Перейти до змісту

Проблема зі здоров"ям у Луцьку

toha

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Красти, хабарювати і вважати, що нам держава вічно щось винна, в нас вже частина менталітету. Я розумію і лікакрів, і пацієнтів, і обі сторони праві. Але, шановні, ви не знали, куди йдете? Ви не знали, які зарплати в державних лікарнях? Чи хтось чекає грамотного професійного лікування за просто так, бо "в нас медицина безкоштовна"?

• Відповідей 102
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Красти, хабарювати і вважати, що нам держава вічно щось винна, в нас вже частина менталітету. Я розумію і лікакрів, і пацієнтів, і обі сторони праві. Але, шановні, ви не знали, куди йдете? Ви не знали, які зарплати в державних лікарнях? Чи хтось чекає грамотного професійного лікування за просто так, бо "в нас медицина безкоштовна"?

Не так вже і давно зарплати медиків і вчителів трималися на одному рівні, вчителям підняли (тому що вони почали бастувати і всі злякалися що нікому буде навчати дітей), а про лікарів забули (так як лікар давав клятву "гіпократа" він бастувати права не має!) а уявіть, якщо всі лікарі почнуть бастувати і закриють поліклініки і лікарні! Можливо це дало би поштовх до підвищення зарплат? Але люди все одно кричали б, що лікарі -"хабарники" і все їм мало! :(

Опубліковано

Кричали б, в нас кричати вміють :D і лікарі в тому числі. А я б голосувала за обов'зкове медичне страхування. І вам зарплати, і нам сервіс :_04: А поки стараюсь в державні не попадати, собі дорожче виходить.

Опубліковано

Хтось з радянських мужів (не пам"ятаю хто) сказав: хорошого лікаря люди прокормлять, а поганому ми і так багато платимо :)

Півроку тому в мене дідусь в лікарні лежав, і через кожних два дні в нас вимагали по 200-300 грн., ніяких рецептів ніхто не виписував, вони купували самі, а ми тільки давали гроші, уколів давали мало, мало віриться, що за таблетки йшло стільки грошей. Плюс з самого початку на лапу старшій жіночці-лікарю - 400 грн. Якби відношення було хоч трохи кращим, то і не жаль тих грошей, а так....ХАй буде Бог суддею тій лікарці, але я ніколи не забуду її зажерливість і нелюдяність, коли виписували діда, вона ще зробила замовлення на наступний раз (що принести) :angry2:

В першій поліклініці УЗД робить молодий лікар - хочу його похвалити :) приділив доволі багато часу, приємно було поспілкуватися і видно було, що людина дійсно старається, тому і хвалю молодих лікарів, бо вони ще повні ентузіазму і бажання допомогти, а не тільки взяти хабарі.

Опубліковано

Хтось з радянських мужів (не пам"ятаю хто) сказав: хорошого лікаря люди прокормлять, а поганому ми і так багато платимо :)

тов. Семашко в 20-х роках, до сих пір розхльобуємо.

Опубліковано

В першій поліклініці УЗД робить молодий лікар - хочу його похвалити :) приділив доволі багато часу, приємно було поспілкуватися і видно було, що людина дійсно старається

я канєха ізвіняюсь...а УЗД якої часті тєла Вам робив, стараючись і приділяючи багато уваги, цей молодий і уважний ескулап?

Опубліковано

В першій поліклініці УЗД робить молодий лікар - хочу його похвалити :) приділив доволі багато часу, приємно було поспілкуватися і видно було, що людина дійсно старається

я канєха ізвіняюсь...а УЗД якої часті тєла Вам робив, стараючись і приділяючи багато уваги, цей молодий і уважний ескулап?

внутрішніх органів :)

Опубліковано

по-друге, ви бачите на яких тачках ганяють головні лікарі лікарень, медицина разом з освітою по корупції йдуть на першому місці, от і про малі зарплати потрібно не до хворих а до начальства

Коротка лекція з правознавства:

"

Корупція (від лат. corrumpere — псувати) — протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення; підкупність і продажність громадських і політичних діячів.

Посадо́ва осо́ба — особа, як правило, керівник або заступник керівника державних органів та їх апарату, інші державні службовці, на яких законами або іншими нормативними актами покладено здійснення організаційно-розпорядчих та консультативно-дорадчих функцій.

