Перейти до змісту

GTX 1060: 6ГБ чи 3ГБ для 1680*1050?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маюсь вибором відеокарти GTX1060. Проаналізувавши тьму-тьмущу оглядів і тестів, в принципі все ніби очевидно - 6 гектарів при нинішніх запитах в цяцьках - саме те. Не кажучи вже про дещо урізане ядро в 3-гіговій версії (-5..8% потужності в порівнянні з 6 гіг)... Маю монітор 1680*1050 і не бачу потреби його змінювати, тож в FHD бавитись не буду, вистачає і тієї роздільної здатності, що маю. Проблема в тому, що зараз на всіх ресурсах тестують відеокарти мінімум в FHD - і там 3-гігової карти на макс. настройках в деяких іграх не вистачає - починається жор оперативки і лаг в цей момент.

Тож питання до шановних експертів - при моїй роздільній здатності 3 гіг вистачить хоч на 2 роки :rolleyes:? Різниця в 2 кгрн - доволі суттєво...

• Відповідей 50
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
27 минут назад, Rinochka сказал:

Маюсь вибором відеокарти GTX1060. Проаналізувавши тьму-тьмущу оглядів і тестів, в принципі все ніби очевидно - 6 гектарів при нинішніх запитах в цяцьках - саме те. Не кажучи вже про дещо урізане ядро в 3-гіговій версії (-5..8% потужності в порівнянні з 6 гіг)... Маю монітор 1680*1050 і не бачу потреби його змінювати, тож в FHD бавитись не буду, вистачає і тієї роздільної здатності, що маю. Проблема в тому, що зараз на всіх ресурсах тестують відеокарти мінімум в FHD - і там 3-гігової карти на макс. настройках в деяких іграх не вистачає - починається жор оперативки і лаг в цей момент.

Тож питання до шановних експертів - при моїй роздільній здатності 3 гіг вистачить хоч на 2 роки :rolleyes:? Різниця в 2 кгрн - доволі суттєво...

який процесор і скільки оперативки?

Опубліковано
33 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Процесор не розкриє відео. А ви за память переживаєте) Дивіться на щось простіше типу 1050.

Угу... In this video we find out if an skylake Intel Dual Core i3 6100 bottlenecks a GTX 1060 , compared with a i5 6600k. 

Опубліковано

Не знаю, як там у розширенні  1680*1050. Але особисто перевірив: в більшості сучасних проектів для 1920 х 1080 вже треба більше 3 гіг (на ультрах звичайно). Більше того новій COD:Infinite Warfare вже навіть 4 гіг памяті мало. ІМХО, якщо брати карту на декілька років, то тільки 6-гігову версію. 

P.S. Аналізуючи огляди, уважно дивись на налаштування. Бо там люблять виставити все на ультра, але скинути зглажування чи відключити кешування карти тіней і сонячних бліків. Ну, щоб отримати правильні результати, і спонсор надалі підганяв залізо на тести.

Опубліковано
14 хвилин тому, Savage сказано:

в більшості сучасних проектів для 1920 х 1080 вже треба більше 3 гіг (на ультрах звичайно)

Теж це помітив. В принципі, виходить що при нестачі VRAM буде від'їдатись ОЗУ, отже 8 гіг перестане вистачати дуже скоро. +8 гіг ОЗУ ~1200грн. А там вже і до 6 гігової ~1000 грн. лишається... Блін...

Опубліковано
1 хвилина тому, Rinochka сказано:

Теж це помітив. В принципі, виходить що при нестачі VRAM буде від'їдатись ОЗУ, отже 8 гіг перестане вистачати дуже скоро. +8 гіг ОЗУ ~1200грн. А там вже і до 6 гігової ~1000 грн. лишається... Блін...

Не треба паритись, не обов'язково в грі все викручувати вправо.

Опубліковано
15 минут назад, Rinochka сказал:

Також враховуй, що швидкість обміну даними між GPU і ОЗУ (навіть DDR4) набагато менша, ніж між GPU і відеопамяттю. Відповідно, якщо буде йти активна підгрузка з оперативи при нехватці відеопамяті, картинка на екрані може фрізити, не дивлячись на високу кількість FPS. 

