Перейти до змісту

Де відпочити на Закарпатті з дітьми в вихідні


Venom

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня.

Можливо хтось мав досвід відпочинку вихідного дня з дітьми в Карпатах.

Хочеться поїхати саме на вихідні (субота, неділя).

Вік дітей: 3 та 10 років.

Загалом 4 чоловіки, двоє дітей та я з дружиною.

Їхати плануємо машиною.

По інфі з нету визначились з напрямком - Косино, термальні джерела. Але чи є якісь розваги для дітей такого віку в тих краях - не в курсі.

Чи варто в випадку поїздки завчасно бронювати житло чи в ці вихідні без проблем можна буде винайняти його вже по приїзду.

Можливо хтось порадить, де саме краще зупинитися та приблизні ціни на проживання за добу.

Буду дуже вдячним.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

28 минут назад, Selbeor сказал:

Ну якщо дощ з снігом при -2 на перевалах вас не смущає, то їдьте..

 

він просто не знає що таке коли в горах мете)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я прекрасно знаю, що значить заметіль в горах. В свій час частенько їздив в Ужгород.

Тим паче, запитання в темі було зовсім інше

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Pama в курсі, в нього турагенство що займається дуже серйозно внутрішнім туризмом. З ним варто переговорити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 13.01.2017 at 10:20, Venom сказал:

...

По інфі з нету визначились з напрямком - Косино, термальні джерела. Але чи є якісь розваги для дітей такого віку в тих краях - не в курсі.

Чи варто в випадку поїздки завчасно бронювати житло чи в ці вихідні без проблем можна буде винайняти його вже по приїзду.

Можливо хтось порадить, де саме краще зупинитися та приблизні ціни на проживання за добу.

Буду дуже вдячним.

 

Були там в листопаді. В будні дні, при температурі 5-10 градусів, думала що не сезон,  тому наперед нічого не бронювала (мала лише одну візитку, яку дала колега що їздила на тижднь раніше).  По приїзду вияснилось що скрізь аншлаг. Більше того, в найближчих селах: Запсонь і Косонь не дуже хочуть  заселяти на 1-2 ночі. Там взагалі як на мене, то якась мафія ))) - одна людина має по декілька будинків, і куди не приїдеш, телефонуєш по різних тел.номерах,  а відповідають ті самі люди (ще й візитки з різними іменами роздають). Або приїзджаєш до будинку де є оголошення, по телефону тобі підтверджують що номер є, але виявляється що номер не в тому будинку де оголошення, а їхати треба ще хз куди і не зрозуміло чи тобі там сподобається. А час то йде. Ще врахуйте що дорога особливо зараз таки важка, і стомленому з дороги а тим більше з дітьми, не дуже то зручно мотатися по тих селах і обирати житло. Ще й темніє дуже рано - нічого не видно, села без фонарів, без освітлень, тротуарів і т.д.

Щодо цін в Запсоні і Косоні - все дуже індивідуально. За тиждень до моєї поїздки їздила колега (їх було багато і вони їздили на довший термін) - платили десь по 80 грн. з людини. Нам з чоловіком та сама власниця сказала по 150 грн. (але умови "не фонтан"). Короче вони таки зустрічають "по одёжке" )

Ми "псіханули"  і вирішили поселитися в готелі безпосередньо в Косино. І що ви думаєте? - вільних номерів не було жодного, це при тому що вартість за добу стартувала від 2600 грн. за стандарт. Зараз ще дорожче.

Тому, напевно краще бронювати. Хоча я не бачила нормальних оголошень.

А ще МТС якось дуже не стабільно працює. Бажано вручну обирати мережу. Добре що був Київстар, він розумів що ми в Україні... Місцеві з сіл українську майже не розуміють, або розуміють а відповісти не можуть )). Просять по російські або мадярській.

 

Вирішили їхати селитися в Берегово чи  Мукачево. І от по дорозі туди побачили ще оголошення в селі Велика Бийгань. Там і зупинилися. Умови нормальні (ціна була 300 грн. за номер), відстань до Косино 5-6 км. Розваг для дітей в цих селах немає ніяких (ну принаймні я не бачила). Та і для дорослих - немає, один "ресторан", хоча для  села пойдёт ;) . Найкраща розвага для дітей - купатися в басейні.Але найбільший басейн (той що з краном) мені здався холоднуватим. Для дітей бажано шапочки (які самі не намочаться, то хтось 100% обризгає), а в таку температуру з мокрою головою холодно. В сауни (де реально можна погрітися) дітей не пускають.

