Перейти до змісту

Оцифровані дитячі книги 1918-1938 р.


sss381

Рекомендовані повідомлення

Цитата

http://vidomosti-ua.com/fun/126322

20 грудня 2016, 17:36

Бібліотека Прінстонського університету оцифрувала і відкрила для загального перегляду більше сотні радянських дитячих книг, виданих в 1918-1938 роках.

Книги розміщені на: http://pudl.princeton.edu/collection.php?c=pudl0127

Цікавий коментар самої бібліотеки. Американці пропонують своїм читачам подивитися, як СРСР експериментував з формами, ілюстраціями і подачею інформації в дитячих книгах, розповідаючи про свою історію. Всього в добірці університету близько 160 книг таких авторів, як Агнія Барто (7 книг), Володимир Маяковський (6 книг), Самуїл Маршак (7 книг), Олександр Введенський (4 книги), Лев Кассіль (2 книги), Євген Шварц (2 книги). Крім відомих авторів, трапляються знайомі тільки професіоналам видання, наприклад книги «Дитячий інтернаціонал» Юрія Граліци або «Юність, йди» Олексія Гастева.

Особливу увагу оцифровщиків привернула книга «Пятилетка», що представляє собою великий п'ятирічний план в ілюстраціях, і «Книжка-кіносеанс» — покрокова інструкція по створенню кіно і навіть показу його на спеціальному екрані.

Варто додати, що колекція з майже семи тисяч оцифрованих видань кінця XIX - початку XX століть зберігається і на сайті Російської державної дитячої бібліотеки (РДДБ). Правда, ряд книг там обмежені для перегляду авторським правом. Також на сайті РДДБ можна дивитися оцифровані діафільми.

Тільки мені не зрозуміло як отримати доступ до читання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

8 хвилин тому, sss381 сказано:

Тільки мені не зрозуміло як отримати доступ до читання.

там вільний доступ  

 

 

View Item

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4 минуты назад, Oli сказал:

там вільний доступ  

 

 

View Item

Дякую, недобачив у вікні браузера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...