Перейти до змісту

Ректор Волинського національного отримав догану за фальсифікації


qwadro

Рекомендовані повідомлення

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук оголосив догану ректорові Запорізького національного університету Тимченку С.М. та ректорові Волинського національного університету імені Лесі Українки Коцану І.Я. Підставою для цього стали неодноразові звернення абітурієнтів та громадськості щодо непрозорості проведення вступної кампанії у цих ВНЗ. Про це повідомляє 31 липня прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Міністерством освіти і науки України було здійснено екстрені перевірки, які підтвердили факти порушення Умов прийому. Зокрема, у Волинському національному університеті імені Лесі Українки при оприлюдненні списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання за освітньо-професійною програмою підготовки бакалавра напряму «Право» за кошти державного бюджету, допущено фальсифікацію інформації щодо кількості балів абітурієнтів із числа випускників довузівської підготовки.

У Запорізькому національному університету, окрім фальсифікації списків абітурієнтів, не враховувалися бали сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури.

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук попередив ректорів Тимченка С.М. та Коцана І.Я. про можливість дострокового розірвання контракту з ними, якщо вони допустять у майбутньому порушення нормативно-правових актів з питань вищої освіти та зобов’язав у триденний термін вжити заходів щодо усунення виявлених порушень, провести зарахування відповідно до умов прийому.

Наразі міністерські перевірки тривають і в інших ВНЗ. Інформацію про зловживання, порушення, факти хабарництва у вищих та професійно-технічних навчальних закладах Міносвіти просить надсилати за адресою [email protected], або за тел. 8 (044) 486-28-49.

Матеріали взяті із сайту: http://www.pravda.lutsk.ua/?p=8020

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки виявлено порушення Умов прийому

За результатами перевірки Державної інспекції навчальних закладів Міністерства освіти і науки України щодо організації і проведення вступної кампанії-2008 у вищих навчальних закладах Волинської області ректору Волинського національного університету імені Лесі Українки Ігорю Коцану оголошено догану за грубі порушення, допущені при комплектуванні контингенту студентів на навчання за освітньо-професійною програмою бакалавра, які мали місце при проведенні конкурсного відбору абітурієнтів.

Було виявлено, що при оприлюдненні списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання за освітньо-професійною програмою підготовки бакалавра напряму "Право" за кошти державного бюджету, допущено фальсифікацію інформації щодо кількості балів абітурієнтів з числа випускників довузівської підготовки. Крім того, перевищено максимально допустиму норму кількості місць для осіб, яким відповідно до пункту 15 Умов прийому встановлюються особливі умови участі в конкурсі.

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук своїм наказом попередив ректора Волинського національного університету імені Лесі Українки І.Я. Коцана про ймовірність дострокового розірвання контракту з ним, якщо надалі ректор допустить порушення нормативно-правових актів з питань вищої освіти. Міністр зобов'язав Ігора Коцана у триденний термін вжити заходів щодо усунення виявлених порушень та провести зарахування на навчання до університету відповідно до Умов прийому.

Прес-служба МОН

Сайт міністерства http://www.mon.gov.ua/main.php?query=newstmp/2008/30_07/1

Юридичний залишається лакомим шматочком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ніхто і не сумнівався

(хоча сама в шоці, як туди поступила "випадковоФ" та ще й на міжнародку)

але навіть випадки з вивішеними результатами були.

одного дня в абітурієнта одна кількість балів

наступного дня -- занижена, а в іншого "потрібного" - завищена

передумала йти туди на другу вишку..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Именно потому не стал поступать в єтот универ и выбрал хоть и мение престижный, но не разу взяток не давал. (Прада разок бухнул с преподом, но это было ужо после сессии)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Именно потому не стал поступать в єтот универ и выбрал хоть и мение престижный, но не разу взяток не давал. (Прада разок бухнул с преподом, но это было ужо после сессии)

Не потрібно провину кількох людей із верхівки перекладати на весь колектив викладачів університету(у мене серед них надзвичайно багато знайомих та друзів). Стостовно професійності тут претензій бути не може. Викладання на більшості факультетах ведеться на досить високому рівні.

Цікаво мені, який ти там вуз вибрав? просвіти народ де у нас не має корупції в освіті?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А як тоді пояснити той факт, що моя знайома прожила 4 роки в Штатах (зрозуміло, що англійську вона знає досконало), повернулась в Україну і вирішила поступати в ВУЗ. Подала документи в декілька навчальних закладів. Без жодних проблем поступила в ім. Шевченка в Києві, зате ВНУ зарубало її саме на англійській, мотивуючи її рівень знань мови недостатнім, і що все це "неправильно". Як можна назвати професіоналізмом те, коли людина ніколи не залишала лави навчального закладу, не бачила цього всього на практиці, а тільки по книжках (які між іншим пишуть такі ж самі "спеціалісти"), а потім береться судити і вчити, виправляючи "помилки"? І це стосується не тільки нашого ВНУ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На цьому грунті сварились декілька моїх знайомих, що були в Штатах, з луцькими викладачами. Одна дівчина взагалі на англійську перестала тупо ходити, бо їй постійно казали, мовляв, ви неправильно говорите, в книжках пише "не так". Смішно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

те що ви говорите вище у деякій мірі є правдою, але справа зовсім не в тому, що викладачі спеціально занижуть бал, а в тому що вони дійсно мають невисокий рівень мовної практики.

А те що ваші знайомі жили і вчились у америці - це не показник.

по-перше є таке поняття як американська англійська і британська англійська(літературна). Американська набагато легша і має менше граматичних обмежень

по-друге є таке поняття як розмовна англійська, власне якої й вони навчились

по-третє - не відомо ще як вони там вчились і як їх там вчили

і по четверте - у нас українську мову, рідну так люди вчать що потім, закінчиши 11 шкільних років і усе життя проживши в Україні в одному слові 3 помилки роблять. а ви говорити валять, вчились...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...