Перейти до змісту

НАКАЗИ


prg

Рекомендовані повідомлення

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Н А К А З

06.05.2008 N 99

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

16 травня 2008 р.

за N 419/15110

Про проведення полювання на диких

парнокопитих та хутрових тварин

у мисливський сезон 2008/2009 року

Відповідно до Закону України "Про мисливське господарство та полювання" ( 1478-14 ) і Положення про Державний комітет лісового господарства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року N 883 ( 883-2007-п ),

Н А К А З У Ю:

1. Установити такі строки полювання:

1.1. Індивідуального полювання: на самця козулі - з 1 липня до 31 жовтня 2008 року включно; на самців і самок кабана, лані, оленів європейського і плямистого, лося, муфлона, самок козулі та на молодняк зазначених видів - з 1 вересня до 28 грудня 2008 року включно.

1.2. Колективного та облавного - на диких парнокопитих тварин - з 25 жовтня до 28 грудня 2008 року включно.

1.3. На бабака - з 1 червня до 30 вересня 2008 року включно.

1.4. На зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку, куниць лісову та кам'яну, тхора лісового, ондатру, бобра - з 8 листопада 2008 року до 25 січня 2009 року включно.

2. Установити, що:

2.1. Днями полювання є: на парнокопитих індивідуального - усі дні тижня, а колективного та облавного - субота й неділя; на зайця-русака, лисицю, куниць лісову та кам'яну, тхора лісового, ондатру, бобра, бабака - субота й неділя.

2.2. Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем - один заєць. Норма відстрілу єнотоподібного собаки та лисиці не лімітована.

2.3. Полювання на мисливських тварин проводити за наявності в користувачів угідь матеріалів діючого мисливського упорядкування.

2.4. Полювання на зайця-русака, єнотоподібного собаку, вовка та лисицю проводити за відстрільними картками, що видаються користувачами мисливських угідь, у межах установленої пропускної спроможності угідь.

2.5. Полювання на диких парнокопитих тварин, куниць лісову та кам'яну, тхора лісового, бобра, бабака, ондатру проводити за ліцензіями згідно із затвердженими Міністерством охорони навколишнього природного середовища України лімітами добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитих та хутрових звірів у сезон полювання 2008/2009 року та Положенням про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань, затвердженим наказом Держкомлісгоспу від 2 квітня 2007 року N 129 ( z0389-07 ) і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 18 квітня 2007 року за N 389/13656.

2.6. Колективне та облавне полювання на парнокопитих тварин дозволяється в складі не більше 20 (двадцяти) мисливців, уключаючи нагоничів, і не більше двох разів в одному мисливському угідді (квартал, поле та ін.) протягом сезону.

2.7. Добування вовка, лисиці та єнотоподібного собаки дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин. Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях здійснюється мисливцями з дозволу Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з лісового та мисливського господарства, обласних управлінь лісового та мисливського господарства, державного підприємства "Севастопольське досвідне лісомисливське господарство", а в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду - з дозволу Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державних управлінь охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі за письмовою заявкою користувача мисливських угідь.

2.8. Умови організації та здійснення полювання для іноземних мисливців, дні полювання, норми добування тварин, розмір плати за надані послуги й добуту продукцію визначаються відповідними договорами, що укладаються між іноземцями або юридичними особами, які організовують для них полювання, та користувачами мисливських угідь відповідно до Правил організації полювання та надання послуг іноземним мисливцям, затверджених наказом Держкомлісгоспу від 9 вересня 1999 року N 83 ( z0714-99 ) і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 19 жовтня 1999 року за N 714/4007 (зі змінами та доповненнями).

2.9. Відстріл мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до Інструкції з проведення вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи, затвердженої наказом Держкомлісгоспу від 9 жовтня 2001 року N 94 ( z0900-01 ) і зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24 жовтня 2001 року за N 900/6091. Тварин, добутих у порядку проведення селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу для проведення ветеринарно-санітарної експертизи, зараховувати до ліміту їх добування у сезоні полювання 2008/2009 року.

