Перейти до змісту

Вишиванки шиють у Китаї


laska

Рекомендовані повідомлення

Село Іза Хустського району Закарпаття відоме лозоплетінням. Дослідники Центру полінгових досліджень з Ужгорода заявили, що 60% тамтешніх виробів із лози та вовни привезені із Китаю.

— Усі мініатюрні речі — качечки, колисочки — виготовлені або в Китаї, або в Малайзії, — розповідає керівник Центру Федір Шандор, 32 роки. — Вони зроблені не з вербової лози, а з листя пальм. Неозброєним оком видно, що на них немає бруньок. Та й робота це тонка.

Федір Шандор радить туристам уважно обдивлятися речі, які вони купують в Ізі. На них є таблички із написом країни-виробника.

— Але жителі села й самі не дуже приховують цього, — продовжує Шандор. — Багато десятиліть вони працювали на бренд, а тепер бренд працює на них. Тим більше, китайські речі набагато дешевші. На Закарпатті продають і вишиванки, виготовлені в Китаї. Торговці навіть не обтяжують себе зняти етикетки.

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

это была статья возмущенного туриста? :D на всех туристов в Закарпатье лозы не хватит, так что пускай обломаются. кто-то хочет чтобы ему вручную сделали вышиванку и заплатить 5 гривен? так отрежут от китайского рулона и не заметит даже. просто странные люди, не понимают, что народные промыслы - дело штучное и дорогое, поэтому либо плати, либо покупай китайское.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

100% правда те що на ринках Трускавця, Моршина, Стрия купа китайських сувенірів закошених під вироби карпатців

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скорее всего так. Еще есть подозрение, что те широкополые шляпы из соломы (забыл как называются по-украински), которые продаются в сувенирных магазинах и рынках - тоже из Китая.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

широкополые шляпы из соломы (забыл как называются по-украински)

шляпа называется "брыль" ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...