Перейти до змісту

"Сканующі фотографи"

druid

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Став свідком однієї вельми цікавої історії.

Трапилась вона з пані Тетяною Должко, учасницею однієї із фотовиставок "Фотошпора" (але не учасниця фотоклубу "Спалах", як це відзанчено на їхньому сайті).

На сайті була помічена одна недоречність - було знайдено фотороботу Тетяни серед фотокарток панянки Вікторії Прокопчук.....

На думку спало дві версії - або учасники клубу недбало ставляться до свого сайту та своєї репутації, або

вирішили позайматись плагіатом, зокрема, шановна Вікторія. Хочеться вірити, що все-таки це звичайна помилка адмінстратора сатйу... гірше, якщо дійсно ця дівчина, яка іменує себе фотохудожником банально зісканувала Тетянину фотороботу, обробила грубо у фотошопі і виставила за свою....

Шкода, що керівництво фотоклубу не звертає на такі речі уваги, шкода що ті ж організатори фотовиставок не повертають фоторобіт учасникам і не гарнтують їм захисту авторських прав...

Тетяна зверталась до адміністратора сайту і писала на їхній форум:

"Мені особисто не повернули фотокарток, в результаті вони якимсь чином потрапили під авторство іншої людини.

Уклінно прошу виправити цю помилку, недоречність, чи як іще можна це назвати. Оскільки у мене є достатньо доказів - що ця фоторобота моя і що з нею я брала участь в одній із "Фотошпор""

А тепер трохи деталі:

1. Ось фото на сайті фотоклубу Спалах

http://www.spalah.h.com.ua/uchas/prokopchuk/04.jpg

"Те що фото скановане помітно неозброєним оком, оскільки лінії у жовтій обводці фотокартки не прямі, а заокруглені, не паралельні краям фото. Окрім того відразу ж помітне недбале корегування фото в фотошопі - швидше за все було використано один із ефектів інстурменту brush..." - Тетяна Должко

Справжня авторка сумніваються, що псевдоавторка вкаже місце час та умови зйомки даного фото... і що у неї є оригінальне фото до обрізки та корегування кольору і накладання рамки. Зокрема у справжньої авторки є всі початкові кадри, а також перше оригінальне фото, некадроване і некоректоване....

Ось, милуйтесь

post-2316-1210771251.jpg

Що скажете?

Опубліковано

Воістину МОЧИТИ!

А ще ставити на власних фотографіях цопик © перед тим, як здавати на виставку.

• Адміністратори
Опубліковано

Да там на сайті дуже добре видно як затусувалась фотка Т. Должко в переліку фоток В. Прокопчук. Рамка видає злочинні наміри.

Опубліковано

А як мочити?

Тут вже справа принципу - щоб навчити і щоб більше так не робили.

Негарно, погодьтесь..... А ті ж негідники мовчать - ні слуху, ні духу.

Опубліковано

Таке написав адміністратор сайту, на якому була розміщена фотографія:

"Вельмишановна пані Тетяно, приносимо свої вибачення за безглузду помилку. На даний час вона виправлена."

Тему можна закривати.

ЗІ. Люди, будьте уважними

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...