Перейти до змісту

червона цегла м 100


milana

Рекомендовані повідомлення

Порадьте виробника нормальної цегли для будівництва коробки будинку. Стіна буде в одну цеглину. Бажано поради з власного досвіду, а не десь чув., але й за таку інфу буду вдячний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"нормальна" - це яка цегла? треба міцну, чи гарну, чи довговічну, чи дешеву?

мені треба було перепал - брав на Луцькому цегельному заводі (Дубнівська, перед переїздом направо). там же, кажуть, ЛСТМ бере цеглу на свої багатоповерхівки.

брат хотів брати в Брищах - там було дешевше, а його знайомі брали, й були задоволені

суб'єктивно - мені подобається "стара" цегла 1950-х років - вона аж дзвенить, якщо гарно збережена, але якщо ще недавно за неї просили гривню-півтора, то зараз близька по ціні до нової.

але блок дешевший по роботі, і набагато швидше будівля зводиться, при грамотному підході - фундаменти під газоблоки легші, і, якщо дати відразу достатню товщину стіни - не потребує утеплення ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за відповідь. В першу чергу цікавить цегла, де буде не багато половинок, так як стіна буде в одну цеглину. Про Брище чув, там ціна на гривню дешевше ніж на луцькому, але чи не багато там бою.

 Про газоблок в мене своя думка і вона не на його користь. Що стосується швидкості будівницва, то тут залежить від бригади. Мені коробку(накриту) обіцяють звести за 4-5 тижнів. не думаю, що це сильно довго. З приводу фундаменту, то тут теж не все так просто, хоч він (ГАЗОБЛОК) і легший, але набагато делікатніший, і при найменших просадках тріщить "аж бігом". А під достатню товщину газоблоку, щей потрібно відповідну товщину фундаменту, що точно не зробить його легшим. Та це моя суб"єктивна думка. В кожного свій підхід...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

26 хвилин тому, milana сказано:

але набагато делікатніший, і при найменших просадках тріщить "аж бігом"

коли сідає фундамент тріщить цегла не менше. нажаль. тому тут треба не до матеріалу стін претензії ставити, а до тих хто робив фундамент.
Газоблок, по технології, пишуть, закладати арматурою, кожні 4 ряди ( наскільки я памятаю) хоча в нас ніхто того не робить.
Цеглу брав якось за мостом як на ківерці. звыдки вона хз. але на наших заводах ъъ не було взагалі. все мені казали передзвоніть завтра...в середу... з понеділка))
З приводу половинок, тут треба просто брати на палетах.  НЕ НАСИПОМ. і буде вам щастя.
 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...