Перейти до змісту

Порада спеціаліста по ремонту материнки

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго дня, коротко за проблему.

материська плата ASUS P5KPL-AM SE

процессор 2 ядра 2,8 ГГц

оперативна пам'ять она планка ддр-2 (800) 2гб

відео чіпсет g31/g33

бп - 420Ватт

Зависав намертво, інколи з бсодами. Аналіз бсодів показував винуватця ntkrpamp.sys. Переустановка різних дистрибутівив нічого не дала. Мемтест86 з лів сіді пройшов добре. Відеочіп, тест на нагрузку теж пройшов. А от процесор при навантаженні 2-х ядер на 100% на декількох тестах, через 10-15 сек як раз і почав робити ці мертві зависання і бсоди.

Почав копати в сторону заліза. В першу чергу була можливість замінити БП, результат був той самий. Потім змінив термопасту, результат той самий. Оглянув 2 БП на наявність вздутих конденсаторів, нічого не виявив. За те, виявив один 6.3V-820uF вздутий на материнці на північному мості.

Чи можуть бути завісання зв'язані з тим конденсатором, чи може проблема десь закралась іще (оперативка, процесор).

Допоможіть будь-ласка розібратись

Опубліковано
1 година тому, Shaihulud сказано:

процессор 2 ядра 2,8 ГГц

Модель?  точні буковкі SL???

Бо якщо це Pentium D - то це ще та пательня! + правильно намазана правильна термопаста?

Опубліковано
В 09.05.2016 at 14:02, Zheny@ сказал:

Модель?  точні буковкі SL???

Бо якщо це Pentium D - то це ще та пательня! + правильно намазана правильна термопаста?

Intel® Pentium® Processor E5500 
(2M Cache, 2.80 GHz, 800 MHz FSB)
Не гнаний, температура в межах норми при простої та середніх навантаженнях. Якщо дуже треба Sl код, буду дивитися напевно через програми, хз як, але читав що можна по CPUID, а то витирати термопасту вже не хочу. Повне інфо по процесору http://www.nix.ru/autocatalog/intel/CPU-Intel-Pentium-E5500-28-GHz-2core-2Mb-65W-800MHz-LGA775_100003.html

Опубліковано
5 хвилин тому, Shaihulud сказано:

Не гнаний, температура в межах норми при простої та середніх навантаженнях. 

Ну ,я тобі відписав в ПМ, куди звернутися.

Опубліковано

Дякую ) Якщо вийде самотужки все зробити, відпишусь з вирішенням проблеми, можливо комусь буде внагоді

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...