Перейти до змісту

Як перевірити чи проблема в північному мості?

Рекомендовані повідомлення

Є ноут, Asus x55a. При увімкненні загоряється лампочка на 1 секунду і все, ноут вимикається. Розібрав, відключив все від материнської плати, крім матриці, оперативку теж зняв. спробував запустити - кулер крутиться, світиться 2 лампочки, але на екрані нема нічого.

Поставив оперативку - проблема повернулася (включається на 1 сек). подумав, що проблема в ній. зняв зі свого ноута, поставив - теж саме. 

Я не дуже розбираюсь, але думка є що згорів північний міст. Як це можна перевірити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

5 минут назад, lord сказал:

Як правило міст сильно гріється і на входах по живленню, майже коротке замикання

як швидко він нагріється? 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і які ще можуть бути варіанти, чому не працює ноут? також, якщо хтось може подивитися - напишіть куди підвезти або номер телефону

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мости перевіряють прогрівом, запрацював - значить відвал

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Нащо займатись екстрасенсорикою. Несіть в якийсь ремонтний сервіс, хай злопці продіагностують. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 минуту назад, AnimaNoir сказал:

Нащо займатись екстрасенсорикою. Несіть в якийсь ремонтний сервіс, хай злопці продіагностують. 

так я і написав, що порадьте куди занести

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

3 часа назад, lonli сказал:

так я і написав, що порадьте куди занести

В будь-який сервіс, наприклад в Нотікс у Варшавському.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

з дозволу запитаю, Asus x550v  під час роботи раптово засинає. переважно під час переносу та при нажатті клави з більшим зусиллям.

що за біда?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Asus x55a - там в природі не має північного моста, там стоїть інтеловський хаб, який просто так від балди не виходить з ладу, можу припустити що десь є коротке по якомусь із живлень тому і вимикається - в захист уходить, точніше потрібно робити діагностику

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

всім дякую за відповіді. виявилось - накрився біос. перепаяли - все працює

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 година тому, lonli сказано:

всім дякую за відповіді. виявилось - накрився біос. перепаяли - все працює

тоді вже напишить конкретніше, де правильно поставили діагноз, час виконання роботи, вартість? PS зараз дуже важко знайти хороших майстрів 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

поремонтували в РЕМ-сервіс (Київський майдан), вартість - 600 грн. Перепаювали гніздо біоса і замінювали саму таблетку. Зранку заніс - ввечері вже забрав ноут. Рекомендую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не рекомендував би рекомендувати їх.Заміна гнізда батарейки разом з батарейкою 600грн то якось не тойво.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

9 минут назад, iiron сказал:

Не рекомендував би рекомендувати їх.Заміна гнізда батарейки разом з батарейкою 600грн то якось не тойво.

а яка адекватна ціна для цього і чи можете когось порадити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1 час назад, lonli сказал:

а яка адекватна ціна для цього і чи можете когось порадити?

Батарейка вартує копійки, її взагалі у вартість можна не включати.Що може трапитись з гніздом батарейки, як воно може вийти з ладу взагалі не уявляю.Кого порадити не знаю.Тут на борді пару раз радили ПК Доктор, а я мав негативний досвід від співпраці з ними.Заніс ноута котрий перестав давати зображення.Вердикт кантори - вийшов з ладу відеочіп від того що ноут був забитий пилюкою.А я його перед здачею дуже гарно почистив.Ремонтував сам.Протерся дросель розміром з блоху.Це виявилась класична поломка цієї моделі ноута із-за коструктивних особливостей.Хоча не факт що там всі такі майстри,  може просто попав на такого баригу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 годин тому, iiron сказано:

Заміна гнізда батарейки разом з батарейкою 600грн

до чого тут гніздо батарейки, якщо ТС написав

3 годин тому, lonli сказано:

Перепаювали гніздо біоса і замінювали саму таблетку.

Мож там міняли роз'єм де сидить біос, міняли/прошивали саму мікросхему + поставили нова батарейку.

Тепер дивимось як рахують "фірми":

1. Розібрати-зібрати ноут (а інакше як перепаяти?) - 150-250грн.

2. Перепаяти роз''єм біос - 150-200грн.

3. Батарейка - 50 грн.

Вилка - 350-550 грн., в залежності від моделі ноута, так що, приблизно як сказав ТС.

У приватних майстрів, інше ціноутворення, грн. до 300 візьмуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

40 минут назад, Bliksss сказал:

Мож там міняли роз'єм де сидить біос, міняли/прошивали саму мікросхему 

Ладно, хай роз'єм де сидить біос(доречі велика рідкість у ноутах, то більше до ящиків).Що зним може трапитись?Біос мені колись шили за 90грн.Два роки тому.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

6 хвилин тому, iiron сказано:

Біос мені колись шили за 90грн.

Ну то я тебе вітаю, а тепер подивимось що написано на сайті "фірми", пардон - авторизованого сервісного центру, отже

Цитувати

Перепрошивка BIOS (з повною розборкою ноутбука та випайкою мікросхеми BIOS)

Тобто, вони щей акцентують на цьому увагу, типу - будемо повністю розбирати-збирати ноут, а це додаткові витрати, до того ж, надбавка за "авторизований сервіс" ;) 

Ще навіть дешево, я б сказав :ahuet:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@iiron @Bliksss @AnimaNoir @Sashapetrash @lord

Куди можна в Луцьку занести з таким прогаром ноут:

image.thumb.png.f2c72f1e7ab34bf6add38fa5abf7e35d.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

@case_l запитай в тих хто займається безпосередньо ремонтом, наприклад в @Sashapetrash, якщо він має час...

В "авторизований сервіс" я б ніс в крайньому випадку, або якщо ноут на гарантії, або, якщо плачу за ремонт не я ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...