Перейти до змісту

Вибір ноутбука


Рекомендовані повідомлення

Ось у мене постало питання про придбання ноутбука. Машина треба толкова, але при тому має зберігатися мобільність. ТОму зупинився я на 15.4 діагоналях.

Далі критерії були:

-проц коре2дуо

-відео бажано рівня 8600, можна і 8400 на крайняк :)

-2 гіга ОЗУ

Зупинився на двох моделях:

Acer Aspire AS5920G-302G16Mi(LX.AN40X.042)

HP Pavilion dv6742er

а також як запасний варіант вибравSamsung NP-R70A004/SEK.

Проблема у тому що Acer усередині білий і у мене він дуже швидко стане сірим, неестетично якось :) , а у НР гірша відео підсистема. Самсунг я взагалі трохи недолюблюю і недовіряю. Тому потребую думки зі сторони, бо сам вже запарився.

Р.S. Вибирав серед того що пропонують наші луцькі продавці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я б hp взяв, але тільки через те що ейсери і самсунги не "внушають" мну довіри.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

DELL має 14.1 екран а також відео як в НР, хоча в принципі теж варінт , але я все таки тоді брав би НР адже екран більше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Недавно знайомий взяв DELL Inspiron 1520. mix_forever організував швидко, якісно й недорого. Клієнт довольний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо ти боїшся що ноут швидко втратить естетичний вигляд, то HP Pavilion не бери -- він весь "лаковий" як рояль, і на ньому легко лишаються відбитки пальців, які псують його зовнішній вигляд. В мене така ж проблема з ASUS M51Sr. До речі, такий Asus -- один з варіантів по твоїх вимогах, якщо глянцеві поверхні не проблема для тебе -- всім іншим я задоволений на 100%. Конфігурація:

Core2Due T8100 @ 2.1GHz

DDR2 2Gb

HDD 250Gb

DVD-RW Supermulti (Lightscribe, DVD-RAM support)

Radeon HD 2400 128Mb

WiFi b/g/n

Gigabit Ethernet

Bluetooth

3xUSB 2.0

15.4" 1280x800

Webcam 1.3mp

Fingerprint scaner

Виходи DVI, VGA (D-Sub), S-Video, FireWire, eSATA, роз'єм ExpressCard

В комплекті -- зручна сумка, мишка і тряпочки для протирання дисплея і корпуса.

Я взяв за $1400 -- дуже непогана конфігурація як за таку суму, і виглядає просто супер, якщо повитирати :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну на цей ноут трохи завищена ціна ІМХО. За такі гроші можна взяти ноут з сильнішим конфігом ніж у тебе. Але у принципі враховуючи гарну комплектацію це теж варіант. А де купував?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну я б не сказав що ціна завищена. Враховуючи що це Asus а не той же Acer :lol:

До того ж проц -- напевно один з найпотжніших, які зараз бувають в ноутбуках. І він свої гроші відпрацьовує. І вінт дуже ємкий. До того ж, чого я вибрав саме цю модель -- в ній розширена клава, тобто присутній майже повноцінний цифровий блок справа від основної клавіатури. Дуже зручно, оскільки я часто набираю цифри і користуюсь калькулятором на ноуті. Хоча без ложки дьогтю також не обійшлось -- кнопки Home і End, якими я часто користуюсь при наборі текстів, є тільки на розширеній цифровій клаві і відповідно працюють тільки коли виключити NumLock.

Ноут я замовляв зі Львова. Але думаю без проблем і в нас його знайти, той же Atoller або mix_forever привезуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я опять вступлюсь за Samsung :0158:

В свое время я сам чуть-чуть недолюбливал свой ноут, ну типа из-за того что бренд не сильно "ноутбучный" :) (учитывая то, что корейцы еще и стиральные машины, и холодильники выпускают :))

Но сейчас, по прошествии 2 лет после покупки моего R50 (в свое время флагман R линейки, которая позиционировалась именно как мультимедиа+для дома, в отличие от X - для бизнеса), когда я заценил немало разных ноутбуков друзей/знакомых, могу уверенно сказать, что Samsung - далеко не худший выбор. Не буду утверждать однозначно, что это лучший выбор, скажу только, что сейчас если бы менял свой ноут на новый сейчас, Samsung'и рассматривал бы одними из первых. Мне пока приглянулся R70. Не нравится только то, что он глянцевый - как представлю, какие на нем будут оставаться разводы от пальцев и рук, так сразу же возникает желание смотреть другую модель. Но надеюсь, мода на глянец пройдет, и к тому времени, когда я буду менять ноут, я подыщу себе вариант, который будет устраивать меня и по начинке, и по дизайну (как это было с R50 - ведь если кто помнит, 2 года назад widescreen ноутов вообще сравнительно немного было, сейчас выбор куда больше).