2.10. Відлов з метою переселення в угіддя інших користувачів у рахунок ліміту добування 2008/2009 року дозволяється проводити в усі дні тижня: бабака - з 1 червня до 1 серпня 2008 року, парнокопитих тварин - з 1 вересня 2008 року до 1 березня 2009 року. На кожну відловлену тварину до початку її вивезення обов'язково закривається ліцензія.

3. Республіканському комітету Автономної Республіки Крим з лісового та мисливського господарства, обласним управлінням лісового та мисливського господарства, державному підприємству "Севастопольське досвідне лісомисливське господарство" за узгодженням з Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державними управліннями охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі та з урахуванням епізоотичної ситуації в регіоні:

3.1. Установити відповідно для Автономної Республіки Крим, областей, міста Севастополя конкретні дати відкриття та закриття полювання на той чи інший вид мисливських тварин, дні полювання, норми добування тварин у межах, визначених цим наказом.

3.2. Видати користувачам ліцензії відповідно до затверджених у встановленому порядку лімітів добування диких парнокопитих та хутрових звірів.

3.3. Своєчасно довести до відома всіх користувачів мисливських угідь та зацікавлених державних органів Автономної Республіки Крим, областей, міста Севастополя встановлені терміни та порядок здійснення полювання на диких тварин у мисливський сезон 2008/2009 року.

3.4. Провести з користувачами мисливських угідь регіону наради з питань відкриття та проведення полювань, дотримання техніки безпеки на полюванні відповідно до Положення про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань, затвердженого наказом Держкомлісгоспу від 2 квітня 2007 року N 129 ( z0389-07 ), зареєстрованого в Мін'юсті України 18 квітня 2007 року за N 389/13656.

3.5. У співпраці з Державною екологічною інспекцією, Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державними управліннями охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі та органами внутрішніх справ забезпечити контроль за дотриманням користувачами затверджених лімітів та норм добування мисливських тварин, охороною державного мисливського фонду від браконьєрів, суворе дотримання мисливцями правил полювання, техніки безпеки та ветеринарно-санітарних вимог.

4. Користувачам мисливських угідь:

4.1. Установити місця та порядок проведення полювань, конкретні дати відкриття та закриття полювання на той чи інший вид мисливських тварин, дні полювання, норми добування тварин у межах, визначених наказом регіонального органу лісового та мисливського господарства.

4.2. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу та інших небезпечних хвороб, проведення ветеринарно-санітарної експертизи добутих тварин. Сезон полювання починати з підтвердження відповідними органами ветеринарної медицини згідно із Законом України "Про ветеринарну медицину" ( 2498-12 ).

4.3. Забезпечити дотримання порядку обліку, видачі й повернення ліцензій, відстрільних карток, організації та здійснення полювання. Видавати мисливцям ліцензії та відстрільні картки із зазначенням у них терміну та місця здійснення полювання.

4.4. Перед початком полювання забезпечити реєстрацію мисливців і проведення інструктажів мисливцям з питань техніки безпеки при поводженні зі зброєю та здійсненні полювань. Допускати до полювання лише тих мисливців, які мають документи на право полювання, передбачені статтею 14 Закону України "Про мисливське господарство та полювання" ( 1478-14 ).

4.5. Забезпечити належну охорону державного мисливського фонду, суворе дотримання мисливцями правил полювання й техніки безпеки.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на начальника Управління мисливського господарства Шадуру М.В. Перший заступник Голови Ю.М.Марчук

2. Республіканському комітету з лісового та мисливського господарства Автономної Республіки Крим, начальникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства, державному підприємству "Севастопольське досвідне лісомисливське господарство" довести цей наказ до відома підвідомчих підприємств, установ, організацій, громадських мисливських організацій, інших користувачів мисливських угідь.

3. Управлінню мисливського господарства (Шадура М.В.) у встановленому порядку подати наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Лозицького В.Г.

