Перейти до змісту

куплю охолодження під Ryzen 7 5700X АМ4

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Толком нічого не нагуглив, для проца з TDP в 65Вт чомусь рекомендують башні під 300Вт TDP...

материнка планується MSI B550-A PRO

розгляну також варіанти для купівлі оперативки, планки по 8 або 16гб

Опубліковано

Можу порадити те що точно на собі перевіряв і на себе міряв:

ID-COOLING SE-214-XT

ID-COOLING SE-224-XTS - там є сірі, чорні і з ARGB - який до смаку, холодять відмінно і тихо - маю два.

якщо з ARGB бо буде на столі з бічним склом є ще:

Jonsbo CR-1000 EVO ARGB або Jonsbo CR-1000 V2 ARGB - дуже гарно світять, підсвітка на торці бомба, але в порівняльному тесті працюють трішки голосніше за ID-COOLING.

Кітайське чудо на 4 трубках - Coolmoon AS600 ARGB - в нас ціна нового так собі, а от на Алі час від часу може вспливати з 50% знижкою, при покупці треба дивитися ревізію і комплектацію (на різні шасі).

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 28.02.2025 в 14:54, case_l сказав:

це будь який справиться 

типу так, але це TDP в стоці я б множив на х2, а ставив би не менше 160-180 з 120мм вентилем бо мені подобається більше такий повітряний потік і коли він в унісоні з задньою 120 на корпусі.

Є ще 92мм, але вони в першу чергу актуальні для мікро- корпусів.

Ну і на решті - дешевші і з меншим TDP, можуть бути повним лайном по матеріалам - 1-2-3 трубки мідь/немідь, підошва бозна яка і з якою поверхнею, були колись старі класичні моделі як вертикальні так і горизонтальні Zalman (CNPS4X), Deepcool (GAMMAXX 300; Gamma Archer), Arctic (Freezer) - але на скільки вони актуальні зараз, кожен вирішує сам.

"Мода" пішла в сторону водянки, а "середні" проци ідуть в сторону зниження споживання - ось така відповідність.

Змінено користувачем klyots
Опубліковано

Кулер до процесора Vinga CL3022 купіть собі в Брейні до 1000 грн коштує 6 теплових трубок тихий до 200 ват пише в характеристиках I7 4770 в тестах більше 58 градусів не піднімається по ціні якості зараз доволі непогана фірма ясно що не ідеал як  відоміші бренди але зі своєю задачею справляється плюс термуху  якусь арктік мх 6  туди і все буде  працювати

• +1 1
Опубліковано
В 28.02.2025 в 14:08, klyots сказав:

Можу порадити те що точно на собі перевіряв і на себе міряв:

ID-COOLING SE-214-XT

ID-COOLING SE-224-XTS - там є сірі, чорні і з ARGB - який до смаку, холодять відмінно і тихо - маю два.

На продаж маєш щось? Схиляюсь до 224 або 226...

Опубліковано
В 28.02.2025 в 12:35, Серега89 сказав:

Толком нічого не нагуглив, для проца з TDP в 65Вт чомусь рекомендують башні під 300Вт TDP...

материнка планується MSI B550-A PRO

розгляну також варіанти для купівлі оперативки, планки по 8 або 16гб

ух яка свіжа тема. 
тільки що зібрав пк на  5600.  перечитав  кучу сторінок овера.  і взяв ID-COOLING SE-224-XTS .  пишуть що хватає з головою.  буду жостко тестити 2-3 дні відпишусь. поки все ок . ціна адекватна, ну і сама башня непогана.

доречі на рахунок  ТДП.  всі рекомендують брати х3.

Опубліковано
В 01.03.2025 в 22:53, Foross сказав:

взяв ID-COOLING SE-224-XTS

дивився тести 224 і 226, то на маловатних процесорах різниця між ними мізерна, бо запас по тепловіддачі добротний.

замовив сьогодні для старту Vinga CL3022, підкупило 6 трубок.

Спробую, а там видно буде..., бо ще є намір оперативки добавити і бж змінити (400 ват здається)

Від старого пк, залишиться тільки корпус і ссд , зроблю собі подарунок на ДН.:D

Опубліковано
В 01.03.2025 в 23:25, Серега89 сказав:

дивився тести 224 і 226, то на маловатних процесорах різниця між ними мізерна, бо запас по тепловіддачі добротний.

замовив сьогодні для старту Vinga CL3022, підкупило 6 трубок.

Спробую, а там видно буде..., бо ще є намір оперативки добавити і бж змінити (400 ват здається)

Від старого пк, залишиться тільки корпус і ссд , зроблю собі подарунок на ДН.:D

ну ти прям колега) я це все вже пройшов) 
поміняв відюху, а поітм все остальне, посуті остались тілкьи вінти старі і бж)) 

ссд бери м2 якщо є можливість, швидкість так відчутно різна. а ціна ні

• Подобається 1
Опубліковано
В 28.02.2025 в 17:09, case_l сказав:

а навіщо розганяти?

Розганяти не треба, але якщо буде як в мене 4К, проц може піти в авто (я при наймі не виключав).

