Перейти до змісту

Вінда не бачить МФУ Canon MF 4410

SergLutsk

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Власне є така проблема, комп з Microsoft Windows 10 Enterprise 2016 LTSB версія 1607  не хоче бачити МФУ Canon MF 4410.

Драйвера на МФУ де не шукав - кругом одні і ті ж, ще 2015 року (версія 20.31), бо мфушка стара, то вже певно ніхто їх і не оновлював.

- юсб гніздо компа точно робоче, пробував різні, лише задні на материнці, і перевірені іншими девайсами;

- кабелф маю два різних, пробував обома, один короткий - 1м, інший довший але з феритовим фільтром (це уточняю тому що деякі поради в інеті стосувались саме претензій до типу кабеля)

Незалежно від того, встановлені вже дрова чи ні, коли втикаю кабель в юсб гніздо - нічого не відбувається, тобто вінда ніяк не реагує що було підключено якесь обладнання, і відповідно друк також неможливий.

Варто уточнити, що після запуску і встановлення драйверів відповідного значка МФУ навіть не з"являється в меню "Устройства и принтери".

Встановлення і перевстановлення пробував звичайно в різному порядку, і до підключення мфу, і після, і з одночасно включеним. Не знаю що ще уточнити. В інеті звичайно рився і немало, але толкової дієвої поради так і не знайшов.

Можливо хтось із знавців підкаже що ще можна зробити ? Або певно може й продаватиму даний мфу, бо потреба в ньому власне вже відпала.

Опубліковано

попробуй мфу на іншому компі бажано під сімкою. Може бути згоріла плата форматера, тоді він компом не буде бачитися.

Опубліковано
3 годин тому, n_a_p сказано:

згоріла плата форматера

А якщо так, то орієнтовно наскільки дорогий це ремонт і наскільки знизить ціну для продажу якщо не ремонтувати ?

Опубліковано
5 годин тому, n_a_p сказано:

попробуй мфу на іншому компі

100%

Візьми якогось ноута, припри до БФП і підтикни.  Якщо теж реакції ніякої - проблема в БФП (ну, кабелі ж ми виключаємо, бо ти їх декілька перепробував, так же? Чи в кабелях все ж не впевнений?)

І якщо справа в БФП, то лише заміна плати (ніхто бавитись з перепайкою мікросхем не буде). Скільки коштує плата? - спробуй запитати , напр., тут

До речі, а ти в гніздо ЮСБ в БФП заглядав? Там все нормально? Ніякого сміття, нічим не забите, контакти не загнуті, не виламані...?

Опубліковано

Та ні, в кабелях гадаю впевнений. Та й яка ймовірність що 2 різних кабеля, один з яких новий, виявляться неробочими ? Думаю 0,01%

В гніздо БФП не заглядав, але звідки там взятись сміттю, це ж не телефон, що в кармані носиться (принтер чемно стоїть в чистому місці, не на підлозі), і штекер там такий, що зламати ще треба примудритись.

Він в мене колись працював і на він 7, і на він 8, але завжди були проблеми з підключенням. Тобто завжди визначався не з першого разу, завжди доводилось потанцювати з бубном над ним, але врешті-решт, після годинки гарних танців - я його таки підключав. Просто друк останнім часом рідко потрібен дома, буває 1 раз в 2 тижні, а то й раз в місяць. Тому я не надто переймався знайти задачею знайти в чому проблема. За останній час вже і 2 компи дома змінились, і вінда теж не раз мінялась, і от виникла потреба в друці - і на цей раз танці з бубном не допомогли .... :D  Думав може хто підкаже особливий танець, якого я ще не знаю ^_^

Опубліковано
12 хвилин тому, SergLutsk сказано:

і штекер там такий, що зламати ще треба примудритись.

Ооооо! ЧогО я тільки не бачив на своїй практиці! :) З штекерами - то постійно! Куди їх тільки не пхали! І ЯК тільки не пхали!

Навіть планку пам'яті бачив втикнуту на180%, хоч там і є (був) "ключ", котрий не давав впихнути її неправильно :) 

І я в курсі, який там штекер, тому й питаю, бо його не раз впихали неправильно... Да, примудрялись. Бо здуру можна і ...

Та драйвера і вінда там не до чого, бо ти ж кажеш, що комп взагалі не реагує. А мав би "бомкнути", незалежно від наявності драйвера. Для переконання відкрий "Диспечер пристрої", розгорни ЮСБ-порти і потикай кабельок, чи там щось не міняється.

Спойлер

image.thumb.png.dd25e89d64475dc73a279d68bca2dbb2.png

12 хвилин тому, SergLutsk сказано:

але завжди були проблеми з підключенням. Тобто завжди визначався не з першого разу, завжди доводилось потанцювати з бубном над ним, але врешті-решт, після годинки гарних танців - я його таки підключав

"танці з бубном" включали в себе неодноразове перетикання кабелька, часом? Можливо там просто порт в принтері "вихитався", і його пропаяти потрібно? Якщо розібрати, це можна побачити очима

Опубліковано

В диспетчері пристроїв дивився - теж ніякої реакції не було при підключенні. Мені ото "бомк" потрібен був як повітря, бо без нього раніше і танці з бубном ні до чого не приводили.

Так, танці з бубном найчастіше вирішувались енним перевтиканням кабеля, але суть в тому - що перевтикання часом допомагало зі сторони компа, а часом - зі сторони БФП. Тому тут теж не проглядається закономірність. Наприклад на компі малого частіше допомагало перевтикання зі сторони БФП, а на моєму компі навпаки - краще лікувалось перевтиканням юсб.... тому хз що думати...

Опубліковано

Тоді при встановленні потрібна була ціла черга потрібних "успіхів" :)   По-перше, після встановлення драйверів в переліку "Устройства и принтери" мав з"явитись значок МФУ саме реального його вигляду, а не стандартний принтер вінди (а це теж відбувалось з тими самими драйверами далеко не завжди і не з першого разу). По-друге, під час цього вдалого встановлення один із видів портів (з"єднань) у переліку перейменувався зі стандартного COM1 в трішки специфічний (назву зараз точно не згадаю). І от коли ці дві умови відбулись, тоді з певного енного перевтикання кабеля нарешті відбувався конект вінди з БФП, ура ! :D

Тобто танці з бубном включали 3 успішних умови: 1) вдале встановлення дров при якому з"являється реальний значок БФП; 2) один з портів COM1 має правильно перейменуватись; 3) при підключенні кабеля вінда "бомкне" і тоді можна друкувати

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...