ПОГОДЖЕНО: Міністерство охорони навколишнього природного середовища України Заступник Міністра М.Мовчан Міністерство внутрішніх справ України Міністр Ю.Луценко Інститут зоології НАН України Директор І.Акімов Державний комітет ветеринарної медицини України Голова Г.Іванов

Так що черз 21 день можем зібратись, пополювати ітд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на качку наказ в когось є? Колегі дуже просять. В інеті тільки за минулий рік знайшов

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну чого ж через 21 день?! На бабака вже можна полювати - з 1 червня згідно вище надрукованого наказу. :boks:

Тільки підкажіть хто-ніть, де тих бабаків шукати? :(:) :)

ЗІЖ а чого це про пернатих ні слова? є якась інфа ще?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну чого ж через 21 день?! На бабака вже можна полювати - з 1 червня згідно вище надрукованого наказу. :boks:

Тільки підкажіть хто-ніть, де тих бабаків шукати? :(:) :)

Вони водяться в степах. Шукай на південій Україні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На качку зазвичай наказ виходить в липні, бо відкриття сезону в серпні

Але наші "дорогі" депутати можуть ще сюрприз перед літніми канікулами зробити - заборонити полювання до 2012року

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це навряд, не заборонять. Бо інакше втратять купу бабла з податків на відстрілочні картки. ІМХО.

та й з якого дива забороняти, хіба качок не стало в Україні?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

трохи мало качви. розведенням же УТМР не займається....

Сергій ти неправ цього року качки, зайця багато ти не по лісам на лісапеді ізди а на озера час від часу заїджай ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 тижня потому...

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Н А К А З

18 червня 2008 року м. Київ № 138

Зареєстровано в Міністерстві

юстиції України

4 липня 2008 р.

за N 586/15277

Про проведення полювання на пернату дичину в мисливський сезон 2008/2009 року

Відповідно до Закону України ”Про мисливське господарство та полювання”

Н А К А З У Ю :

1. Установити такі строки полювання:

1.1. На качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохаля), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепа, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба-синяка) – з 18-ї години 9 серпня до 28 грудня 2008 року включно.

1.2. На гусок: сіру, білолобу велику, гуменника – з 18-ї години 9 серпня 2008 року до 25 січня 2009 року включно.

1.3. На перепілку – з 18-ї години 9 серпня до 27 жовтня 2008 року включно.

1.4. На куріпку сіру та фазана – з 4 жовтня до 28 грудня 2008 року включно.

2. Установити, що:

2.1. Полювання проводиться за наявності в користувачів угідь матеріалів діючого мисливського упорядкування.

2.2. Днями полювання є субота, неділя й середа.

2.3. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати:

гусей– 3;

качок– 5;

лисок– 7;

куликів– 10;

голубів – 15;

перепілок – 15;

куріпок сірих –3;

фазанів – 3.

2.4. Норму добування одним мисливцем за день полювання пернатої дичини, вирощеної на фермах і випущеної в мисливські угіддя ”під постріл”, установлює користувач мисливських угідь.

2.5. Відстрільні картки на добування пернатої дичини видаються мисливцям безпосередньо користувачами мисливських угідь відповідно до пропускної спроможності цих угідь.

2.6. У місцях зимівлі диких гусей на Азово-Чорноморському узбережжі полювання на них дозволяється тільки на суходільних ділянках і внутрішніх водних об’єктах із засідки у світлу частину доби.

2.7. Умови організації та здійснення полювання для іноземних мисливців, дні полювання, норми добування тварин, розмір плати за надані послуги й добуту продукцію визначаються відповідними договорами, що укладаються між іноземцями або юридичними особами, які організовують для них полювання, та користувачами мисливських угідь на підставі цього наказу та Правил організації полювання та надання послуг іноземним мисливцям, затверджених наказом Держкомлісгоспу від 9 вересня 1999 року № 83, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 19 жовтня 1999 року за № 714/4007 (зі змінами та доповненнями).

2.8. Відстріл диких птахів для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до Інструкції з проведення вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи, затвердженої наказом Держкомлісгоспу від 9 жовтня 2001 року № 94, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24 жовтня 2001 року за № 900/6091.