А начинка - у R70 есть и HDMI выход, и 8-канальный звук. Вывод - отлично подходит для ДК. Для себя решил точно - следующий ноут непременно должен быть с хорошей видеокартой и HDMI выходом (поскольку, если даст Бог все будет хорошо и в моей жизни изменятся некоторые обстоятельства, буду покупать LCD панель). И вообще планирую кардинальным образом менять свой нынешний ДК - думаю, примерно через год-полтора мой DVD-плеер перестанет играть роль основного средства воспроизведения видео :) А дальше - новый ресивер, акустика... Но это уже немного офтоп, пардон... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку найкращим вибором з того що ти виклав в першому пості буде HP Pavilion dv6742er (на днях такий юзав), на рахунок маркості корпусу - якраз там дуже цікаве покриття, візуально здається що воно марке, але коли спробувати поставити кілька відбитків - їх не залишається :) (+ інженерам з НР).

Доволі шутсрий ноутбук, але відеопідсистема могла бути б і кращою.

Дизайн мене з першого погляду захопив. :0158:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Chill R70 я відмітив ще на першому пості:0158:. За відношенням ціна\начинка він напевно найкращий з мого першого поста.

"Alex" вигляд для мене важливий більше у плані практичності, мені головне шоб ноут з часом зберігав свій вигляд, отпечатки то фігня мені цікаво шо з тим покритям буде через пару місяців.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну так, собственно говоря, из-за того, что ты отметил R70 в первом посте, я его и упомянул :)

А то я еще смотрю на Samsung X65 - полное название модели NP-X65A005 / SEK - по цене потянешь? :0158: Если да - вперед! (я серьезно)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І чим він кращий за мого Асуса? Хіба що відео потужніше трохи, а все інше або таке ж, або гірше. А ціна більша на пів штуки баксів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чем лучше? Да не вопрос! :)

Делаем небольшое сравнение.

Сразу вынужден извиниться - поскольку такой модели Asus на сайте lakmus.ua не нашел, выбирал на "Розетке", поэтому модель Samsung'а нашел с процом 2,2 :0158: (да еще и дешевле)

Итак, сравним Asus M51SR (M51SR-T810SCEGAW) с Samsung X65 (NP-X65A005)

Чипсет - Intel PM945 Express у Samsung и Intel® PM965 Express у Asus. Мне больше импонирует с более крупными циферками, так что Asus тут впереди, хотя насчет конкретных новшеств ничего не могу сказать, не такой уж я эксперт :)

Экран 15.4" WSXGA+ (1680×1050) против 1280х800 - один экран уже чего стоит, по моему. Плюс IMHO экраны на Samsung'ах по дефолту все же качественнее будут экранов на Asus'ах. (чисто по физическим показателям типа запаса яркости, контраста, цветопередачи, энергопотребления и пр.)

Процессор - у Samsung чуточку мощнее - 2,2 против 2,1 (хотя здесь есть точно такой же Asus как у тебя, только с процессором 2,4)

Жесткий диск - 250 Gb у Asus против 200 Gb у Samsung. Кореец в данном случае действительно немного проигрывает.

Видеокарта: Asus - ATI Mobility® Radeon™ HD2400, 128МБ GDDR2 с поддержкой технологии HyperMemory™; Samsung - NVIDIA GeForce 8600M GS 256MB GDDR3 (TurboCache 512MB). Думаю, сравнения тут даже неуместны.

Батарея: Asus - до 2 часов работы, Samsung - до 3 часов работы. Только не надо говорить, что это все лажа и что данные примерные. Лично в моем случае R50 в первое время после покупки работал от батареи точно столько времени, сколько было указано в характеристиках на сайте Samsung.

И очень немаловажные характеристики, которые довольно сильно влияют на цену - это габариты и вес. В обеих случаях сравнение не в пользу Asus.

Габариты. Asus: Размеры (Ш х Г х В, мм) 365x270x28-41; Samsung: Размеры (Ш х Г х В, мм) 361 x 265 x 33.9 ~ 23.9 - обратите внимание на толщину, думаю не ошибусь, если скажу что это ключевой момент в габаритах всех ноутов.

Вес. 2.95 кг у Asus против 2.48 кг у Samsung. Согласитесь, почти полкило, когда речь идет о ноутбуках - это очень ощутимая разница.

У меня пока все. Спасибо за внимание.

P.S. Да, кстати, разница в цене, судя по сайте Розетки, всего $400. (хотя за такие деньги некоторые умудряются целый ноут купить :))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну давай так не пригати по лінках, і користуватись тим, який ти давав в пості №16, бо я ж порівнював саме з ним. А там бачимо:

Тип процессора

Intel® Core™ 2 Duo

Наименование

T7300

Тактовая частота

2.00 Ггц

Товщина не настільки відрізняється, як тобі здається. Asus вищий зарахунок високих ніжок в задній частині, і мені це подобається -- коли ноутбук стоїть на столі, то клавіатура відчутно нахилена до юзера.

