madkot Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 07:45 #26 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 07:45 ширік, шмузік, і т.д. - люди, згадайте старі добрі плівкові апарати коли у тебе був один геліос і для портрету і для пейзажу. і т.д. хто хоче - той буде знімати толкові речі і телефоном чи мильницею. а хто не хоче вчитись знімати - той і топовими камерами буде знімати ге. ТС якщо береш із розрахунком продати якщо не зайде - бери дзеркалку, бо мильниці/беззеркалки і т.д. - складніше продати. тут не озвучений бюджет був, тому варто все ж таки визначитись із сумою, котрою хочеш/можеш потратити і можливо у майбутньому докладати купуючи об'єктиви. щодо домашнього користування - у кожного воно теж своє. знаю людей, котрі топові дзеркалки купують для себе, для дому і плюс беззеркалку, щоб носити кожного дня з собою. можуть собі дозволити тому визначайся що тобі буде лежати в руці і що б ти хотів знімати - далі буде легше визначитись
Юріч Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 07:49 #27 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 07:49 2 часа назад, Revolver сказал: Ну і звичайно, щоб зробити гарне фото, тільки фотоопарата мало, тут і навик і випадок, і освітлення, і обробка. Точно). Не перестаю в таких випадках згадувати анекдот: Одного разу один фотограф обідав в гостях у однієї дуже милої подружньої пари. Ті (напевно, бажаючи зробити комплімент) сказали: - Ваші фотографії дуже красиві. У вас, напевно, дуже хороший фотоапарат. Фотограф тільки мило посміхнувся у відповідь. Після обіду він підійшов до господині і похвалив її за обід: - Обід був дуже смачним. У вас, напевно, дуже хороші каструлі. ©
madkot Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 08:02 #28 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 08:02 17 годин тому, Юріч сказано: Якщо знімати для інстаграма чи інших соцмереж, або для фоток 10х15, то смарта хватить. Якщо для свого естетичного задоволення, ігри з витримкою і діафрагмою, для тих хто розуміє і бачить різницю - смарт в топку. Не той формат і не той рівень. Якщо хочеш якісні фотки, тільки системні (бездзеркальні) або дзеркалки. Сисиемні кращі по якості (особливо на автоматі) ніж дзеркалки початкового рівня, а по ціні (б/у) однакові, а може і менше. Сонькі НЕКС мона взяти за 3-5 штук грн. фоткають достойно. я б не був би таким категоричним щодо смартів ось приклади, і це бюджетний смарт
Gendruk Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 08:56 Автор #29 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 08:56 1 година тому, madkot сказано: ширік, шмузік, і т.д. - люди, згадайте старі добрі плівкові апарати коли у тебе був один геліос і для портрету і для пейзажу. і т.д. хто хоче - той буде знімати толкові речі і телефоном чи мильницею. а хто не хоче вчитись знімати - той і топовими камерами буде знімати ге. ТС якщо береш із розрахунком продати якщо не зайде - бери дзеркалку, бо мильниці/беззеркалки і т.д. - складніше продати. тут не озвучений бюджет був, тому варто все ж таки визначитись із сумою, котрою хочеш/можеш потратити і можливо у майбутньому докладати купуючи об'єктиви. щодо домашнього користування - у кожного воно теж своє. знаю людей, котрі топові дзеркалки купують для себе, для дому і плюс беззеркалку, щоб носити кожного дня з собою. можуть собі дозволити тому визначайся що тобі буде лежати в руці і що б ти хотів знімати - далі буде легше визначитись 6000-8000 хотів би вкластися, хочу дзеркалку однозначно, смарт є хочу ще дзеркалку для окремих випадків.