3. Республіканському комітету Автономної Республіки Крим з лісового та мисливського господарства, обласним управлінням лісового та мисливського господарства, державному підприємству ”Севастопольське досвідне лісомисливське господарство”:

3.1. За узгодженням з Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим охорони навколишнього природного середовища, державними управліннями охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі та з урахуванням епізоотичної ситуації в регіоні:

установити відповідно для Автономної Республіки Крим, областей, міста Севастополя конкретні дати відкриття та закриття полювання, дні полювання, норми добування пернатої дичини в межах, визначених цим наказом;

за поданням користувачів мисливських угідь визначити порядок та місця проведення полювання на пернату дичину в сезоні 2008/2009 року з урахуванням місцевих умов та вимог Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення головним чином як середовища існування водоплавних птахів (ратифікована Законом України від 29.10.96 № 437);

закривати полювання на окремий вид або всі види пернатої дичини в мисливських угіддях окремого користувача, району та регіону при виникненні або загрозі поширення особливо небезпечних хвороб, у тому числі спільних для тварин і людей.

3.2. Своєчасно довести до відома всіх користувачів мисливських угідь та зацікавлених державних органів Автономної Республіки Крим, областей, міста Севастополя встановлені терміни та порядок здійснення полювання на пернату дичину в мисливський сезон 2008/2009 року.

3.3. Провести з користувачами мисливських угідь регіону наради з питань відкриття та проведення полювань, дотримання техніки безпеки на полюванні відповідно до Положення про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань, затвердженого наказом Держкомлісгоспу від 2 квітня 2007 року № 129, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 квітня 2007 року за № 389/13656.

3.4. У співпраці з Державною екологічною інспекцією, Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим охорони навколишнього природного середовища, державними управліннями охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі, Державною екологічною інспекцією в Автономній Республіці Крим, Державною екологічною інспекцією Азовського моря, Державною Азово- Чорноморською екологічною інспекцією, Державною екологічною інспекцією з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря, державними екологічними інспекціями в областях та місті Севастополі, головним управлінням Міністерства внутрішніх справ в Автономній Республіці Крим, місті Севастополі, місті Києві та Київській області, обласними управліннями Міністерства внутрішніх справ в областях забезпечити контроль за дотриманням користувачами мисливських угідь вимог законодавства при видачі відстрільних карток, охороною державного мисливського фонду від браконьєрів, дотримання мисливцями правил полювання, норм добування пернатої дичини, техніки безпеки та ветеринарно-санітарних вимог.

4. Користувачам мисливських угідь:

4.1. Установити місця та порядок проведення полювань, конкретні дати відкриття та закриття полювання на той чи інший вид пернатої дичини, дні полювання, норми добування пернатої дичини у межах, визначених наказом Республіканського комітету Автономної Республіки Крим з лісового та мисливського господарства, обласного управління лісового та мисливського господарства, державного підприємства ”Севастопольське досвідне лісомисливське господарство”:

4.2. Визначити пропускну спроможність мисливських угідь, узгодити її з Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з лісового та мисливського господарства, обласними управліннями лісового та мисливського господарства, державним підприємством ”Севастопольське досвідне лісомисливське господарство”, Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим охорони навколишнього природного середовища, державними управліннями охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі.

4.3. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо небезпечних хвороб. Сезон полювання починати з підтвердження відповідними державними органами ветеринарної медицини згідно із Законом України ”Про ветеринарну медицину”.

4.4. Забезпечити дотримання порядку обліку й видачі відстрільних карток, обліку добутої дичини, організації та здійснення полювання. Видавати мисливцям відстрільні картки із зазначенням у них конкретної дати та місця здійснення полювання.

4.5. З метою зменшення втрат дичини видавати відстрільні картки на добування пернатої дичини в першу чергу мисливцям, які мають собак мисливських порід.

4.6. Перед початком полювання забезпечити реєстрацію мисливців і проведення їм інструктажів з питань техніки безпеки при поводженні зі зброєю та здійсненні полювань.

4.7. Допускати до полювання мисливців за наявності в них документів на право полювання, передбачених статтею 14 Закону України ”Про мисливське господарство та полювання”.