Опубліковано
28 хвилин тому, Rinochka сказано:

ам вже і до 6 гігової ~1000 грн. лишається... Блін..

нехватку відеопам'яті відчуєш значно швидше, ніж нехватку ОЗУ.

Опубліковано
2 часа назад, Rinochka сказал:

Для обєктивності, там правда титан стоїть але, 1060 теж не промах. Плюс зважайте, що ви ж берете на 2 роки як мінімум. У мене знайомий 8 ядерним париться що мало:) 

Тиц

UPD. Проц і дійсно доволі хороший, але без перспективи.

Опубліковано

В мене теж такий монітор з 1680х1050 і наявних 2Гб явно вже не вистачає. Наприклад в тому ж ДООМ: ядро витягує графіку на ура, але коли велика локація на якомусь з рівнів після середини гри забивається відеоам"ять, то грати доводилося на ультранизьких налаштуваннях. Ще теж дуже сильно забиває відеопам"ять FC4, наприклад перейдеш з одного кінця локації в іншу і кількість кадрів раптово падає з комфортних 35-45 на неграбельні 7-10, все! значить відеопам"ять забита, допомагає лиш перезапуск гри щоб виконати ту чи іншу місію, плюнув так і не завершивши її грати.  Багато груль вже зараз мають апетити за 3Гб. Більшість, що вийде теж певно будуть огого як її юзати. 

В 1060 потенціал ядра такий, що певно років 4 точно задовільнить посередні потреби пересічного геймера.

Так що моя порада: "не економ на сірниках", бери з 6Гб;)

p.s.

Якщо ще хтось пам"ятає, що таке розгін то 6100 прекрасно гониться, якщо що.

Опубліковано
10 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Якщо ще хтось пам"ятає, що таке розгін то 6100 прекрасно гониться, якщо що

Вже ні, залочений наглухо... Та й раніше при розгоні деякі інструкції відвалювалися (читав таке)

Опубліковано
24 минуты назад, Rinochka сказал:

Вже ні, залочений наглухо... Та й раніше при розгоні деякі інструкції відвалювалися (читав таке)

i3-6100-4700.png

Существенно снижается скорость выполнения AVX/AVX2-инструкций. Але вони рідко використовуються в іграх.

Опубліковано
25 хвилин тому, Rinochka сказано:

http://prnt.sc/cwv0kk

читати то ти читав. а реально все працює. ось мій скрін

Опубліковано

В мене H110, розгін не світить :), та й в принципі не відчуваю потреби поки що.

Але, вернімось до сабжу... Наскільки я зрозумів, навіть при 1680*1050 потрібно більше 3 гіг? Настройки всі/майже всі хочу робити "до упора", набридло вже скручувати картинку аби погаматись.

Опубліковано
On 15.11.2016 at 16:30, Ukrainec сказано:

В мене теж такий монітор з 1680х1050 і наявних 2Гб явно вже не вистачає. Наприклад в тому ж ДООМ: ядро витягує графіку на ура, але коли велика локація на якомусь з рівнів після середини гри забивається відеоам"ять, то грати доводилося на ультранизьких налаштуваннях.

Наприклад тести дума:

ASUS DUAL-GTX1060-O3G

http://www.overclockers.ua/video/asus-dual-gtx1060-o3g/2/

Опубліковано
7 годин тому, alexvvv сказано:

Наприклад тести дума:

ASUS DUAL-GTX1060-O3G

http://www.overclockers.ua/video/asus-dual-gtx1060-o3g/2/

Тести скоріш за все робилися на початкових рівнях. А от коли коли зайдеш за середину гри то 3 Гб різко "вичерпаються" і будеш дивитися слайдшоу з 3-10кадрів/с ;) 

Опубліковано
41 хвилин тому, Ukrainec сказано:

Тести скоріш за все робилися на початкових рівнях. А от коли коли зайдеш за середину гри то 3 Гб різко "вичерпаються" і будеш дивитися слайдшоу з 3-10кадрів/с ;) 

В Думі на 1060 гб ніде немає 3-10кадрів, а на скрінах 2560х1440 - що значно більше ніж в твоєму моніторі. В тебе відеокарта слабувата і пам'ять її не врятує :) та мабуть і оперативки не більше 8.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...