Хабар - це незаконна винагорода матеріального характеру, тобто предмет хабара має виключно матеріальний характер. Ним можуть бути майно (гроші, матеріальні цінності), право на майно (документи, які надають право на отримання майна, користування майном або право вимагати виконання зобов'язань тощо), будь-які дії майнового характеру (передача майнових вигод, відмова від них, відмова від прав на майно, безоплатне надання послуг майнового характеру, санаторних чи туристичних, путівок, проведення буді-вельних чи ремонтних робіт тощо).

Відповідальність за одержання хабара настає тільки за умови. якщо службова особа одержала його за виконання або невиконання в інтересах того, хто дає хабара, або третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища. При цьому важливо, щоб вона одержала незаконну винагороду за вико-нання чи невиконання таких дій, які вона могла або повинна була виконати з використанням наданої їй влади або організаційно-роз-порядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, або хоч і не мала повноважень вчинити відповідні дії. але завдяки своєму слу-жбовому становищу могла вжити заходів до їх вчинення іншими службовими особами. Одержання службовою особою незаконної винагороди від підлеглих чи підконтрольних осіб за покровительство чи потурання також слід розцінювати як одержання хабара.

Якщо ж службова особа, виконуючи будь-які дії, використовує не можливості, пов'язані з її посадою, а, наприклад, особисте зна-йомство, дружні, а не службові зв'язки тощо, то у її діях відсутній склад злочину, передбаченого ст. 368.

Не буде складу цього злочину і у випадку одержання незаконної винагороди не у зв'язку з реалізацією можливостей, обумовлених посадою, а за виконання сугубо професійних функцій (наприклад, вручення матеріальних цінностей чи грошей лікарю за вдало про-ведену операцію).

"

Повторно наголошую: лікар, який лікує пацієнтів (а не посадові особи - адміністація закладу) проводить залучення благодійних внесків - додаткових коштів на ремонти, обслуговування обладнання, закупівлю апаратури. Якщо пацієнт хоче віддячити лікарю особисто - він також має право це зробити. Наведіть, будь ласка, випадок, коли Ви вносили благодійний внесок до того, як отримали медичне обслуговування. Або скажіть, коли Вам відмовили в наданні медичної допомоги (на гарантованому державою рівні і в медичному закладі до якого Ви належите териториально) на підставі відсутності у Вас коштів.

Опубліковано

Наведіть, будь ласка, випадок, коли Ви вносили благодійний внесок до того, як отримали медичне обслуговування. Або скажіть, коли Вам відмовили в наданні медичної допомоги (на гарантованому державою рівні і в медичному закладі до якого Ви належите териториально) на підставі відсутності у Вас коштів.

Я вже писала, що не можна всіх під лінійку, але оце смішно. Я в держлікарні останній раз була років 8 тому, і такі випадки мали місце, спочатку внески, а тоді пані доктор глянуть. Для Вас це новина? І багато наслухалась від подруги, яка нещодавно народжувала. Вона брала з собою на кожен огляд енну суму, лікарю за труди, це ми розумієм. Але як лікар стала вимагати нею визначені внески ще на порозі, щоб якщо нема, то й не заходили далі, то що ж тут сперичатись... Пішла до приватного, якому платиш не за хамство.

Опубліковано

Наведіть, будь ласка, випадок, коли Ви вносили благодійний внесок до того, як отримали медичне обслуговування. Або скажіть, коли Вам відмовили в наданні медичної допомоги (на гарантованому державою рівні і в медичному закладі до якого Ви належите териториально) на підставі відсутності у Вас коштів.

Я вже писала, що не можна всіх під лінійку, але оце смішно. Я в держлікарні останній раз була років 8 тому, і такі випадки мали місце, спочатку внески, а тоді пані доктор глянуть. Для Вас це новина? І багато наслухалась від подруги, яка нещодавно народжувала. Вона брала з собою на кожен огляд енну суму, лікарю за труди, це ми розумієм. Але як лікар стала вимагати нею визначені внески ще на порозі, щоб якщо нема, то й не заходили далі, то що ж тут сперичатись... Пішла до приватного, якому платиш не за хамство.