4.8. Забезпечити належну охорону державного мисливського фонду, суворе дотримання мисливцями правил полювання й техніки безпеки.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Бородаєва І.В.

Перший заступник Голови Ю.М.Марчук

ПОГОДЖЕНО

Міністерство охорони навколишнього

природного середовища України

Заступник Міністра М.М.Мовчан

Міністерство охорони

здоров’я України

В.о. першого заступника Міністра,

головного держсанлікаря України А.М.Пономаренко

Міністерство внутрішніх

справ України

Заступник Міністра О.І.Савченко

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хе-хе-хе... :angry2:

Ти не хекай :).

А здавай на мисливця та бум разом на відпочинок їздити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 8 місяців потому...

Власне самого наказу поки ще немає, але прочитав таку невеселу (для мисливців) інформацію...

Цитата

"Бачив проект наказу на відкриття полювання. У цьому році його планують видати на все відразу - і на копитних, і на пернатих, і на хутрових.

Із неприємного: полювати на всю дичину віднині можна тільки по разовим відстілочним, сезонок не буде взагалі. По перу планують відкривати аж з третьої суботи серпня з тієї ж таки 18 години."

Взято тут.

Надіюсь, що ТАК не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

Н А К А З

17.04. 2009 року м. Київ № 102

Про проведення полювання

у мисливський сезон 2009/2010 року

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

23 квітня 2009 року за № 367/16383

Відповідно до Закону України “Про мисливське господарство та полювання” і Положення про Державний комітет лісового господарства України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 883,

Н А К А З У Ю :

1. Установити такі строки полювання:

1.1. На качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків морського, малого, великодзьобого, галстучника), голубів (крім голуба-синяка) – з 18-ї години 15 серпня до 27 грудня 2009 року включно.

1.2. На гусок: сіру, білолобу велику, гуменника – з 18-ї години 15 серпня 2009 року до 31 січня 2010 року включно.

1.3. На перепілку – з 18-ї години 15 серпня до 31 жовтня 2009 року включно.

1.4. На куріпку сіру та фазана – з 3 жовтня до 27 грудня 2009 року включно.

1.5. На пернату дичину, вирощену на фермах і випущену в мисливські угіддя “під постріл” – з 1 серпня до 27 грудня 2009 року.

1.6. Індивідуального полювання на копитних тварин:

на самця козулі (з урахуванням селекційного відбору)– з 1 травня до 27 грудня 2009 року включно;

на самця кабана – з 1 серпня 2009 року до 31 січня 2010 року включно;

на молодняк кабана – з 1 вересня 2009 року до 31 січня 2010 року включно;

на оленів благородного і плямистого, лося, лані, муфлона, на молодняк (до 2-х років) зазначених видів, а також на самок кабана та козулі – з 1 вересня до 27 грудня 2009 року включно.

1.7. Колективного та облавного полювання на диких парнокопитих тварин – з 24 жовтня до 27 грудня 2009 року включно.

1.8. На бабака – з 4 липня до 27 вересня 2009 року включно.

1.9. На зайця-русака, лисицю, єнотоповидного собаку, куниць лісову та кам’яну, тхора лісового, ондатру, білку, бобра – з 7 листопада 2009 року до 31 січня 2010 року включно.

2. Установити, що:

2.1. Днями полювання є:

на пернатих – субота, неділя та середа, а для мисливців з собаками лягавих порід і спанієлями (за винятком полювання на гусей) додатковий день полювання – четвер. На вальдшнепа для іноземних та вітчизняних мисливців в Автономній Республіці Крим, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях – усі дні тижня. На вирощену на фермах та випущену “під постріл” пернату дичину – усі дні тижня (за умови наявності спеціально відведених для цієї мети наказом користувача мисливських угідь ділянок);

на копитних при індивідуальному полюванні – усі дні тижня, а при колективному та облавному полюванні – субота та неділя;

на хутрових – субота й неділя.

2.2. Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем – один заєць. Норми відстрілу єнотовидного собаки та лисиці не лімітовано.

2.3. Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати:

гусей – 3; перепілок – 15;

качок – 5; куріпок сірих – 3;

лисок – 7; фазанів – 3;

куликів – 10; перната дичина, вирощена

голубів – 10; на фермах “під постріл”, – не лімітовано.