Опубліковано
В 28.02.2025 в 18:34, Or4ik сказав:

Кулер до процесора Vinga CL3022 купіть собі в Брейні до 1000 грн коштує 6 теплових трубок тихий до 200 ват пише в характеристиках I7 4770 в тестах більше 58 градусів не піднімається по ціні якості зараз доволі непогана фірма ясно що не ідеал як  відоміші бренди але зі своєю задачею справляється плюс термуху  якусь арктік мх 6  туди і все буде  працювати

6 трібок круто, а чи треба і яка якість. Не знаю як в кулерах для проців, а корпусні їхні мені не сподобалися. Колись майже купив один з найкращих їх корпусів з встановленими вентилями "Гладіатор" чи щось таке. Ті що написав - ціна та сама, кожен обирає сам.

Опубліковано
В 01.03.2025 в 10:02, Серега89 сказав:

На продаж маєш щось? Схиляюсь до 224 або 226...

Ні, в мене все в робочих системах. Продаю залізо зазвичай, коли міняю систему.

Опубліковано (змінено)
В 02.03.2025 в 22:14, Серега89 сказав:

Зібрав все але не запускається, світить лед cpu. Пробував обновити біос через флеш, не допомагає. Кому можна принести на огляд?:D

По ходу не проходить селф тест. Потрібно напевно буде знімати проц і ще раз вставляти, щоб перевірити що стоїть правильно і без перекосів, ну і ніжки. В залежності від району в сервісний поруч або до знайомого "в темі" і з "руками". З іншим БЖ (після перевірки проца) теж варіант запускати.

Змінено користувачем klyots
Опубліковано
В 03.03.2025 в 16:46, klyots сказав:

По ходу не проходить селф тест

Проца знімав,перевіряв. Не допомогло. Біос без проца також обновлював, без результату. Треба мамку під мій проц знайти, або проц під мою мамку щоб перевірити і знати куди копати....

В ДН сижу жду майстра з олх, замість того щоб бухнути:D

Куди не телефонував, скрісь проблеми з амд, щоб перекинути моє в їхнє і навпаки. По оголошенню одного знайшов з материнкою, чекаю....

Опубліковано
В 03.03.2025 в 17:18, Серега89 сказав:

Проца знімав,перевіряв. Не допомогло. Біос без проца також обновлював, без результату. Треба мамку під мій проц знайти, або проц під мою мамку щоб перевірити і знати куди копати....

В ДН сижу жду майстра з олх, замість того щоб бухнути:D

Куди не телефонував, скрісь проблеми з амд, щоб перекинути моє в їхнє і навпаки. По оголошенню одного знайшов з материнкою, чекаю....

вирішив питання?  
бо я за 1 день все перекинув і сижу радуюсь)

Опубліковано
В 09.03.2025 в 22:51, Foross сказав:

вирішив питання?  
бо я за 1 день все перекинув і сижу радуюсь)

Так, обдзвонив олх, тих хто торгує райзенами і тд, в них питав чи э хтось хто зможе підкинути мій проц в свою мамку чи навпаки. Дали номер людини яка збираэ пк на райзенах. Підїхав і знайшли причину оперативно, не було живлення на проц, БЖ накрився, якось так співпало :sm128:.

Взяв в нього відразу потужнішого біквейта і кабель дісплейпорт бо на шдмі 100герц чомусь не працює.

Завтра має ще оперативка підїхати 4 планки по8, бо моїх 2 з 4 не бачить.

на старій мамці ще випадково знайшов м2 накопичувач 256гб нерозмічений :D

Вже спор з китайцями відкрив бо 15 днів спливало, але все відмінив, скоро мене там за спори забанять

Опубліковано

На рахунок Vinga CL3022

термопаста з аліекспресс в шприці, комплектну прийшлось стирати.

Робив тест процесора 5700х в ОССТ максимальна температура була 58 градусів, швидкість куллера 1538обертів. Доволі тихий куллер, вночі на максимальних обертах дискомфорту не визиває.

Думав, якщо охолодження не влаштує, заміню на щось брендове. тепер сенсу не бачу в заміні

Опубліковано
On 3/9/2025 at 11:51 PM, Серега89 said:

Робив тест процесора 5700х

Такий проц  із 65Вт що завгодно охолодить з якою завгодно термопастою. 

Опубліковано
В 10.03.2025 в 10:06, case_l сказав:

Такий проц  із 65Вт що завгодно охолодить з якою завгодно термопастою. 

Вони трохи прибрехали 80Вт на 100%

Опубліковано (змінено)
On 3/10/2025 at 10:24 AM, Серега89 said:

Вони трохи прибрехали 80Вт на 100%

та навіть і 80 це мало, тим більше що проц мало коли постійно працює в 100% якщо це не якесь кодуванння, рендер чи щось таке

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
В 10.03.2025 в 11:57, case_l сказав:

проц мало коли постійно працює в 100%

В мене, напевне буде. Перша встановлена гра з лайтовими налаштуваннями під 100% маслає. IMG_20250310_210316.thumb.jpg.535dc455012a26600729382ec90b02c3.jpg

Опубліковано
On 3/12/2025 at 10:45 AM, Серега89 said:

В мене, напевне буде. Перша встановлена гра з лайтовими налаштуваннями під 100% маслає. IMG_20250310_210316.thumb.jpg.535dc455012a26600729382ec90b02c3.jpg

Що за гра, що проц не вивозить?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...