Дуже прошу, дайте в приват прізвище лікаря.

Справа не в тому, що всі працюють за зарплату. Звісно, що пацієнт завжди підтримає лікаря матеріально. АЛЕ вибирати, кому дякувати, має сам пацієнт. Це створює здорову конкуренцію серед лікарів та бажання самовдосконалюватись. (за 1000 грн. зарплати навіть на обов'язвові місячні курси підвищення кваліфікації в Київ чи Львів їздити не будеш, не кажучі вже про міжнародні конгреси та симпозіуми). А вимагати гроші в пацієнтів - це, як на мене, злочин. Як і казали вищє - "хорошего врача больные прокормят".

Опубліковано

Може хтось знає чи чув про мікроелементний аналіз волосся?

я чула...в мене сестра робила такий аналіз... цікаво стукайте в лічку можу зателефонувать взнати шо потрібно і де робиться

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Наприклад, можете декілька разів скористатись дезодорантом-антиперспірантом і отримати головний біль разом з гіпертонією. (Все написане - власний гіркий досвід)

Про дезодоранти-антиперспіранти... Я, як і більшість людей, мала звичку регулярно ними користуватися. Кілька років тому поставили діагноз - мастопатія, поки лікувалася - ще купа побічних ефектів+ не обійшлося без операції(((. Викинула всі антиперспіранти - тепер і ліків не треба. Виявляється, що з потом виходять з організму токсини і різні непотрібні речовини, дезодорант блокує вихід тої отрути і воно все виходить болячками. Тому будьте обережні. Як на мене, краще три рази на день змінити сорочку, ніж доводити свій організм до крайнощів.

Опубліковано

Раніше чула подібну історію про дівчину, в якої на груді з"явилась гулька, і лікар порадив їй не користуватись антиперспірантами. Я тоді подумала, що то хтось вигадав, і що то все дурня.

Сама раніше не могла і хвилини лишити своє тіло без антиперспіранту, наносила його одразу після душу. І коли в самої з"явились проблеми подібного характеру, то задумалась і почула згадувати ці, на перший погляд, безглузді історії. Тепер користуюсь цим витвором цивілізації по мінімуму, коли сиджу вдома, то не користуюсь. Здоров"я важливіше.

Опубліковано

Я тоді подумала, що то хтось вигадав, і що то все дурня.

На жаль правда.

Проходила таке ж. Різали. Лікар також вговорював не користуватись антиперспірантами.

Але як без них? Тому з сухих перейшла на аерозольні.

і знову ж...

Порадьте, будь-ласка, толкового уролога/андролога.

ПОРАДЬТЕ.

?????????????????

Опубліковано

Насправді ми часто заважаємо нашому організму нормально працювати, не задумуючись над тим, що робимо і чи воно того варте. Достатньо ж просто включити мозок, пригадати школу. Нічого ж складного.) Бережіть себе, а перед тим, як щось таке робити, то просто прикиньте собі, що воно робить. Це як оці всілякі мегаліки від простуди - вони насправді тільки заважають організму одужувати.

Цю всю фігню зазвичай було винайдено кілька десятків років назад, а людина існує уже щось мільйон років.) Невже ви думаєете, що якась мазюкалка, яку вам натхненно впарюють досконалішка за систему терморегуляції вашого організму?

Але як без них?

Ппц, віяло купіть.)

board.lutsk.ua-1280828884-U2983.jpg

Опубліковано

Але як без них?

Ппц, віяло купіть.)

board.lutsk.ua-1280828884-U2983.jpg

От точно таке в мене є. :P

Але який зв"язок між віялом та дезодорантом? :blink:

Опубліковано

А мені лікарі нічого такого не казали(((. Я додумалася до цього сама після того як мені намагалися втюхати "лікувальний антиперспірант" за сто з гаком грн. Отоді-то мій мозок і включився і почав аналізувати принцип дії антиперспіранту. Отак реклама допомогла: рекламований продукт я не купила, зате думати почала.

Опубліковано

Ну, троха сприяє охолодженню.) Тут уже слід зробити вибір: потіти і можливо неприємно пахнути (люди ще й потіють по-різному) або користуватись отакими засобами. Усе має свої плюси і мінуси. Я лише висловив свою точку зору.

• 3 тижня потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...