2.4. У місцях зимівлі диких гусей на Азово-Чорноморському узбережжі полювання на них дозволяється тільки на суходільних ділянках і внутрішніх водних об’єктах із засідки у світлу частину доби.

2.5. Полювання на зайця-русака, єнотовидного собаку, лисицю та пернату дичину проводити за відстрільними картками, що видаються користувачами мисливських угідь, у межах установленої пропускної спроможності угідь.

2.6. Полювання на диких парнокопитих тварин, білку, куниць лісову та кам’яну, тхора лісового, бобра, бабака, ондатру проводити за ліцензіями згідно із затвердженими Міністерством охорони навколишнього природного середовища України лімітами добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитих та хутрових звірів у сезон полювання 2009/2010 року та Положенням про порядок поводження із зброєю, видачі ліцензій на добування мисливських тварин та проведення полювань, затвердженого наказом Держкомлісгоспу від 02.04.2007 № 129, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.04.2007 за № 389/13656 (далі – Положення).

2.7. Колективне та облавне полювання на парнокопитих тварин дозволяється в складі не більше двадцяти мисливців, включаючи нагоничів, і не більше двох разів в одному мисливському угідді (квартал, поле і т.п.) протягом сезону.

2.8. Добування вовка, лисиці та єнотовидного собаки дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.

Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях здійснюється мисливцями з дозволу Республіканського комітету Автономної Республіки Крим лісового та мисливського господарства, обласних управлінь лісового та мисливського господарства, державного підприємства “Севастопольське досвідне лісомисливське господарство”, а в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – з дозволу Республіканського комітету Автономної Республіки Крим охорони навколишнього природного середовища, державних управлінь охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі за письмовою заявкою користувача мисливських угідь.

2.9. Умови організації та здійснення полювання іноземцями, розмір плати за надані послуги й добуту продукцію визначаються відповідними договорами, що укладаються між іноземцями або юридичними особами, які організовують для них полювання, та користувачами мисливських угідь.

2.10. Відстріл мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до Інструкції з проведення вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи, затвердженої наказом Держкомлісгоспу від 9 жовтня 2001 року № 94, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 24 жовтня 2001 року за № 900/6091. Тварин, добутих у порядку проведення селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу для проведення ветеринарно-санітарної експертизи, зараховувати до ліміту їх добування у сезоні полювання 2009/2010 року.

2.11. Відлов з метою переселення в угіддя інших користувачів у рахунок ліміту добування 2009/2010 року дозволяється проводити в усі дні тижня: бабака – з 1 червня до 1 серпня 2009 року, парнокопитих тварин – з 1 вересня 2009 року до 1 березня 2010 року. На кожну відловлену тварину до початку її вивезення обов’язково закривається ліцензія.

3. Республіканському комітету Автономної Республіки Крим лісового та мисливського господарства, обласним управлінням лісового та мисливського господарства, державному підприємству “Севастопольське досвідне лісомисливське господарство” за узгодженням з Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державними управліннями охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі та з урахуванням епізоотичної ситуації в регіоні:

3.1. Установити відповідно для Автономної Республіки Крим, областей, міста Севастополя конкретні дати відкриття та закриття полювання на той чи інший вид мисливських тварин, норми добування тварин, дні полювання, порядок та місця проведення полювання на пернату дичину (з урахуванням вимог Конвенції про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів) у межах, визначених цим наказом.

Закривати полювання на окремий вид або всі види диких тварин в мисливських угіддях окремого користувача, району та регіону при виникненні або загрозі поширення особливо небезпечних хвороб, у тому числі спільних для тварин і людей.

3.2. Видати користувачам ліцензії відповідно до затверджених у встановленому порядку лімітів добування диких парнокопитих та хутрових звірів.

3.3. Своєчасно довести до відома всіх користувачів мисливських угідь та зацікавлених державних органів Автономної Республіки Крим, областей, міста Севастополя встановлені терміни та порядок здійснення полювання на диких тварин у мисливський сезон 2009/2010 року.

