Tolik_lt Опубліковано 30 Серпня, 2008 в 16:09 Поділитися #1 Опубліковано 30 Серпня, 2008 в 16:09 так я к вдома ремонт і брудно, майстри пил здіймають не по-дитячому, ми вирішили чкурнути геть та дещо розвіятись. Давно мріялось подивитись на замки Західної України, а так як знамениті Підгірці та Олесько - майже поруч, ми поїхали туди. Ось коротенький фотозвіт. Дорога наша пролягла через цікаві місця... а далі- Підгірці, куди Д'Артаньян повернувся з підвісками з Англії Це Костел, що знаходиться за замком. Напис над вхідними дверима Галерея на вході Йосип з малятком. Скульптура в дворі храму. бічні дверцята до храму. Грабова алея, що веде до воріт палацу. Ворота ззаду палацу, що ведуть у двір. Закриті. За воротами голоси робітників Якщо вийти на терасу перед парадним фасадом замку( це кули сходами, вехтуючи з гвардійцями Рішель"є, біг мсье Д'Артаньян, то звідти відкривається ось такий вид...Здається, видно півсвіта...Це я став на перила, щоб сфоткати.Хотілось подивитись цю панораму з верхнього поверху палацу. Це сам палац.Він стоїть на горі, схил гори, який веде до параднього фасаду, зроблений у вигляді двох терас. це вигляд з краю верхньої тераси А це з нижньої На нижній терасі росте парк з ось таких дивних дерев Загальне враження: колишня велич та занедбана краса...краса, що й далі руйнується.. краса, на яку немає грошей...краса, яку не віддадуть у руки тому, хто дбатиме за неї. чи ліпше занедбана, але спільна, ніж плекана, але чиясь?.. ЗЗаду палаце росте предвічна тополя щоб ви могли уявити розмір я поставив поряд з тополею десятирічну дівчинку Якихось декілька кілометрів київською трасою у сторону Львова-і ви бачите Олеський замок, що панує над місцевістю. Він у кращому стані, ніж підгорецький палац. На диво, замок був 25 серпня, у вихідний день, був закритий.на територію парку коло замку ми пройшли, давши пару гривень охоронцеві. МИ приїхали в Олесько коло п"ятої. туристув пуло десь чоловік 10-15, при чому час від часу під"їжджали ще машини. Але місцеві вирішили, що заробити у цей день копійчину- це зайве.... Коло замку парк зі скульптурами, доріжками, болітцями і річечками. Дуже живописно. На призамковій території ще є старий сад. Там ми наїлися панських сливок Це вид на замок з парку Це герб над ворітьми Панорама з замкової гори шматочки замку: крізь каміння... вид на замок з найдальшого куточка саду.. Далі ми поїхали додому, але вирішли їхати через Берестечко і Пляшеву. На сором, я досі ніколи не був у цих легендарних місцях. Коли донька спитала, що визначного є у берестечку, я розповів про бій 300 козаків з великою армією.. Ух ти, як 300 спартанців- почув у відповідь. ось такими полями ми їхали до Берестечка. їхали і кайфували від того, яка гарна земля наша. по дорозі стали і знайшли попри дорогу ряснющі солодкі ожини об"їлись, нарвали гілочок з ягідками на чай. у Берестечку є ось такий величний собор і нарешті Пляшева- місце бою козаків пам"ятник просто вразив- серед поля фігури могутніх воїнів, що стали кільцем, щоб захищати спини один одного. Жодної приреченості, вони усе для себе вирішили. Спокій, готовність до бою, рішучість у поглядах, виразах облич. Самураї, лицарі, воїни, -Козаки. Поряд на острові серед болота- Свято-Георгіївський монастир. Оточений муром, ніби фортеця. Велична церква з розписаним фасадом, що ніби є зовнішнім іконостасом. На жаль, уже була закрита Свят-МИхайлівська церква, якій 350 літ, і підземна церква Святої Параскеви з усипальницею козаків. Це місце я полюбив. У таких місцях хочеться бувати: тут хочеться зупинити час і подумати чи просто очиститись від зайвих нашарувань у думках, почуттях. Так само люблю бувати у Зарваниці. не знаю, енергетика це чи що, але там я набираюсь сил. Ось така невеличка спонтанна подорож Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
konva Опубліковано 4 Вересня, 2008 в 06:46 Поділитися #2 Опубліковано 4 Вересня, 2008 в 06:46 цікаво - гарно- дякую!!!!! Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.