Перейти до змісту

Вибір фотоапарата

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

ширік, шмузік,  і т.д. - люди, згадайте  старі добрі плівкові апарати коли у тебе був один геліос і для портрету і для пейзажу. і т.д. 

хто хоче - той буде знімати толкові речі і телефоном чи мильницею. а хто не хоче вчитись знімати - той і топовими камерами буде знімати ге.

ТС якщо береш із розрахунком продати якщо не зайде - бери дзеркалку, бо мильниці/беззеркалки і т.д.  - складніше продати.

тут не озвучений бюджет був, тому варто все ж таки визначитись із сумою, котрою хочеш/можеш потратити і можливо у майбутньому докладати купуючи об'єктиви.

щодо домашнього користування - у кожного воно теж своє. знаю людей, котрі топові дзеркалки купують для себе, для дому і плюс беззеркалку, щоб носити кожного дня з собою. можуть собі дозволити

тому визначайся що тобі буде лежати в руці і що б ти хотів знімати - далі буде легше визначитись

Опубліковано
2 часа назад, Revolver сказал:

Ну і звичайно, щоб зробити гарне фото, тільки фотоопарата мало, тут і навик і випадок, і освітлення, і обробка.

Точно). Не перестаю в таких випадках згадувати анекдот:

Одного разу один фотограф обідав в гостях у однієї дуже милої подружньої пари. Ті (напевно, бажаючи зробити комплімент) сказали:

- Ваші фотографії дуже красиві. У вас, напевно, дуже хороший фотоапарат. Фотограф тільки мило посміхнувся у відповідь.

Після обіду він підійшов до господині і похвалив її за обід:

- Обід був дуже смачним. У вас, напевно, дуже хороші каструлі. ©

Опубліковано
17 годин тому, Юріч сказано:

Якщо знімати для інстаграма чи інших соцмереж, або для фоток 10х15, то смарта хватить. Якщо для свого естетичного задоволення, ігри з витримкою і діафрагмою, для тих хто розуміє і бачить різницю - смарт в топку. Не той формат і не той рівень. Якщо хочеш якісні фотки, тільки системні (бездзеркальні) або дзеркалки. Сисиемні кращі по якості (особливо на автоматі) ніж дзеркалки початкового рівня, а по ціні (б/у) однакові, а може і менше. Сонькі НЕКС мона взяти за 3-5 штук грн. фоткають достойно.

я б не був би таким  категоричним щодо смартів 

ось приклади, і це бюджетний смарт

19904887_1733862556641607_8803089349382577935_n (1).jpg

23915794_1870622762965585_6934162224768095756_n.jpg

800xpicsart_09-16-10_26_58.jpg

800x24059416_1872661392761722_6553305864421462258_o.jpg

Опубліковано
1 година тому, madkot сказано:

ширік, шмузік,  і т.д. - люди, згадайте  старі добрі плівкові апарати коли у тебе був один геліос і для портрету і для пейзажу. і т.д. 

хто хоче - той буде знімати толкові речі і телефоном чи мильницею. а хто не хоче вчитись знімати - той і топовими камерами буде знімати ге.

ТС якщо береш із розрахунком продати якщо не зайде - бери дзеркалку, бо мильниці/беззеркалки і т.д.  - складніше продати.

тут не озвучений бюджет був, тому варто все ж таки визначитись із сумою, котрою хочеш/можеш потратити і можливо у майбутньому докладати купуючи об'єктиви.

щодо домашнього користування - у кожного воно теж своє. знаю людей, котрі топові дзеркалки купують для себе, для дому і плюс беззеркалку, щоб носити кожного дня з собою. можуть собі дозволити

тому визначайся що тобі буде лежати в руці і що б ти хотів знімати - далі буде легше визначитись

6000-8000 хотів би вкластися, хочу дзеркалку однозначно, смарт є  хочу ще дзеркалку для окремих випадків.

Опубліковано
48 хвилин тому, Gendruk сказано:

6000-8000 хотів би вкластися, хочу дзеркалку однозначно, смарт є  хочу ще дзеркалку для окремих випадків.

це дуже малий бюджет,  можна купити хіба що б/в, з пробігом. 200-300$ ніколи не було таких цін на дзеркалки.

