій в тебе карта комісій немає. Дуже легко пркріпив до палки, при здійсненні будь-яких дій з грошима( поповнення, зняття) на телефон приходять смс з інформацією - безкоштовно.

Купляв десь в лютому на німецькому ібеї модем - прислали звичайною почтою вартість доставки 10 Евро (вага посилки не більше 2 кг). Тиждень назад на тому ж аукціоні придбав три електронні ваги, вартість доставки 35 Евро (DHL). Вартість доставки для мене була дорогою, я знайшов як можна переправити дешевше продавець відправив товар по Германії до офісу фірми МістХіл - 7 евро. Фірма МістХіл привезла мені їх додом за 12 Евро. В результаті доставка обійшлась у 19 евро проти 35.

З Корейського інтернет магазину недавно замовили з дружиною взуття. 4 пари - разом з доставкою обійшлися десь біля 100$. Відправляли EMS (доставка зайняла 2 тижні)

За все разраховувався PayPal

А як же з митною службою?

Доставка через DHL, UPS, Fedex - це міжнародні поштові оператори відносно яких не застосовуються пільги, коли сума покупки з доставкою не перевищує 300 доларів і 200 євро (здається скільки було)???

Ще цікавить таке питання - чи отримумвав хтось гроші через paypal продаючи товар чи надаючи певні послуги на ebay?

Опубліковано

Насколько мне известно, то Украина входит в список тех стран, которым можно только закидывать деньги на ПейПел, а снимать нельзя. Возможно есть какие-то конторы, которые позволяют это как-то делать. Но напрямую - нельзя.

Опубліковано

Насколько мне известно, то Украина входит в список тех стран, которым можно только закидывать деньги на ПейПел, а снимать нельзя. Возможно есть какие-то конторы, которые позволяют это как-то делать. Но напрямую - нельзя.

Я бы не против ознакомится с первоисточником

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...