Перейти до змісту

Тепер, щоб їздити на скутері потрібно буде здавати на права.

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

http://utro.ua/articles/2008/09/29/97966.shtml

Вкратце - екстерном (без навчання) здавати не можна, ряд категорій прав можна отримати з 21 року і ложка дьогтю - для керування легковим з причепом введена нова категорія - B1 -доведеться щось доплачувати.

Але в цілому -  ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добре шо тепер і скутеристам-шумехерам прийдеться мати права. :) це просто супер. Я тільки ЗА.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нуууууу звичайно перегнули палку з категоріями. Як тепер їхати з причепом? Я ж не можу перевчитись за два дні! Про скутер згідний, але теж треба дати якийсь час на навчання....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чудово. Трішки спокійніше на дорозі буде.

Сьогодні один міліціянт сказав, що президент підписав зміни щодо штрафів і вони входять в дію завтра.

Хто підкаже де знайти інфу з якого числа ці нововедення відносно скутерів будуть діяти.

На сайті департаменту ДАІ МВС України інформації незнайшов.

І як бути хто має категорію "В"? Мені наприклад інколи скутером зручніше ніж автівкою.

Як вони це врегульовутимуть?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як тепер їхати з причепом? Я ж не можу перевчитись за два дні!.

В смысле :( как это понять? Раньше ты умел водить машину с прицепом, а теперь на что ты хочешь переучиваться за 2 дня???? Переучиться НЕВОДИТЬ машину с прицепом? :lol:

А вообще СУКИ они (те кто придумывают Йобн..ые законы). За форкоп они не хотят чтобы платили налог? Этож потенциальный водитель прицепа. Или категория А - водитель мотоцикла А1 - с прицепом (коляской). Содрать бабла неского больше в бюджет кроме как с автомобилистов. Когда они уже нажрутся!!!!!!! :0121:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон, що посилює відповідальність за порушення Правил дорожнього руху, вступить у дію через місяць, максимум - півтора. Про це під час прес-конференції повідомив начальник Департаменту ДАІ України Сергій Коломієць.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, С. Коломієць зазначив, що до кінця поточного тижня Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" буде підписано Президентом України, потім опубліковано і вже через місяць вступить у дію.

С. Коломієць також зазначив, що цим Законом передбачено внесення ряду істотних змін і доповнень до трьох кодексів: Кримінальний кодекс України, Кодекс України про адміністративні правопорушення, Бюджетний кодекс України, а також в 12 чинних законів, зокрема "Закон про міліцію", "Про державну охорону органів державної влади України і посадових осіб", "Про дорожній рух", "Про автомобільний транспорт", "Про автомобільні дороги", "Про перевезення небезпечних вантажів", "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

За словами С. Коломійца, для якісного впровадження цього Закону необхідно також розробити і терміново прийняти 10 постанов уряду і 10 наказів Міністерства внутрішніх справ. С. Коломієць також повідомив, що після впровадження цього Закону протягом місяця Департамент ДАІ України збирається провести курси "Обмін практикою" для всього складу інспекції, починаючи з управління підрозділів ДАІ і закінчуючи інспекторами-контрактниками. Для останніх також будуть відкриті постійно діючі курси підвищення кваліфікації.

Наскільки я знаю, закони підписані президентом вступають в силу через не раніш ніж за 2 тижні. На наступний день - такого ще й не було ІМХО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

DarkMonk в смысле: сейчас нужно например будет учится 3 месяца для получения прав с категорией легковой с прицепом (екстерном то сдавать нельзя, посему я и написал переучится). А до этого ДАЙЦЫ будут токо тебя и всречать на дороге.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон має вступити в дію через місяць після його підписання президентом і оприлюднення в засобах масової інформації.

А з правами зараз що робити? Народ масово хлине вчитися/перездавати? Чи хто старі має- так собі далі і їздитиме?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон має вступити в дію через місяць після його підписання президентом і оприлюднення в засобах масової інформації.

А з правами зараз що робити? Народ масово хлине вчитися/перездавати? Чи хто старі має- так собі далі і їздитиме?

