Перейти до змісту

Який гідробар"єр крае вибрати для даху (металочерепиця)?

Basil

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Який гідробар"єр крае вибрати для даху (металочерепиця)?

Які критерії вибору. І що краще не обирати?

Опубліковано

Якщо під дахом планується жиле приміщення і буде утеплення даху мінватою,  то треба "дихаючу" мембрану. Якщо ні -то можна щось простіше. Тільки не ту найдешевшу  прозору плівку з сіткою з нитки всередині. Бо вона розсипається  . 

Опубліковано
5 хвилин тому, Kiolan сказано:

Якщо під дахом планується жиле приміщення і буде утеплення даху мінватою,  то треба "дихаючу" мембрану. Якщо ні -то можна щось простіше.

@Kiolan , так, колись може буде квартира на горищі, в проекті так закладено, але то буде не скоро.

9 хвилин тому, Kiolan сказано:

Тільки не ту найдешевшу  прозору плівку з сіткою з нитки всередині. Бо вона розсипається  .

запропонували Strotex 110/140 PP за 640 грн./рулон (50*1,5м), але кум каже шото фігня, то для неутеплених дахів, і мені не підходить...  :(

по суті то і є прозора плівка, тільки армована не ниткою, а поліпропіленовою сіткою.

IMG_20170625_111226.jpg

IMG_20170625_113445.jpg

IMG_20170625_113456.jpg

Опубліковано

Я  і мав на увазі сітку.  Те що на фото то і є та сама фігня :)

Якщо приміщення буде житлове, то краще одразу використовувати паропропускну мембрану. Вона дорога , але потім не буде проблем.  сам 3 роки назад накрив дах і взяв просту ізоляцію* не ту як на фото, а кращу).А потім через рік  надумав утеплити і на ваті утворювався конденсат і капало  в моменти перехода температури через 0. Добре що зробив небагато і  не зашив  . Довелося понижати крокви брусками 50х50мм і робити щоб над ватою до плівки було повітря. Тоді конденсат зник . Тому краще зразу дорожчу плівку і тоді можна  вату впритул до плівки.

Та плівка , що під бляхою має НЕ пропускати воду(конденсат)  з внутрішньої сторони бляхи на вату, але пропускати пари з вати під бляху. А та плівка , яка потім буде нижче вати має максимально нічого не пропускати з приміщення в вату. ні вологи ні тепла.

Опубліковано

От, наприклад,  є по акціі краща плівка  і по тій же ціні https://tviy-dim.ibud.ua/ru/company-prais/superdifuzionnaya-membrana-strotex-1300-75-m2-tviy-dim-614987  .  Або дорожча  https://tviy-dim.ibud.ua/ua/company-prais/krovelnaya-membrana-strotex-dynamic-135-g-m2-tviy-dim-2188138

Область застосування: паропроникна мембрана призначена в якості вихідного шару, який покриває під зовнішнім покриттям даху. STROTEX абсолютно водонепроникна зовні, мембрана захищає термоізоляцію покрівлі від впливу дощу, снігу і т. п. Також є прекрасною вітрозахистом  для каркасів стін будівель.

Висока паропроникність води (≥1700 г/м2/24 ч), повністю водонепроникний  і захищає теплоізоляцію від зовнішніх атмосферних явищ, від дощу і снігу, дозволяє установку теплоізоляції на всю висоту крокв,
створює  ветроізащітний шар, відповідні стабілізатори уповільнюють процес зношування мембрани виникає під впливом атмосферних явищ.

Опубліковано
21 хвилин тому, Kiolan сказано:

Те що на фото то і є та сама фігня :)

дякую. значить кум був правий. понесу завтра здавати назад.

Опубліковано

під бляху спочатку кладуть не пароізоляцію, а вітрозахист\гідроізоляцію, тоді вату і пароізоляцію

у того ж Миколи брав собі на веранду, те і те

просто загуліть як утеплювати дах, суть зрозумієте

Опубліковано
5 годин тому, flashmax сказано:

просто загуліть як утеплювати дах, суть зрозумієте

@flashmax , ти про це?

e3242def2055ffd37a2b8cdc23352aa0.jpg

то я це знаю, в мене зараз етап правильно обрати гідробар"єр.

Опубліковано

якщо є можливість - краще взяти Юту (Чехія) - це те,що краще

якщо дешевше Стротекс

є варіанти 650 грн,940 та 1400 грн/рулон - різна плотність мембрани

всі плівки 50 метрів погонних,75 квадратних

те,що вам продали вище - 550 грн /рулон

принаймні у нас така ціна

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...