Перейти до змісту

Шукаю послугу радіоелектронника

MrVes

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 16.04.2016 at 12:23, Deemon сказал:

Кому потрібні TP4056 є на руках трохи більше десятка.

10 грн за один

Елементарно інтергуються в РК іграшки, ліхтарики з просторим корпусом, та різного роду DIY проекти...

Народ, підкажіть, що зробив не так?

Підключив цю приблуду на ТР4056 до ліхтарика, так як на схемі і тепер, коли підключаю зарядку, світить не червоний діод, а синій, ніби акумулятор вже заряджений.Електрична схема.jpg

Опубліковано

Работает устройство так:
При подключении питания без аккумулятора, загорается красный светодиод, а синий периодически помаргивает.
При подключении разряженного аккумулятора, красный светодиод гаснет и загорается синий — начинается процесс заряда. Пока напряжение на аккумуляторе меньше 2,9V, ток заряда ограничен величиной 90-100мА. С повышением напряжения выше 2.9V, ток заряда резко возрастает до 800мА с дальнейшим плавным повышением до номинала 1000мА.
При достижении напряжения 4,1V, ток заряда начинает плавно снижаться, в дальнейшем происходит стабилизация напряжения на уровне 4,2V и после уменьшения зарядного тока до 105мА светодиоды начинают периодически переключаться, показывая окончание заряда, при этом заряд всё равно продолжается с переключением на синий светодиод. Переключение идёт в соответствии с гистерезисом контроля напряжения аккумулятора.

http://mysku.ru/blog/aliexpress/27752.html

залежить від схеми, якщо ж окремо від ліхтаря горить по іншому, значить щось не наплутали.

Опубліковано
1 година тому, nickel сказано:

Народ, підкажіть, що зробив не так?

Якщо акум заряджений, то може сходу світити синім, нехай побуде включеним хвилин 20-30, потім спробуй знов зарядити.

Важливо, вони не витримують переплюсовки, різкий перегрів і гайки...

Опубліковано
1 час назад, Deemon сказал:

Якщо акум заряджений, то може сходу світити синім, нехай побуде включеним хвилин 20-30, потім спробуй знов зарядити.

Та робив так, ніби нічого не міняється.

1 час назад, Deemon сказал:

Важливо, вони не витримують переплюсовки, різкий перегрів і гайки...

Акуму чи контролеру?

Опубліковано
2 часа назад, Revolver сказал:

http://mysku.ru/blog/aliexpress/27752.html

залежить від схеми, якщо ж окремо від ліхтаря горить по іншому, значить щось не наплутали.

Блін, то може в мене все правильно робить? Зараз горить синій, значить йде заряд? Треба почекати пару годин і якщо почне синій з червоним переморгуватися, то значить все добре?

Бо я думав, якщо горить червоний - значить заряджається, а коли зарядиться - то починає світитися синім і відразу видно, що пора вимикати.

Біда, перевірити зможу лише завтра, бо вже не вдома.

Опубліковано

Ну так включи без акумулятора, якщо загориться красний значить все добре, якщо і далі горітиме синій то треба буде вже шукати причину.

Чи йде заряд можна перевірити включивши послідовно амперметр, і подивитись який струм в колі.

Опубліковано
12 минуты назад, Lisovic сказал:

Ну так включи без акумулятора, якщо загориться красний значить все добре, якщо і далі горітиме синій то треба буде вже шукати причину.

Чи йде заряд можна перевірити включивши послідовно амперметр, і подивитись який струм в колі.

Багато мізків краще ніж одні. :) Сам і не догадався акум вийняти, але ж, до поста Револьвера, я був впевнений, що синій діод повинен загорятися, коли акум зарядиться. А от амперметром не втикнусь - все вже спаяв, не хочеться розпаювати.

upd. Хоча посадочне місце для акума трохи задовге, бо акум з ноута, то можу вставити якусь картонку, і під'єднати амперметра в розрив.

Опубліковано

Коли будеш підключати амперметр зверни увагу що в нього є певний внутрішній опір, вмикати краще на максимально великий діапазон.

Опубліковано

Все нормально, моя платка під час зарядки світиться синім, а коли зарядить світиться червоним, хоча в описі продавця вказано навпаки. В китайців проблеми з світловою індикацією, в нас червоний, зазвичай, означає - стій, занято, працюю, а зелений (синій) навпаки - йди, вільно, зроблено. Тому й запанікував, бо не по європейськи світить. :)

Усім дякую за поради.

п.с. Якщо когось також напрягає те, що світлодіоди на платці виведені хрєн зна куди, можете зробити як я - на платку наклеїв шматок прозорого пластику, щоб один кінець лягав на діоди, а другий - куди вам треба, я спрямував до мікро-юсб роз'єму - все рівно під нього має бути дірка в корпусі, а в мене вона і так була, та ще й раза в два більша ніж треба, тому ще й латочкою лишнє закривав. Прозорий пластик виступає в ролі оптичного кабелю. IMG_3657.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...