новые права уже давно выдают. и когда меня останавливали, то ничего не говорили про мои старые. всё ок. у отца и мамы, вообще советского образца, и ничего, никто не докалюпывался.

2DarkMonk

почему три месяца? просто приходишь, говоришь что у тебя есть категория, транспортное средство. или, если работаешь водителем, то справку с работы, что ездишь, и что ты хочешь открыть новую категорию. правила сдавать не надо. тебе назначают время, приезжаешь со своим прицепом, инструктор тебе говорит что сделать, там развернуться, задний ход и т.д. платишь денежку за "экзамен" и за новые права. и всё.

по крайней мере таким образм можно сделать категорию "А".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стопудов, нарешті!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Cтара категорія B давала право на керування автомобілем з причепом, якщо повна маса не перевищує 750 кг. Тобто, якщо в мене відкрита ця категорія в правах старого зразка, то перездавати мені нічого не потрібно. Закон не має зворотньої дії. Так?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відповідно до цих змін, департамент ДАІ має право тепер лишати ліцензій автошколи, які допустили порушень. Раніше таким правом були наділені органи прокуратури

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

відповідно до цих змін, департамент ДАІ має право тепер лишати ліцензій автошколи, які допустили порушень. Раніше таким правом були наділені органи прокуратури

чёт я не совсем понял, за какие нарушения их будут лишать лицензии?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

порушення правил діяльності

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2DarkMonk

почему три месяца? просто приходишь, говоришь что у тебя есть категория, транспортное средство. или, если работаешь водителем, то справку с работы, что ездишь, и что ты хочешь открыть новую категорию. правила сдавать не надо. тебе назначают время, приезжаешь со своим прицепом, инструктор тебе говорит что сделать, там развернуться, задний ход и т.д. платишь денежку за "экзамен" и за новые права. и всё.

по крайней мере таким образм можно сделать категорию "А".

:) А мне то ты зачем это поясняешь :) ты это -== VaLeRa ==- адресуй. Мне надобности в категории В1 точно не надо будет. Если возникнет необходимость что то возить по бизнесу, продам легковую куплю бус.

то Саня: "Закон не має зворотньої дії. Так?" ---- Нет не так! В таперешних реалиях кто как хочет так и .. крутит :) Вспомните ситуацию со страховками, применяли, отменяли , штрафовали, снова отменяли. А ситуация с красными полосатыми наклейками на багажнике ...... вот это был бум, кто то из КИЕВСКИХ открыл заводик по производству наклеек стоили они 10гр. У кого не наклеено ШТРАФОВАЛИ , а когда штрафовать стало некого НАФИХ отменили их. Я кстати их так и не купил, хотя мент меня на посту очень убедительно уговаривал купить У НЕГО.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Chudakully & DarkMonk а то шо екстерном здавать нельзя это для кого написано?

Вместе с системой классификации водителей, автоинспекция поменяла некоторые требования к их обучению. Так, водительского экстерната, когда соискатель прав мог обучаться самостоятельно, а потом сдать экзамен, больше не будет. Чтобы получить новую букву в правах, необходимо будет пройти полный курс обучения.

Если б не этот пунктик я б не возмущался.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

to VaLeRa : А это написано для того чтобы содрать с тебя больше денег. Даже дураку понятно что водитель с 5 - 10 а то и 15 летним стажем, хрен сядет за парту чтобы обучиться вождению с прицепом. Выход один ВЗЯТКА. Ну а для скутеристов и пол года не срок, пусть ходят на курсы хоть год и КАЖДЫЙ ДЕНЬ. Чем Пиво по подьездам пить лучше пусть вечерами за партой сидят.

ЗЫ. Не перестаю удивляться нашей стране. Я уже представляю предложения типа "Помогу быстро и без головняка получить категорию В1" или "Вам нужны права на скутер? Нет проблем наша фирма быстро и качественно оформит всё и в срок" или " Вы хотите водить маленького друга скутерёнка, но у вас нет времени сидеть за партой! Без проблем ОТСИДИМ зи Вас!". Нечто подобное творится с визами. :0054: Невольно представляешь ДЛЯ КОГО ПИШУТСЯ ЗАКОНЫ, они же потом всё равно не контролируются ХА-ХА-ХА.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...