madkot Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 09:44 #30 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 09:44 48 хвилин тому, Gendruk сказано: 6000-8000 хотів би вкластися, хочу дзеркалку однозначно, смарт є хочу ще дзеркалку для окремих випадків. це дуже малий бюджет, можна купити хіба що б/в, з пробігом. 200-300$ ніколи не було таких цін на дзеркалки. переглядай тему продажу фото на борді і тут подивись http://foto.ua/forum/forums/34-zerkalnyie-fotokameryi
Gendruk Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 09:50 Автор #31 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 09:50 4 хвилин тому, madkot сказано: це дуже малий бюджет, можна купити хіба що б/в Так і писав що хочу б/у щоб попробувати
madkot Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 10:03 #32 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 10:03 13 хвилин тому, Gendruk сказано: Так і писав що хочу б/у щоб попробувати вибач, пропустив цей нюанс
Юріч Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 10:40 #33 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 10:40 2 часа назад, madkot сказал: я б не був би таким категоричним щодо смартів ось приклади, і це бюджетний смарт... Бачив я ці фотки. Те, що ти їх замилив по краях, ще не говорить, що вони супер якісні... Ну не буде смартфон тобі видавати такі фотки як дзеркалка, навіть близько. А якщо приблизити ті фотки, щоб роздивитись деталі, то там такееее мило... А спробуй тим смартом на швидкості з вікна автомобіля щось зняти - все розмазано буде... Та ну, навіть не хочу рівняти. Ті фотки зі смарту на смарті тільки й дивитись.
madkot Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 11:14 #34 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 11:14 30 хвилин тому, Юріч сказано: Бачив я ці фотки. Те, що ти їх замилив по краях, ще не говорить, що вони супер якісні... Ну не буде смартфон тобі видавати такі фотки як дзеркалка, навіть близько. А якщо приблизити ті фотки, щоб роздивитись деталі, то там такееее мило... А спробуй тим смартом на швидкості з вікна автомобіля щось зняти - все розмазано буде... Та ну, навіть не хочу рівняти. Ті фотки зі смарту на смарті тільки й дивитись. Юріч, ти думаєш я не знаю? це фото вже після обробки і скачені з веб сторінки - тобто важать вони не більше 150 kB оригінали більш цікаві. а щодо зйомки із вікна машини - думаю тут і дзеркалкою теж не просто буде я не порівнював смарт і дзеркалку, а казав, що смарти теж можуть видавати якість, котрої достатьо для багатьох домашній фото, ну як мінімум для половини
Jl6owa Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 11:40 #35 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 11:40 Купіть собі якийсь Nex 3n від Sony чи Nex 5, з кітовим об'єктивом і користуйтесь, найкраще що знайдете за такі гроші, як на мене.
Юріч Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 11:53 #36 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 11:53 33 минуты назад, madkot сказал: а щодо зйомки із вікна машини - думаю тут і дзеркалкою теж не просто буде Та що ж там непростого? Їхав в Італію на автобусі, 44 години, через пів Європи, швидкість автобуса була на постой 100-110 км/год, назнімав Нексом купу матеріалу. Навіть знаки, які пролітали повз вікон автобуса, я ловив і вони не були розмазані (витримка 1/2000 секунди вистачає...) А ось для прикладу фотка Ауді, яка летіла на швидкості десь 130 км/год. Фотка ця важить 1 Гіг, оригінал важить гіга 4-5, але і тут читається номер авто.
madkot Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 12:24 #37 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 12:24 30 хвилин тому, Юріч сказано: Та що ж там непростого? Їхав в Італію на автобусі, 44 години, через пів Європи, швидкість автобуса була на постой 100-110 км/год, назнімав Нексом купу матеріалу. Навіть знаки, які пролітали повз вікон автобуса, я ловив і вони не були розмазані (витримка 1/2000 секунди вистачає...) А ось для прикладу фотка Ауді, яка летіла на швидкості десь 130 км/год. Фотка ця важить 1 Гіг, оригінал важить гіга 4-5, але і тут читається номер авто. 1 Гіг?, точно? доречі зйомка у тебе була 1/200 - даного фото. а не просто - це значить треба гратись із налаштуваннями та експерементувати, що більшість любителів зовсім не люблять робити
Юріч Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 12:55 #38 Опубліковано 13 Грудня, 2017 в 12:55 32 минуты назад, madkot сказал: 1 Гіг?, точно? доречі зйомка у тебе була 1/200 - даного фото. а не просто - це значить треба гратись із налаштуваннями та експерементувати, що більшість любителів зовсім не люблять робити 1 Мб . Шота я псіханув... Так, 1/200 с витримка, це для того, щоб фон розмити, а машину в фокусі залишити.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.