Нарахунок ваги -- так, різниця є і суттєва, але для мене не критично -- лишніх пів кілограма до машини донести руки не відваляться. Інакше я б дивився в бік 14" моделей (те ж стосується і габаритів).

Що стосується автономної роботи, то Asus йде в комплекті з 6-баночною батареєю. За суму, яка в два рази менша різниці в ціні між ноутами купуємо додатково 9-баночну (3.5 годин роботи) і маємо дві батареї, тобто 5.5 годин роботи.

Щодо екрану. Звідки така впевненість, що дисплей Samsung якісніший за своїми характеристиками? Я наприклад таким категоричним не був би. Роздільна здатність -- так, в самсунга більша. Але тут "палка в двох кінцях" -- на дисплеях 1680х1050 з діагоналлю 15.4" все дуже дрібне і далеко не всім комфортно на них працювати. В мене монітор 21" був з такою ж роздільною здатністю, так розмір елементів був якраз комфортний, а на 15.4", ІМХО, це занадто. Хіба-що дивитись фотографії або HD відео, а в мене ноут в основному для роботи в інеті, з поштою і т.д., а відео краще дивитись підключивши ноут до LCD панельки мінімум 32", і тоді немає різниці який в тебе дисплей :)

Ще один маленький плюсик для Asus'а -- камера розташована на поворотному блоці, а не закріплена статично, в тому числі може повертатись об'єктивом назовні. Так що можна знімати камерою, несучи в руках закритий ноут. Дрібничка, приємно :nun:

Так що повторюсь -- єдиною суттєвою перевагою особито для мене в даному випадку я бачу відео карточку. Хоча це і логічно, враховуючи більшу роздільну здатність дисплея -- промальовка тих самих сцен в рідній роздільній здатності для кожного з ноутів буде відбуватись приблизно з однією швидкістю. А от якість HD відео на моєму ноуті буде трошки краща. Ну і знову ж таки -- комплектація і повна клавіатура -- явні переваги Asus'а. Та і дизайн не на боці Samsung'а.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Plum, кстати, а насчет переплаты за "модный" видеоадаптер ты прав - оказывается, на сайте все той же розетки имеется "облегченная" версия X65, всего за $1439, что гораздо меньше стоимости "навороченной" версии.

Что ухудшилось?

Процессор - тот же 2,2 ГГц- отлично!

Видеокарта - NVIDIA GeForce 8400M GS GDDR3 TurboCashe 512MB.

Жесткий диск - 160 против 200 - лично для меня не критично, т.к. имеется внешний USB-карман 2,5", который я и так подключаю редко - места на самом ноуте (сейчас у меня 120) почти всегда хватает. Я вообще считаю, что для ноутбуков большие обьемы жесткого диска не особо важны при условии, если дома имеется мощный десктоп с, естественно, большим HDD накопителем.

Обьем оперативки меньше - 1Gb против 2Gb - но при нынешних ценах на оперативную память это же не проблема, так ведь? :nun:

И что очень важно лично для меня - остались все интерфейсные входы/выходы и средства коммуникации, в том числе HDMI!

Я сам ума не приложу - разница в $400 при том, что существует практически аналогичная модель - за что? За видяху? И за чуть больший обьем жесткого диска? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну поки, що на перше місце у мене вийшов Dell Vostro 1500. При гарному відео, щей норм конфіг і ціна - 1200$ :0045: Х65 відпадає платити за 8400 1400$???. За асус тут є один нюанс - не факт що мені та додаткова комлектація буде потрібна, лишня мишка у мене є, сумку в принципі я теж можу дістати недорого. А в плані дизайну мені чесно кажучи не дуже імпонує асус зокрема там окантовка навколо камери трохи вибивається з загального плану. Мені потрібно щоб дизайн був практичний та не надлишковий.

ЗІ от нашов той конфіг:

DELL Vostro 1500 Core 2 Duo T5470 (1.6GHz),1024 DDR2 667,160G5S,DVD±RW,15.4"WXGA+ TL,GF 8600M GT 256MB DDR2,VGA,S-video,LAN,FM,WiFi b/g,BT,4xUSB2.0,1394,CR 8in1,EC,6Cell,2.87kg

Ціна: 6,120.31грн

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 Chill:

Наявність HDMI не критична, якщо є DVI. До того ж GeForce не вміє через HDMI роздавати звук, на відміну від Radeon HD.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Всім привіт.

Можливо хтось з форумчан допоможе розібратись у такій проблемі: постало нагальне питання придбати ноут. Наприклад:

Ноутбук Dell Inspiron 1525 T2390 15.4 WXGA TL 2048/160/DVDRW/GMA X3100/BT/WF/VH

Все б добре, так операційна система, що має стояти повинна бути Windows 2000 Server. А на сайт підтримки ноутів Dell немає драйверів під дану ОС. І що порадите мені робити?

Який виробник ноутів має для них драйвер до Windows 2000 Server?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...