Перейти до змісту

Допоможіть вирішити питання по плановому обслуговуванні авто в підприємця і понесені збитки


steelk

Рекомендовані повідомлення

                     PS/Думаю багато хто з Вас міг обслуговуватись і знає хто це, сам обслуговувавсь в нього близько 5 років і був на 95% впевненим в ньому як в майстрі і як в людині взагальному, але....

         18.04.2019 я звернувся до підприємця Віктора в м.Ківерці, який надає послуги з обслуговування автомобілів їх ремонту, та встановлення ГБО. залишив йому авто для заміни ГРМ (комплект ГРМ оригінал), помпа води, термостат, антифриз, гальмівні колодки, шарова опора.

         Після заміни грм і інших запчастин було зустрівшись через день біля мого авто Віктор сказав  цитую: "а, що ти казав, що при обриві грм в твоєму моторі гне клапана, нічого подібного, я крутив колінвал як міняв ремінь і нічого..." я був шокований, так як це в мене 2 такий автомобіль з к4м двигуном і я знаю, що це найгірше для нього. Завывши, було виявлено, що двигун працює з збільшеною вібрацією і нехарактерним шумом, але він запевив, що шум дає нова помпа, а вібрація, то мені здається. Від'їхавши кілька метрів при  збільшенні обертів двигуна при переході на підвищену передачу двигун  втрачав тягу і шум збільшувавсь. Відразу повернувсь до Віктора і повідомив йому, що  автомобіль працює не нормально і потрібно виявити і усунути проблеми після заміни ГРМ, але в цьому було відмовлено, Хоча я аргументував, що так їздити не можна...Віктор cказав: " там все добре притреться, приїдеш після Великодня, гляну, якщо хочеш, зараз всеодно розбирати не буду". Від'їхавши  близько 50км їхавши по трасі авто заглохло і зупинившись я помітив, що з нього витікає масло. Позвонив до Віктора він сказав: "привозь, подивлюсь",  але залишивши авто і через  3-4 дні побачивши, що Віктор не розбирав і не шукав причину  поломки, довелось  самому з другом і під консультації Віктора розібрати двигун.

        Було виявлено, що ремінь ГРМ цілий, але має вигляд як мій попередній, що пройшов понад 100тис км, на ньому вже майже відсутнє заводське маркування і чітко видно сліди обвідного роліка, пізніше виявивши, що він вніс конструктивні індивідуальні особливості у вигляді гайки (замість втулки) і шайби (Віктор це підтвердив), якою вірогідно притис ролик і він не крутивсь, крім того встановлений з зміщенням відносно ременю, (це пояснює нехарактерний шум- гул після заміни), Крім того в 3 циліндрі виявлено відірваний клапан, та розбитий поршень, частини якого в свою чергу розбили піддон, та пошкодили головку, та  блок циліндрів. Уточнивши після цього доцільність і вартість лише роботи (100$), мною було прийнято рішення шукати інший двигун, Вартість роботи заміни двигуна не обговорювалась. 

   25. 04 був доставлений інший двигун. 04.05 Віктор відзвонивсь, що все готово і можна заберати авто. Прибувши до нього близько 18 години та розмовляючи з ним, що я зхочу пересвідчитись, що заміна двигуна відбулась якісно і хочу перевірити попередній двигун на сертифікованому сервісі Renault на предмет причини поломки, і в разі його невинуватості оплатити надані послуги в повному обсязі, а в разі його неправильної заміни грм, що призвело до поломки двигуна подати на нього в суд. Після чого забравши ключ від мого автомобіля та закривши його, повідомив, що поки я не заплачу 100$, то авто та деталі залишаться в нього, а в якості компенсації він зніме з нього, що він вважає запотрібним, наприклад комплект ГБО, АКБ...

  Я викликавши поліцію надав покази, при тому, що Віктор їх двічі змінював, в першому поясненні Группі реагування патрульної поліції він вказав, що не збирається віддавати мені моє майно, поки я не оплачу, а слідчому, що він не заволодів моїм авто (перед тим відімкнувши цз, авто постійно знаходилось на вулиці, на території), а залишки двигуна в його СТО це не мої. Після відібрання пояснень поліцейськими (21година) закрив Гараж і поїхав додому.

VID_20190419_195610.divx

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

On 05.05.2019 at 05:30, steelk сказано:

Крім того в 3 циліндрі виявлено відірваний клапан

чому клапан вирвало?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...