Перейти до змісту

Витрати при продажі квартири?

Jaguar-35769

Рекомендовані повідомлення

Прошу підказати знаючих людей, які витрати (яка в середньому сума) затрачаються при продажу квартири з врахуванням всіх документів, квитанцій, послуг нотаріуса?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це, передусім, залежить від ціни квартири, вказаній в експертній оцінці (її вартість приблизно 600 грн., як правило оплачує продавець ). Від цієї ціни беруться 1% Держмита та 1% в Пенсійний фонд. Крім того береться плата за витяги з деяких реєстрів, зокрема про обтяження, але, як правило вони включаються в послуги нотаріуса - це в різних нотаріусів по-різному, опосередковано в районі 2000 грн. Ця сума зазвичай розділяється між покупцем і продавцем порівну. Ще невеликі витрати можуть становити оформлення згоди подружжя на продаж (купівлю) майна. Як правило все разом це обходиться в 200-300 $ для кожної зі сторін.

В продавця можуть виникнути додаткові досить суттєві платежі - наприклад, якщо квартира знаходиться у власності менше 3-х років, він сплачує 5 % податку з доходів фізосіб (вираховується теж з ціни, вказаної в експертній оцінці). Також у випадках, коли застосовується податок з доходів фізосіб, виникає 1.5 % сплати військового збору.

Але в кожному конкретному випадку можуть виникнути додаткові платежі - необхідно дивитись документи на квартиру. Консультацію може надати будь-який нотаріус або зверніться в агентство нерухомості  - це безкоштовно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

16 000 баксів мені обійшлося 20 000 грн. (всі послуги взяв на себе)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

48 минут назад, vetalforever сказал:

16 000 баксів мені обійшлося 20 000 грн. (всі послуги взяв на себе)

як давно Ви продавали житло? Чи можливо розписати поокремо по витратах?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я купував.

оцінка ~700 (Волиньексперт)

податки ~7200

нотаріус(курта) ~2000

оцінка 2(висновок) ~200

Реєстрація в нових базах БТІ 250-3000 грн (залежить від терміну)

Далі іпотечні витрати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Витрати по продажу 1 кімнатної квартири склали:

1. Оцінка нерухомості - 600 грн
  2. Податки (1% оціночної вартості нерухомості) - 1800 грн
  3. Нотарус (з усіма додатковими довідками, висновками, витягами) - 3800 грн 
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо продаж будинку, 200 кв.м. ? Що там по витратам ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...
On 30.12.2016 at 16:55, Soprano сказано:

А якщо продаж будинку, 200 кв.м. ? Що там по витратам ?

Див. мій пост №2. Для бдинку ще окремо додається оцінка землі та її переоформлення окремим договором кпівлі/продажу, а оскільки це буде вже Ваша друга угода (як мінімум) в році, то податок з доходів фізосіб буде 5 %.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 часа назад, Volyniaka сказал:

Див. мій пост №2. Для бдинку ще окремо додається оцінка землі та її переоформлення окремим договором кпівлі/продажу, а оскільки це буде вже Ваша друга угода (як мінімум) в році, то податок з доходів фізосіб буде 5 %.

З чого Ви взяли що друга ?

Будинок 200кв, земля на якій він стоїть 20 соток. Продається все разом. Вартість оцінки район 1млн грн.

Яка приблизна буде сумма трат ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пояснюю. Буде нотаріально оформлятись ДВА договори купівлі/продажу - один на нерухоме майно (будинок), другий на земельну ділянку. І якщо вона приватизована менше, як 3 роки тому, виникнуть оті 5 %. По іншому може бути лише тоді, коли земля, на якій стоїть будинок, не приватизована, але тоді все рівно потрібно мати кадастровий номер  цієї ділянки.

Витрати будуть в залежності від експертної оцінки як будинку, так і ділянки. Є контори, які значно занижують експертну вартість.

Сумарно думаю в 500-600 доларів впишетесь, можливо й менше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...