killabee Опубліковано 15 Вересня, 2008 в 09:55 #1 Опубліковано 15 Вересня, 2008 в 09:55 Виникла потреба взяти в оренду нерухоме майно, яке розпайоване між селянами (більше 100 чоловік). Як найпростіше оформити їх сторону?В кого які думки з цього приводу?
Yarchik Опубліковано 15 Вересня, 2008 в 10:24 #2 Опубліковано 15 Вересня, 2008 в 10:24 Вони видають довіреність одній особі, і ця особа підписує договір оренди.
killabee Опубліковано 15 Вересня, 2008 в 11:40 Автор #3 Опубліковано 15 Вересня, 2008 в 11:40 Всерівно, потрібно робити якусь спілку. Я чув про спілку пайовиків але нічого, поки, не можу про неї знайти. Як на практиці буде виглядати видача довіреності?
miDas Опубліковано 16 Вересня, 2008 в 09:14 #4 Опубліковано 16 Вересня, 2008 в 09:14 Всерівно, потрібно робити якусь спілку. Я чув про спілку пайовиків але нічого, поки, не можу про неї знайти. Як на практиці буде виглядати видача довіреності?Спілку (об'єднання) громадян-співвласників варто створювати, якщо чисельність співвласників велика (більше 50 чоловік). В іншому випадку, як вже казав Yarchik, укладається договір оренди, який підписується особисто кожним із співвласників або іншою уповноваженою особою на підставі доручення співвласника. Підписи завіряє сільський (селищний) голова або нотаріус.Але є один нюанс. Із запитання топікстартера не зрозуміло, чи оформили власники майнових паїв майно у спільну часткову власність? Якщо так, тут усе просто. Якщо ні, то можна скористатися одним із таких варіантів:1) власники паїв входять до складу учасників господарського товариства, що орендує майнові паї, люди стають співвласниками піідприємства, а останнє отримує звичайне майно як внесок до статутного капіталу;2) орендар викуповує майнові паї у людей (до речі, оплату цілком законно можна розтягнути на кілька років, якщо це передбачити договором купівлі-продажу);3) власники майнових паїв укладають договір про спільне володіння, користування і розпорядження майном, а потім уже здають майно в оренду. P.S. зразок договору оренди можу скинути на мило
Vaso Опубліковано 22 Вересня, 2008 в 19:10 #5 Опубліковано 22 Вересня, 2008 в 19:10 Як варіант може бути Договір приєднання (ст. 634 ЦК України)
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.