3.4. Провести з користувачами мисливських угідь регіону наради з питань відкриття та проведення полювань, дотримання техніки безпеки на полюванні відповідно до Положення.

3.5. У співпраці з Державною екологічною інспекцією, Республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з охорони навколишнього природного середовища, державними управліннями охорони навколишнього природного середовища в областях, місті Севастополі, Державною екологічною інспекцією в Автономній Республіці Крим, Державною екологічною інспекцією Азовського моря, Державною Азово-Чорноморською екологічною інспекцією, Державною екологічною інспекцією з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря, державними екологічними інспекціями в областях, місті Севастополі, головними управліннями Міністерства внутрішніх справ в Автономній Республіці Крим, місті Севастополі, місті Києві та Київській області, обласними управліннями Міністерства внутрішніх справ забезпечити контроль за дотриманням користувачами мисливських угідь вимог законодавства при видачі ліцензій та відстрільних карток на добування мисливських тварин, охороною державного мисливського фонду від браконьєрів, дотримання мисливцями правил полювання, норм добування тварин та техніки безпеки.

4. Користувачам мисливських угідь:

4.1. Установити місця та порядок проведення полювань, конкретні дати відкриття та закриття полювання на той чи інший вид мисливських тварин, дні полювання, норми добування тварин у межах, визначених наказом територіального органу виконавчої влади в галузі ведення мисливського господарства.

4.2. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо сказу та інших небезпечних хвороб, проведення ветеринарно-санітарної експертизи добутих тварин. Сезон полювання починати з підтвердження відповідними органами ветеринарної медицини згідно із Законом України «Про ветеринарну медицину».

4.3. Визначити пропускну спроможність мисливських угідь, узгодити її з територіальними органами виконавчої влади в галузі ведення мисливського господарства та охорони навколишнього природного середовища України.

4.4. Забезпечити дотримання порядку обліку, видачі й повернення ліцензій, відстрільних карток, обліку добутої дичини, організації та здійснення полювання.

Видавати мисливцям ліцензії та відстрільні картки із зазначенням у них конкретної дати та місця здійснення полювання.

4.5. Перед початком полювання забезпечити реєстрацію мисливців і проведення інструктажів з питань техніки безпеки при поводженні із зброєю та здійсненні полювань.

Допускати до полювання лише тих мисливців, які мають документи на право полювання, передбачені статтею 14 Закону України “Про мисливське господарство та полювання”.

4.6. Забезпечити належну охорону державного мисливського фонду, суворе дотримання мисливцями правил полювання та техніки безпеки.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Бородаєва І.В.

6. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Перший заступник Голови Ю.М.Марчук

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 3 тижня потому...

Наказ Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 24.04.2009 р. № 199 "Про затвердження Лімітів добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитих та хутрових звірів у сезон полювання 2009/2010 років" Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 6 травня 2009 року за № 411/16427 8 травня 2009

УКРАЇНА

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО

СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ

Н А К А З

_________24.04.2009 р.________ м. Київ № ___199__________________

Про затвердження Лімітів добування

(відстрілу, відлову) диких парнокопитих

та хутрових звірів у сезон полювання

2009/2010 років

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України

06 травня 2009 року за № 411/16427

Відповідно до статті 13 Закону України "Про тваринний світ" та статті 16 Закону України "Про мисливське господарство та полювання", з метою раціонального використання мисливського фонду

Н А К А З У Ю:

1. Затвердити Ліміти добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитих та хутрових звірів у сезон полювання 2009/2010 років, що додаються.

2. Відділу охорони та збереження тваринного світу Департаменту біотичних ресурсів та екомережі (Домашлінець В.Г.):

у встановленому порядку подати наказ на державну реєстрацію до Мін’юсту;

у десятиденний термін після реєстрації в Мін’юсті довести його для керівництва в роботі та здійснення контролю Держкомлісгоспу, Державній екологічній інспекції, Державній службі заповідної справи, Республіканському комітету Автономної Республіки Крим охорони навколишнього природного середовища, державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в областях, м. Севастополі, Державним екологічним інспекціям в областях та м. Севастополі.

