Перейти до змісту

Ремонт чи заміна плати MIAF001 газового котла?


Рекомендовані повідомлення

Вчора, прийшовши додому, виявив, що не працює котел (Teplowest Optima+ АГД-24-С-М) - не світиться екран, не реагує на вмикання штепселя в розетку. Явних причин для поломки не видно. 

Зателефонував в сервіс. Описав проблему. Сказали, що схоже на те, що згорів запобіжник. Хоча скачків напруги не повинно було бути, оскільки на весь будинок стоїть стабілізатор напруги. Сказали відкрутити шурупи і глянути. Якщо згорів, то потрібно замінити на аналогічний. В мене якраз такий був. Так і зробив. 

Вмикнув штепсель... другий запобіжник перегорів і по-ходу ще якісь детальки в платі біля запобіжника. На фото видно як від них плата закоптилась.

Питання для знатоків: В чому може бути причина? Треба міняти плату(MIAF001) чи можна замінити згорівші детальки, відремонтувати??? 

IMG_4227.JPG

Згоріло.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

звернись до Alexasha

мені допоміг з платою котла колись

симптоми як в тебе були- горів запобіжник

а ці всі бівні з фірм по ремону котлів тількі одне мололи - заміна плати

телефон скину в приват

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо два раза згорів запобіжник то там у платі десь коротке замикання, чи у вхідному фільтрі чи в первичній обмотці трансформатора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Короче синя маленька фігнюшка згоріла - це типу другого запобіжника, якщо перший не справиться...  Х.з. як стабілізатор скачок пропустив... От вам і 16 ступенів захисту...

Короче випаяли її, замінили і припаяли аналогічну. Котел знову працює. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

21 годин тому, Профессиона́л сказано:

Короче синя маленька фігнюшка згоріла - це типу другого запобіжника, якщо перший не справиться

Він називається варистор — напівпровідниковий резистор, опір якого міняється залежно від прикладеної до нього напруги. Коли напруга аж надто велика його опір зменшується майже до нуля викликаючи коротке замикання і згоряння плавкого запобіжника, таким чином плата знеструмлюється і інші деталі рятуються від згоряння через зависоку напругу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...