переглядай тему продажу фото на борді і тут подивись http://foto.ua/forum/forums/34-zerkalnyie-fotokameryi 

Опубліковано
4 хвилин тому, madkot сказано:

це дуже малий бюджет,  можна купити хіба що б/в

Так і писав що хочу б/у щоб попробувати

Опубліковано
2 часа назад, madkot сказал:

я б не був би таким  категоричним щодо смартів 

ось приклади, і це бюджетний смарт...

Бачив я ці фотки. Те, що ти їх замилив по краях, ще не говорить, що вони супер якісні... Ну не буде смартфон тобі видавати такі фотки як дзеркалка, навіть близько. А якщо приблизити ті фотки, щоб роздивитись деталі, то там такееее мило... А спробуй тим смартом на швидкості з вікна автомобіля щось зняти - все розмазано буде... Та ну, навіть не хочу рівняти. Ті фотки зі смарту на смарті тільки й дивитись.

Опубліковано
30 хвилин тому, Юріч сказано:

Бачив я ці фотки. Те, що ти їх замилив по краях, ще не говорить, що вони супер якісні... Ну не буде смартфон тобі видавати такі фотки як дзеркалка, навіть близько. А якщо приблизити ті фотки, щоб роздивитись деталі, то там такееее мило... А спробуй тим смартом на швидкості з вікна автомобіля щось зняти - все розмазано буде... Та ну, навіть не хочу рівняти. Ті фотки зі смарту на смарті тільки й дивитись.

Юріч, ти думаєш я не знаю? це фото вже після обробки і скачені з веб сторінки - тобто важать вони не більше 150 kB

оригінали більш цікаві.

а щодо зйомки із вікна машини - думаю тут і дзеркалкою теж не просто буде ;)

я не порівнював смарт і дзеркалку, а казав, що смарти теж можуть видавати якість, котрої достатьо для багатьох домашній фото, ну як мінімум для половини

Опубліковано

Купіть собі якийсь Nex 3n від Sony чи Nex 5, з кітовим об'єктивом і користуйтесь, найкраще що знайдете за такі гроші, як на мене.

Опубліковано
33 минуты назад, madkot сказал:

а щодо зйомки із вікна машини - думаю тут і дзеркалкою теж не просто буде

Та що ж там непростого? Їхав в Італію на автобусі, 44 години, через пів Європи, швидкість автобуса була на постой 100-110 км/год, назнімав Нексом купу матеріалу. Навіть знаки, які пролітали повз вікон автобуса, я ловив і вони не були розмазані (витримка 1/2000 секунди вистачає...)

А ось для прикладу фотка Ауді, яка летіла на швидкості десь 130 км/год. Фотка ця важить 1 Гіг, оригінал важить гіга 4-5, але і тут читається номер авто.

DSC06929.thumb.JPG.74961d4fcc22ffb8a3a200bac756a830.JPG 

Опубліковано
30 хвилин тому, Юріч сказано:

Та що ж там непростого? Їхав в Італію на автобусі, 44 години, через пів Європи, швидкість автобуса була на постой 100-110 км/год, назнімав Нексом купу матеріалу. Навіть знаки, які пролітали повз вікон автобуса, я ловив і вони не були розмазані (витримка 1/2000 секунди вистачає...)

А ось для прикладу фотка Ауді, яка летіла на швидкості десь 130 км/год. Фотка ця важить 1 Гіг, оригінал важить гіга 4-5, але і тут читається номер авто.

DSC06929.thumb.JPG.74961d4fcc22ffb8a3a200bac756a830.JPG 

1 Гіг?, точно? доречі зйомка у тебе була 1/200 - даного фото. 

а не просто - це значить треба гратись із налаштуваннями та експерементувати, що більшість любителів зовсім не люблять робити

Опубліковано
32 минуты назад, madkot сказал:

1 Гіг?, точно? доречі зйомка у тебе була 1/200 - даного фото. 

а не просто - це значить треба гратись із налаштуваннями та експерементувати, що більшість любителів зовсім не люблять робити

1 Мб :D. Шота я псіханув... 

Так, 1/200 с витримка, це для того, щоб фон розмити, а машину в фокусі залишити.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...