 

Сестра їздила в грудні, селилася в Мукачево - ходили там по ринках, замках і т.д.

Ті що селяться в безпосередній близькості до Косино - їдуть в основному з метою оздоровленя, для них більше нічого не треба. А ті що хочуть розваг - то краще більші міста типу Берегово, Мукачево. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще мені "цікаве" Воєводино http://voevodyno.com/about/ Там зараз і покататися на лижах можна.

Але ціни трохи кусючі... 

 

 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

10 годин тому, Venom сказано:

Їздили в Славське. Усім дякую за відповіді.

Розкажіть подробиці якщо не важко. Найбільш цікавлять ціни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посидівши на форумах, вирішили таки їхати на лижі. Вибір впав на Славське.

Показать содержимое  

Так, інфраструктура не Буковель, але і ціни відповідні. Дякуючи товаришу, який любить подорожувати, та його оптимістичній фразі: "В любому випадку ночувати в машині не доведеться", вирішили не бронювати місця, а поїхали наобум, тим більше, "стабільність" погодних умов не гарантувала нормального доїзду то точки призначення.

До нашої авантюри долучилися друзі з дітьми, так що страховку від негоди ми мали, та й повернутися завжди не пізно. Вирушати вирішили о 4-00 ранку. Виглянувши у вікно о 3 годині оптимізму трохи поменшало, але відступати було пізно. І ось, машина відчищена від снігу, прогріта, вирушаємо. Від дітей до останнього наша подорож приховувалась. Розбудили, вдягнули, заштовхали в машину та помчали. Мчали до Львова зі швидістю не більше 80 км/год. На ближньому. Зате як сніжило. Приввімкненому дальньому сніжинки гіпнозували.

Від Львова до Стрия дорога відносно чиста. Розганялися до 100. За Стриєм дорога була вкатана снігом, фури поліція не пускасла. Настрою додала дорога після з'їзду з міжнародної траси до Славського. 20 з копійками км до Славського їхали протягом 1,5 години. Шлях розчищали бамперами, розминалися з зустрічними з ризиком залишитися в заметі або в зустрітися з кузовом зустрічної.

Але доїхали. За 8 годин. Почали шукати житло. В центрі села з проживанням проблема, місцеві порадили звернутися на залізничному вокзалі до таксистів. Так і зробили. Пару дзвінків і знайдено в приватну садибу. 5 км від з/д вокзалу. Єдина проблума, в половини села вимкнено світло, як пояснили - обрив ліній електропередач (не дивно, за добу випало порядка 45 см снігу і продовжує падати). Поки їхали до садиби, вирішили зупинитися ще біля однієї та запитати у власників, чи не здаються кімнати. Нам повезло. Було 2 кімнати. Заїхали, поселилися. По ціні. Кімната з двоспальним ліжком, шкафом, кріслом-кроваттю, телевізором - 500 грн. доба. Санвузол (туалет+душова) на поверсі. На поверсі спільна вітальня з столом та кріслами плетеними з лози. Тепло. Є Ві-Фі, але також немає світла. Аварія.

В дворі, якщо постаратися, можна поставити кілька машин (стояло 2 хазяйські та ми 2 втулили). Правда, потрібно було розчистити дорогу в двір з підйомом.

Власник оселі має УАЗ, домовилися з ним, що довезе нас до підйомників "Політєха" за 100 грн., а ввечері по дзвінку (за ту ж суму) забере.

По тарифам на послуги:

- підйомники там де ми були - 12-15 грн.

- прокат лиж - 90 грн./день.

- прокат санок (з рулем) - 100 грн.

- поїдка на снігоході з водієм під кінець дня - 200 грн.

- є можливість доїхати до вершини на УАЗах, але це дорожче

- послуги інструктора - від 80 грн., але ми винаймали за 300, працював з групою, домовилися за 250 з чоловіка.

Після 1 години занять діти поїхали на лижах. Дівчата по 9 років. Досить непогано, як після 1-годинного заняття. До кінця другого дня одна дівчинка вже спускалась з вершини.

- зарчування - порядка 500 грн. на сім'ю за один прийом. Наїдалися. Поряд дві колиби. Ціни різняться. В дечому - суттєво. Досить смачні деруни, вареники, шашлик, печена форель.

В селі є боулінг, сауни, чани, але ми їхали на 2 дні, так що всього обійти не змогли б та й лижами задовільнилися повністю.

Hide  
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...