Перейти до змісту

Допоможіть вирішити питання по плановому обслуговуванні авто в підприємця і понесені збитки

steelk

Рекомендовані повідомлення

PS/Думаю багато хто з Вас міг обслуговуватись і знає хто це, сам обслуговувавсь в нього близько 5 років і був на 95% впевненим в ньому як в майстрі і як в людині взагальному, але....

18.04.2019 я звернувся до підприємця Віктора в м.Ківерці, який надає послуги з обслуговування автомобілів їх ремонту, та встановлення ГБО. залишив йому авто для заміни ГРМ (комплект ГРМ оригінал), помпа води, термостат, антифриз, гальмівні колодки, шарова опора.

Після заміни грм і інших запчастин було зустрівшись через день біля мого авто Віктор сказав  цитую: "а, що ти казав, що при обриві грм в твоєму моторі гне клапана, нічого подібного, я крутив колінвал як міняв ремінь і нічого..." я був шокований, так як це в мене 2 такий автомобіль з к4м двигуном і я знаю, що це найгірше для нього. Завывши, було виявлено, що двигун працює з збільшеною вібрацією і нехарактерним шумом, але він запевив, що шум дає нова помпа, а вібрація, то мені здається. Від'їхавши кілька метрів при  збільшенні обертів двигуна при переході на підвищену передачу двигун  втрачав тягу і шум збільшувавсь. Відразу повернувсь до Віктора і повідомив йому, що  автомобіль працює не нормально і потрібно виявити і усунути проблеми після заміни ГРМ, але в цьому було відмовлено, Хоча я аргументував, що так їздити не можна...Віктор cказав: " там все добре притреться, приїдеш після Великодня, гляну, якщо хочеш, зараз всеодно розбирати не буду". Від'їхавши  близько 50км їхавши по трасі авто заглохло і зупинившись я помітив, що з нього витікає масло. Позвонив до Віктора він сказав: "привозь, подивлюсь",  але залишивши авто і через  3-4 дні побачивши, що Віктор не розбирав і не шукав причину  поломки, довелось  самому з другом і під консультації Віктора розібрати двигун.

Було виявлено, що ремінь ГРМ цілий, але має вигляд як мій попередній, що пройшов понад 100тис км, на ньому вже майже відсутнє заводське маркування і чітко видно сліди обвідного роліка, пізніше виявивши, що він вніс конструктивні індивідуальні особливості у вигляді гайки (замість втулки) і шайби (Віктор це підтвердив), якою вірогідно притис ролик і він не крутивсь, крім того встановлений з зміщенням відносно ременю, (це пояснює нехарактерний шум- гул після заміни), Крім того в 3 циліндрі виявлено відірваний клапан, та розбитий поршень, частини якого в свою чергу розбили піддон, та пошкодили головку, та  блок циліндрів. Уточнивши після цього доцільність і вартість лише роботи (100$), мною було прийнято рішення шукати інший двигун, Вартість роботи заміни двигуна не обговорювалась. 

25. 04 був доставлений інший двигун. 04.05 Віктор відзвонивсь, що все готово і можна заберати авто. Прибувши до нього близько 18 години та розмовляючи з ним, що я зхочу пересвідчитись, що заміна двигуна відбулась якісно і хочу перевірити попередній двигун на сертифікованому сервісі Renault на предмет причини поломки, і в разі його невинуватості оплатити надані послуги в повному обсязі, а в разі його неправильної заміни грм, що призвело до поломки двигуна подати на нього в суд. Після чого забравши ключ від мого автомобіля та закривши його, повідомив, що поки я не заплачу 100$, то авто та деталі залишаться в нього, а в якості компенсації він зніме з нього, що він вважає запотрібним, наприклад комплект ГБО, АКБ...

Я викликавши поліцію надав покази, при тому, що Віктор їх двічі змінював, в першому поясненні Группі реагування патрульної поліції він вказав, що не збирається віддавати мені моє майно, поки я не оплачу, а слідчому, що він не заволодів моїм авто (перед тим відімкнувши цз, авто постійно знаходилось на вулиці, на території), а залишки двигуна в його СТО це не мої. Після відібрання пояснень поліцейськими (21година) закрив Гараж і поїхав додому.

VID_20190419_195610.divx

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда... Оце майстри.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 05.05.2019 at 05:30, steelk сказано:

Крім того в 3 циліндрі виявлено відірваний клапан

чому клапан вирвало?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бо по ньому бив поршень, доки не викривило шатун

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...