Перейти до змісту

Витрати при продажі квартири?

Jaguar-35769

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Прошу підказати знаючих людей, які витрати (яка в середньому сума) затрачаються при продажу квартири з врахуванням всіх документів, квитанцій, послуг нотаріуса?

Опубліковано

Це, передусім, залежить від ціни квартири, вказаній в експертній оцінці (її вартість приблизно 600 грн., як правило оплачує продавець ). Від цієї ціни беруться 1% Держмита та 1% в Пенсійний фонд. Крім того береться плата за витяги з деяких реєстрів, зокрема про обтяження, але, як правило вони включаються в послуги нотаріуса - це в різних нотаріусів по-різному, опосередковано в районі 2000 грн. Ця сума зазвичай розділяється між покупцем і продавцем порівну. Ще невеликі витрати можуть становити оформлення згоди подружжя на продаж (купівлю) майна. Як правило все разом це обходиться в 200-300 $ для кожної зі сторін.

В продавця можуть виникнути додаткові досить суттєві платежі - наприклад, якщо квартира знаходиться у власності менше 3-х років, він сплачує 5 % податку з доходів фізосіб (вираховується теж з ціни, вказаної в експертній оцінці). Також у випадках, коли застосовується податок з доходів фізосіб, виникає 1.5 % сплати військового збору.

Але в кожному конкретному випадку можуть виникнути додаткові платежі - необхідно дивитись документи на квартиру. Консультацію може надати будь-який нотаріус або зверніться в агентство нерухомості  - це безкоштовно.

Опубліковано
48 минут назад, vetalforever сказал:

16 000 баксів мені обійшлося 20 000 грн. (всі послуги взяв на себе)

як давно Ви продавали житло? Чи можливо розписати поокремо по витратах?

Опубліковано

я купував.

оцінка ~700 (Волиньексперт)

податки ~7200

нотаріус(курта) ~2000

оцінка 2(висновок) ~200

Реєстрація в нових базах БТІ 250-3000 грн (залежить від терміну)

Далі іпотечні витрати

Опубліковано

Витрати по продажу 1 кімнатної квартири склали:

1. Оцінка нерухомості - 600 грн
  2. Податки (1% оціночної вартості нерухомості) - 1800 грн
  3. Нотарус (з усіма додатковими довідками, висновками, витягами) - 3800 грн 
  • 2 тижня потому...
Опубліковано
On 30.12.2016 at 16:55, Soprano сказано:

А якщо продаж будинку, 200 кв.м. ? Що там по витратам ?

Див. мій пост №2. Для бдинку ще окремо додається оцінка землі та її переоформлення окремим договором кпівлі/продажу, а оскільки це буде вже Ваша друга угода (як мінімум) в році, то податок з доходів фізосіб буде 5 %.

Опубліковано
4 часа назад, Volyniaka сказал:

Див. мій пост №2. Для бдинку ще окремо додається оцінка землі та її переоформлення окремим договором кпівлі/продажу, а оскільки це буде вже Ваша друга угода (як мінімум) в році, то податок з доходів фізосіб буде 5 %.

З чого Ви взяли що друга ?

Будинок 200кв, земля на якій він стоїть 20 соток. Продається все разом. Вартість оцінки район 1млн грн.

Яка приблизна буде сумма трат ?

Опубліковано

Пояснюю. Буде нотаріально оформлятись ДВА договори купівлі/продажу - один на нерухоме майно (будинок), другий на земельну ділянку. І якщо вона приватизована менше, як 3 роки тому, виникнуть оті 5 %. По іншому може бути лише тоді, коли земля, на якій стоїть будинок, не приватизована, але тоді все рівно потрібно мати кадастровий номер  цієї ділянки.

Витрати будуть в залежності від експертної оцінки як будинку, так і ділянки. Є контори, які значно занижують експертну вартість.

Сумарно думаю в 500-600 доларів впишетесь, можливо й менше.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...