3. Держкомлісгоспу та його територіальним органам видавати ліцензії на добування диких тварин користувачам мисливських угідь, які мають рішення обласних рад про надання у користування мисливських угідь та матеріали діючого мисливського упорядкування.

4. Державній екологічній інспекції, Республіканському комітету Автономної Республіки Крим охорони навколишнього природного середовища, державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в областях та м. Севастополі, Державним екологічним інспекціям в областях та м. Севастополі затверджені Ліміти добування (відстрілу, відлову) диких парнокопитих та хутрових звірів у сезон полювання 2009/2010 років узяти до відома і забезпечити контроль за видачею користувачам мисливських угідь дозволів на добування цих тварин та дозволів на проведення селекційного відстрілу відповідно до затверджених лімітів.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра М. Мовчана.

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Міністр Г. Г. Філіпчук

ПОГОДЖЕНО:

Перший заступник Голови

Державного комітету лісового

господарства України Ю. М. Марчук

ЛІМІТИ!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Ну що браття мисливці, є довгоочікуваний документ по сезону 2010/2011рр.

post-229-1274909832,83_thumb.jpgpost-229-1274909844,88_thumb.jpgpost-229-1274909856,08_thumb.jpgpost-229-1274909869,18_thumb.jpg

Так як документ готовили місцеві, то минулорічний дибілізм нащастя в цей сезон непотрапивsmile.gif

відкриття 14/08/2010

закриття 30/01/2011

перната дичина з 14/08/2010 по 28/11/2010

заєць 07/11/2010 по 16/01/2011

норка, куниця, лисиця, єнотовидна собака з 07/11/2010 по 30/01/2011

З нового та приємного - відкриття 14/08 відразу як почне світати, а не з 18-00

З знезрозумілого - пункт 2.4 ".......... з обов`язковою реєстрацією мисливців......" , якщо це те що було минулого сезону в деяких областях, то це буде повна засада! Перед тим як ти попадаєш на полювання ти маєш знайти єгеря, відмітитись, отримати дозвіл на полювання в даному районі ("при умові що є ліміти"). Особливо єгеря "легко" знайти в якомусь забитому місці smile.gif , а ще "легко" його знайти в неділю в 4-5 годин ранку.... А якщо не відмітився - штраф.

Бум надіятись що це не те про що я вище описав, а то наші колеги з тих районів плювались та матюкались, а не отримували задоволення та відпочинок....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

заяць

хто це ? :blink:

З нового та приємного

приємного мало - вся суть була в очікуванні тієї 18,00 перед тим розбити табір, історії з минулих років, гітара, юшка а тепер, фігня блін, барани там в УТМР, так само як на зайця минулого року два дні

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

приємного мало - вся суть була в очікуванні тієї 18,00 перед тим розбити табір, історії з минулих років, гітара, юшка а тепер, фігня блін, барани там в УТМР, так само як на зайця минулого року два дні

Ну незнаю... приїдуть, розтавлять палатки насвяткуються так що до 18-00 вже лика невяжуть, або ще 16-00 а вже почали срілянину. А так розсвіло і почаласось полювання :) все по закону!

А приїхати ввечері в пятницю , поставити палатку, гатара, юшка ітд теж можна smile.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перед тим як ти попадаєш на полювання ти маєш знайти єгеря, відмітитись, отримати дозвіл на полювання в даному районі ("при умові що є ліміти")

прийдеться купляти отстрєлочні одразу на місцях ... якшо дійсно треба буде відмічатись ....

тобто один сезонний на область смислу купувати не буде, так як все рівно прийдеться їздити по місцевим "утмр"(чи шо там в них) і відмічатись ... так сразу і відстрілочні разові мона купить ....

З.І.

повністю згоден шо це тупо ппц як ... і до ужасу незручно ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

імхо - брєд, хотів би я подивитись де ви знайдете якогось єгеря в болоті, ми минулого року їздили в Марянівку на відкриття, коли б не місцеві ніколи б того УТМР і не знайшли

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 11 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...